Keystone logo
University of Wroclaw - Faculty of Law, Administration and Economics

University of Wroclaw - Faculty of Law, Administration and Economics

University of Wroclaw - Faculty of Law, Administration and Economics

Introduktion

WrocLawuni02

Om du vill ha mer information om detta attraktiva studieprogram, det berömda universitetet i Wrocław, den livliga staden Wrocław och det spännande studentlivet, besök vår hemsida här.

Universitetet i Wrocław har en rik historia på mer än tre århundraden. Grundat av Leopold I Habsburg utvecklades universitetet från en blygsam skola som drivs av jesuiter till en av de största akademiska institutionerna i Polen. I början av 1800-talet, universitetet hade fem fakulteter: filosofi, katolsk teologi, evangelisk teologi, lag, och medicin. Senare utvidgades det av många sektioner, laboratorier och ett naturmuseum, som existerar fram till idag. Idag är det första och främsta fokuset på universitetet i Wrocław vetenskaplig forskning. Våra forskare har många kopplingar till sina medforskare från andra högskolor i Polen och över hela världen. Framgången för våra forskare har nyligen erkänts av polska myndigheter, som avsevärt ökade finansieringen för både utrustning och forskning vid vårt universitet med 80% jämfört med tidigare år. Academic Incubator of Entrepreneurship är en ny enhet vid universitetet i Wrocław som är utformad för att hjälpa studenter att starta egna företag genom att tillhandahålla gratis entreprenörsrådgivning, organisera konferenser, seminarier, subventionera utvalda investeringar och erbjuda kontorslokaler. Den akademiska inkubatorn för entreprenörskap samarbetar med Wrocław Technology Park, ett teknologiskt centrum med laboratorier, kontor, konferenscenter och modern multimediautrustning. Syftet med teknikparken är att skapa förutsättningar för utnyttjandet av den vetenskapliga och industriella potentialen i Wrocław och regionen och att stimulera industrin för avancerad teknik. Universitetet i Wrocław är stolt över att vara en av dess aktieägare. Idag universitetet i Wrocław är det största universitetet i regionen och undervisar över 40.000 studenter och runt 1300 doktorander vid 10 fakulteter. 9000 studenter examen från universitetet varje år.

Juridiska fakulteten, Administration, och ekonomi

Juridiska fakulteten, Administration, och ekonomi är en av de största i Polen. Dess tradition går tillbaka till den preussiska lagskolan som grundades 1811. Över 12,000 studenter undervisas vid denna fakultet av 200 forskare och 170 studenter är inskrivna i Ph.D. program. Fakulteten erbjuder internationella utbytesprogram och är stolta över att vara värd för internationella studenter från Europa, ryssland, Kazakstan, och afrikanska länder. Studenter kan bli medlemmar i klubbar och föreningar och delta i nationella och internationella konferenser och symposier. Studieområden:

 • Lag
 • Administration
 • Ekonomi

Forskning: Expertområden är:

 • Polens historia och polsk rätt
 • Administrativ, civil-, straffrättslig, finans- och privaträtt
 • Internationell rätt och europeisk rätt
 • Teori om ekonomi

Internationella länkar: Fakulteten har akademiska partnerskap med cirka 40 institutioner i mer än 18 länder över hela världen, Inklusive:

 • Hidalgos centrum för högre utbildning i Mexiko,
 • Centrum för Latinamerikas konstitutionella rätt i Buenos Aires
 • Skolan för tysk rätt,
 • Forskarutbildningscenter, Strasbourg
 • CEDIMES Institute, Frankrike
 • Cambridge University engelska och europeisk juridikkurs.

Faciliteter: ett av de största lagbiblioteken i Polen med toppmodern utrustning, föreläsningssalar, klassrum, datorsalar och ett studierum med tillgång till Internet och databaser

Platser

 • Wrocław

  Pl. Uniwersytecki 1, 50-137, Wrocław

  Frågor