Keystone logo
© Roman Vukolov
University of Turku

University of Turku

University of Turku

Introduktion

Tvärvetenskaplig. Internationell. Forskningsuniversitetet.

University of Turku är en aktiv akademisk gemenskap med 25 000 studenter och anställda som bedriver banbrytande och tvärvetenskaplig forskning. Vi deltar i utvecklingen av finsk och internationell utbildning och innovationer som banar väg för en ljusare framtid.

Förutom Åbo har vi campus i städerna Rauma och Pori och verksamhet över hela Finland - hela vägen från Lappland till skärgårdshavet.

Effektiv forskning

Vi bedriver forskning och arbetar för en bättre framtid och välbefinnande.

Vi främjar fri, effektiv och öppen vetenskap. Vår forskning är tvärvetenskaplig och internationell och syftar till nya, tvärvetenskapliga initiativ.

Vår forskning profileras genom sex tematiska områden:

 • Biologisk mångfald och hållbarhet
 • Framtidens teknik och det digitala samhället
 • Kulturellt minne och social förändring
 • Barn, ungdomar och lärande
 • Hälsa, diagnostik och läkemedelsutveckling
 • Havs- och sjöfartsstudier

10 Bästa anledningarna att välja UTU

 • UTU är ett av Finlands mest internationella universitet.
 • Program baserade på våra styrkor inom forskning.
 • Utmärkta karriärmöjligheter för akademiker.
 • Generösa stipendier är tillgängliga för begåvade studenter.
 • Professorer och föreläsare som utmanar dig att lära dig.
 • Personligt stöd och tjänster under dina studier.
 • Moderna faciliteter och inlärningsmiljöer.
 • Ett brett urval av valfria och mindre studier.
 • Aktivt studentliv och mångsidiga aktiviteter.
 • Kompakt campus där allt är nära.

Läs mer: utu.fi/degrees

Uppdragsbeskrivning

University of Turku är ett internationellt aktivt och attraktivt forskningsuniversitet vars styrka ligger i högkvalitativ, tvärvetenskaplig forskning.

Vi främjar utbildning och fri vetenskap och erbjuder högre utbildning baserad på forskning. Vi samarbetar nära med det finska samhället och deltar aktivt i utvecklingen av regionen.

Strategiska mål

Vi inspirerar till unika inlärningsupplevelser och enastående lärandemål

Vi utbildar framtida experter som kommer att lösa komplexa vetenskapliga frågor och sociala frågor och bygga en hållbar värld. Utbildningen vi ger uppmuntrar eleverna till självständigt kritiskt tänkande och uppnå övergripande lärandemål. Våra akademiker har utmärkta samarbetsförmåga, förmågan att skapa arbete för sig själva och andra och expertis som kan tillämpas på olika samhällssektorer.

Vi odlar en engagerande och exceptionell forskningsmiljö

Forskningen vid University of Turku är etisk och vetenskapligt utmärkt. Vår forskning har en betydande inverkan och möter framtida globala utmaningar. Ett nära nationellt och internationellt forskningssamarbete stärker universitetets position bland de ledande forskningsuniversiteten i världen.

Vi är en proaktiv och dynamisk partner

University of Turku har globalt ansvar och är en proaktiv partner i utveckling. Utmärkt forskning och utbildning skapar grunden för vår ökande effekt. Vi utbildar experter med förändringsförmåga som bygger en hållbar framtid inom olika samhällssektorer.

Vi är en aktiv expertgrupp

Vi är ett lika och mångsidigt universitetssamhälle med starka värderingar. Vi följer principerna för hållbar utveckling. Vårt universitetssamhälles välbefinnande är grunden för vår framgång. Välbefinnande återspeglas i motivation, sömlöst samarbete och bra resultat.

Tack vare våra enastående tjänster, kompakt campus och vårt aktiva studentliv känner sig internationella studenter hemma och säkra från början av sin vistelse.

Inspirerande forskarkarriärer

Hela universitetssamhällets välbefinnande är viktigt för oss. Vi vill stödja unga forskare i deras karriär och erbjuda en forskningsmiljö och gemenskap som inspirerar dem till unika prestationer och resultat.

Den förebyggande effekten av xylitol på tandförfall upptäcktes först vid Tandvårdsinstitutet vid University of Turku . Varje år kommer över hundra olika innovationer och dussintals uppfinningar från forskningen vid universitetet. Innovationer från forskning

Kreativ, smidig och innovativ

Vi utvecklar företagande attityd och aktiviteter på hela universitetet. Vi erbjuder en tillväxtplattform för startups och spinoffs som härrör från toppforskning.

Bygg din framtida karriär hos oss

University of Turku är ett populärt resmål för utbyte, magisterexamen och doktorandstudier. Vi samarbetar med över 400 universitet över hela världen och erbjuder våra studenter ett brett urval av kurser och program som undervisas på engelska.

Välkommen till Åbo Studentstad

Åbo University of Turku ligger nära stadens centrum och floden Aura nära de andra lärosätena, Åbo vetenskapsparkföretag och Åbo universitetssjukhus. Campusområdet sträcker sig från Åbo domkyrka hela vägen till Kupittaa järnvägsstation.

Alla viktiga tjänster för studenter, personal och besökare finns nära campus. Att ta sig runt överallt är praktiskt antingen genom att gå, cykla eller med stadsbussarna i Föli.

Det gemensamma målet för lärosätena i Åbo och Åbo stad är att vara Finlands bästa studentstad! Aktivt studentliv, enkel och väl fungerande kollektivtrafik och prisvärda bostäder är Åbo stora tillgångar. Så många som 99% av stadens studenter vid högskolor rekommenderar Åbo som studentstad till sina vänner.

Läs mer om studentstaden Åbo på Studera i Åbo Youtube-kanal !

Rimliga levnadskostnader med många bostadsalternativ, fullskaliga offentliga och privata tjänster, levande kulturliv och en mängd olika fritidsaktiviteter vid det omgivande skärgårdshavet garanterar att Åbo erbjuder bästa livskvalitet och är en lukrativ plats för studenter också som för skickliga proffs.

Enligt stadens strategiska mål kommer Turku att vara Nordöstersjöns mest intressanta stad år 2029 med en stark grund inom både konst och vetenskap. Åbo bygger upp unika tillgångar - kreativ tillverkningsindustri, bioteknik, logistikkompetens - genom klusterkomfort och synergier.

Välkommen till Åbo, Finland!

Vill du få deadline-påminnelser, evenemangsinbjudningar och tips en gång i månaden till din e-post?

Prenumerera på framtidens nyhetsbrev med UTU skickat av University of Turku antagningstjänster.

Platser

 • Turku

  Student and Admissions Services University of Turku 20014 Turun yliopisto, , Turku

 • Rauma

  Department of Teacher Education Seminaarinkatu 1, 26100, Rauma

  Frågor