Keystone logo
University of the Highlands and Islands BSc (Hons) i Aircraft Maintenance Engineering and Management
University of the Highlands and Islands

BSc (Hons) i Aircraft Maintenance Engineering and Management

4 Years

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Sep 2024

GBP 13 980 / per year *

På Campus

* Skottland eller EES (utanför Storbritannien): £1 820 per år | Storbritannien: £9 000 per år (år 1, 2 och 3) | Internationellt: £12 800 per år

Introduktion

Vad är speciellt med den här kursen?

Denna unika nya kurs är den enda i sitt slag i Skottland och är designad för att producera flygplansunderhållsingenjörer av hög kvalitet.

Kursen uppfyller kraven i European Aviation Safety Agency (EASA) kategori B1 eller B2 flygplansunderhåll tekniklicens kursplan (Del-66). Levereras i samarbete med AST, den äldsta flygutbildningsorganisationen i sitt slag i världen, och ger dig möjlighet att erhålla ett utbildningscertifikat utöver en hedersexamen. Detta kommer att minska mängden arbetserfarenhet av flygplan som du måste skaffa dig innan du ansöker om ett certifikat för flygplansunderhållsingenjör i kategori B. Att erhålla en kategori B-licens är det första steget på vägen mot att bli en certifierande, licensierad flygplansingenjör, en person som ansvarar för att signera (certifiera) det arbete som utförs på flygplan och deras system och utrustning.

Kursen ges av personal med industriell erfarenhet både i militär och civil miljö. Du kommer att kombinera akademisk och teknisk kunskap, förståelse och färdigheter med de personliga egenskaper och ledarskap som behövs för att lyckas i denna dynamiska bransch.

Under år ett och två kommer du att utveckla hand- och underhållsfärdigheter tillsammans med väsentliga akademiska kunskaper inom områden som matematik, aerodynamik och framdrivning. Under det tredje året kommer du att introduceras till management och de bredare kunskaper och färdigheter som krävs av flygindustrin. Under ditt sista år kommer du att slutföra ett slutstensprojekt som ger dig möjlighet att visa upp alla färdigheter du har förvärvat.

Du kommer att vara baserad på Perth College UHI som ståtar med faciliteter i världsklass, inklusive hangarutrymmen för praktiska aktiviteter som replikerar en aktiv kommersiell underhållsmiljö. Du kommer också att dra nytta av nära kontakter med många företag inom flygindustrin i Skottland, Storbritannien och över hela världen.

Ett valfritt professionellt utbildningspaket erbjuds i år tre, för vilket det tillkommer en extra kostnad på £2 500; detta paket är en del av kraven för att få en snabb utfärdande av en kategori B-licens men det behövs inte för att erhålla examen.

Observera: Om du slutar efter att ha slutfört de första två åren av kursen och erhållit din EASA-licens, kommer en extra avgift på cirka 15 000 pund att debiteras för att täcka skillnaden i finansiering mellan hela examen och det tvååriga AST-godkända programmet . Om du stannar kvar till slutet av år 3 eller 4 debiteras inte denna avgift.

Specialfunktioner

  • Ger dig möjlighet att erhålla ett utbildningsbevis utöver en hedersexamen

  • Speciellt utformad för att utveckla din lednings- och ledarskapsförmåga

  • Undervisas av personal med stor branscherfarenhet och kunskap

  • Du kommer att dra nytta av expertisen hos AST, den äldsta flygutbildningsorganisationen av sitt slag i världen

  • Nära kopplingar till den globala flygindustrin

  • Valfritt yrkesutbildningspaket erbjuds under det tredje året av programmet

boende

Vi erbjuder modernt studentboende i Perth som är idealiskt för studenter på denna kurs.

Antagningar

Om skolan

Frågor