Keystone logo
University of Southampton Malaysia

University of Southampton Malaysia

University of Southampton Malaysia

Introduktion

University of Southampton Malaysia öppnade i EduCity (Johor) i oktober 2012. Universitetet har ett globalt rykte för akademisk spetskompetens och är en grundare av Russell Group av forskningsintensiva brittiska universitet.

University of Southampton är bland världens 100 högsta lärosäten. QS World University Rankings 2021 har placerat University of Southampton på 90: e plats bland globala universitet, vilket gör University of Southampton Malaysia det bästa brittiska universitetet i Malaysia.

Program som erbjuds i Southampton Malaysia rankas högt globalt och i Storbritannien. Vi rankas som nummer 1 i Storbritannien för elektroteknikprogram (Guardian University Guide, 2021), nummer 4 för maskinteknik (The Times and Sunday Times Good University Guide, 2020), nummer 7 för flyg- och astronautik (The Complete University Guide, 2021) och nummer 11 för datavetenskap (The Complete University Guide, 2021). Vårt affärs-, lednings- och marknadsföringsprogram rankas också som topp 10 i Storbritannien, enligt Guardian University Guide 2020.

Våra studenter kan dra nytta av det bästa från två världar genom att studera i Malaysia och Storbritannien. Universitetets ingenjörsprogram är split-campus-program: Ingenjörsstudenter studerar 2 år i Malaysia och 2 år i Storbritannien. Studenter från de andra programmen kan också ansöka om att slutföra sina examen i Storbritannien när de vill (1 + 2 och 2 + 1 leveransmodeller är tillgängliga).

Att studera vid University of Southampton Malaysia hjälper till att spara upp till 75% av kostnaden, jämfört med att slutföra programmen helt i Storbritannien. Engineering split-campus-programmen är 40% billigare. Våra ingenjörsstudenter betalar för sina första och andra år studier i Malaysia Ringgit (MYR) och de får 20% rabatt när de övergår till Storbritannien för att slutföra sina tredje och fjärde år. Studenter som studerar affärsprogram på Malaysia campus sparar upp till 60 % av kostnaden för vår UK-baserade examen, om de väljer att slutföra programmen helt på Malaysia campus.

Våra studenter arbetar tillsammans med världsledande akademiker, med tillgång till avancerade anläggningar och globala samarbeten. Studenter som studerar på Malaysia-campus erbjuds samma kursinnehåll och undervisningskvalitet som studenter i Storbritannien. Många resurser och faciliteter som finns på campus i Storbritannien kan också bedömas av våra malaysiska campusstudenter som digitalt bibliotek och karriärwebinarier. Det nya Malaysia-campus * har toppmoderna laboratorier och anläggningar som Dry Research Lab, Design Studio, Computer Science Lab, Thermofluid Lab, Aero Lab och Green Energy Lab. På Storbritanniens campus har vi investerat 8 miljoner pund i våra grundläggande undervisnings- och projektlaboratorier. 98% av Southampton-akademikerna var i arbete eller vidareutbildning inom sex månader efter avslutad examen (Graduate Outcome, 2017/18). Våra nyutexaminerade har arbetat med världens ledande företag som Dyson, Huawei Malaysia och JP Morgan.

I september 2021 kommer University of Southampton Malaysia att välkomna studenter till vårt nya campus *, en del av EcoBotanic City i Johor. Det nya campus med flera våningar är byggt för att rymma upp till 2000 studenter och har toppmoderna laboratorier, lärande och fritidsutrymmen för en exceptionell utbildningsupplevelse. Våra studenter kan njuta av film, shopping och mer på ett brett utbud av nöjesfaciliteter i ett antal köpcentra i närheten av EcoBotanic City. Vårt campus ligger bara 40 minuters bilresa från Singapore. Universitetets studenter tycker också om att resa till Kuala Lumpur eller andra delar av Malaysia för korta weekendresor med praktiska transportsystem.

* med förbehåll för godkännande av ministeriet för högre utbildning

Platser

  • Johor Bahru

    No. 3, Persiaran Canselor 1, Kota Ilmu EduCity, 79200 Iskandar Puteri, Johor,, , Johor Bahru

  • Southampton

    Southampton, Storbritannien

    Frågor