Keystone logo
University of Shanghai for Science and Technology

University of Shanghai for Science and Technology

University of Shanghai for Science and Technology

Introduktion

University of Shanghai for Science and Technology (USST) är en kommunal tvärvetenskaplig nyckel som används för forskningsorienterat universitet med teknik som kärna, där teknik, naturvetenskap, ekonomi, förvaltning, litteratur, juridik, konst och andra discipliner ligger väl i samordnad utveckling. . År 2018 blev USST en pilotenhet för byggandet av ”en högnivå lokal institution för högre utbildning” i Shanghai. Med en total yta på nästan 700 000 kvadratmeter har USST två campus, Yangpu Campus och Fuxing Campus. Det finns 17 skolor, högskolor och avdelningar med mer än 25 700 heltidsstudenter (cirka 16 700 studenter och 9 000 doktorander). Av de 2 390 fakultets- och personalmedlemmarna finns 11 akademiker från kinesiska vetenskapsakademien och kinesiska tekniska akademin (kompletterande akademiker inkluderade), 78 talanger på nationell nivå, 155 talanger på provinsnivå eller ministernivå, 826 lärare med äldre titlar och 256 doktorandledare.

För att lita på, stödja och styra utvecklingen av industrier har USST blivit ett ledande universitet inom de akademiska områdena tillverkning av utrustning, medicinsk utrustning och tryckindustri. Disciplinerna som Power Engineering, Engineering Thermophysics, Optical Engineering, Management Science and Engineering har länge varit bland landets bästa, och universitetet har också en djupgående industri som finns inom medicinska instrument, publicerings- och tryckindustrin. Nyligen har USST gjort ytterligare ansträngningar för att prioritera dess disciplinära layout. Det finns 60 grundprogram, 8 förstklassiga doktorandprogram, 6 doktorandprogram, 27 förstklassiga magisterprogram och 18 professionella magisterprogram. USST har 19 nationella plattformar för undervisning, 51 plattformar på provinsnivå eller ministernivå, 7 nationella plattformar för vetenskaplig forskning och 34 plattformar på provinsnivå eller ministernivå. Dess teknik, materialvetenskap och kemi har länge rankat topp 1% av Essential Science Indicators (ESI) i världen.

SBC grundades 2006 som ett innovativt samarbete mellan University of Shanghai for Science and Technology (USST) och nio ledande brittiska universitet. SBC kombinerar det bästa av kinesisk och brittisk utbildning i en av världens ledande städer vilket gör det till ett riktigt internationellt universitet. SBC: s vision är att vara känd som en internationell gateway för excellens och innovation och vi strävar efter att främja en etos med ansvarsfullt ledarskap och kulturell empati hos våra studenter. Vi lockar studenter och akademiker från hela världen för att se till att både vår studentkropp och vår undervisningsfakultet fungerar i olika kulturer och metoder. Detta gör den upplevelse som SBC erbjuder helt unik.

Campus SBC är baserat på Fuxing Road campus i USST, som ligger i centrala Shanghai. Campus har inte bara en hundraårig historia utan har också en internationell atmosfär. Examensprogrammen undervisas helt på engelska över hela spektrumet av School of Business and Management,

SBC-akademiker har erkänts ha uppnått stor framgång både vad gäller enastående akademisk prestation, socialt ansvar etc.

Internationell kulturpark

Shanghai International Cultural Park ligger på norra campus vid University of Shanghai for Science & Technology (USST) på Jun Gong Road. USST är välkänt i Shanghai. Dess hundraåriga historia kan spåras till University of Shanghai grundades 1906 och Deutsche Eedizinschule grundades 1907. Många originalbyggnader har bevarats och bevarats på universitetet och anses vara bland de bäst bevarade historiska byggnaderna i staden. Sex fristående villor på huvudcampus på Jun Gong Road, byggda mellan 1907 och 1936, är tidigare fakultetsbostäder. För närvarande utgör de Shanghai International Cultural Park. För närvarande finns det utsedda centra för Tyskland, Amerika, Storbritannien, Japan, Nordisk-Baltisk, Etc. Tillsammans bildar de ett unikt internationellt kulturellt samhälle på campus.

Betydelse

Den internationella kulturparken kommer att integrera campusresurser och bygga en internationell plattform för kulturella lärandeupplevelser. Parken kommer att förse lärare, studenter och alumner från USST med ett informationsclearing för multikulturellt utbyte och lärande och erbjuda stöd och uppmuntran för forskare med internationella utbildningsmål.

Parken kommer att utöka nuvarande internationella resurser och ge stöd för tillväxt av program inom internationellt kulturutbyte. Genom multikulturellt lärande och utbyte kommer parken att locka fler förstklassiga internationella resurser, främja internationellt kulturutbyte, bredda elevernas internationella horisonter och främja deras känslighet för kulturella skillnader.

Parken kommer att främja universitetets internationella utveckling och förbättra sitt internationella rykte. Utökade internationella möjligheter och multikulturellt utbyte kommer att förbättra den sociala effekten av USST och höja universitetets synlighet i det internationella vetenskapssamhället.

funktioner

Den internationella kulturparken bidrar direkt till USST: s nuvarande mål att tillhandahålla ”Utmärkt ingenjörsutbildning” genom de fem kärnfunktionerna i dess kulturby:

Internationellt kulturellt lärande: Centren kommer att sponsra vetenskapliga föreläsningar under läsåret i ett brett spektrum av akademiska discipliner som ingår i läroplanen för universitetet. USST-samhället kommer att ha täta möjligheter att bekanta sig med en mängd olika internationella röster inom många akademiska områden.

Internationell kulturupplevelse: Representativa program kommer att innehålla ett brett spektrum av kulturupplevelser från vetenskapligt och professionellt till kulturellt och konstnärligt.

Internationella specialprogram: Temaprogram som sträcker sig från teknik och innovation till språk, traditionella kulturer och livsstilar kommer att schemaläggas då och då för att ge en möjlighet till djupgående utforskning av ämnen av särskilt intresse.

Utbyte och samarbete mellan universitet, internationella utbildnings- och forskningsinstitut: De olika delarna i parken ger en unik möjlighet att bygga samarbetsprogram inom internationell forskning och utbildning. Parken bygger på nuvarande internationella partnerskap genom utökad kommunikation och programplanering.

Interaktion och samarbete mellan universitet och internationella företag: Parken skapar möjligheter att samarbeta med en mängd olika företag med olika kulturell bakgrund i "nollavstånd" och främjar internationellt samarbete mellan skolor och företag.

Besökare

Besökarna som serveras av centrumaktiviteter inkluderar:

 • USST grund- och doktorander;
 • USST lärare och administrativ personal;
 • Besökande forskare, konstnärer, forskare och forskare;
 • Besökare till Shanghai med ett professionellt intresse för Center-programmering och utställningar.

Statistik

2018 blev USST en pilotenhet för byggandet av "en lokal högnivåinstitution för högre utbildning" i Shanghai. Med en total yta på nästan 700 000 kvadratmeter har USST två campus, Yangpu Campus och Fuxing Campus. Det finns 17 skolor, högskolor och institutioner med mer än 25 700 heltidsstudenter (cirka 16 700 studenter och 9 000 doktorander). Av dess 2 390 lärare och anställda finns det 11 akademiker från den kinesiska vetenskapsakademin och den kinesiska ingenjörsakademin (inkluderade adjungerade akademiker), 78 talanger på nationell nivå, 155 talanger på provins- eller ministernivå, 826 lärare med högre titlar, och 256 doktorandhandledare.

School of Engineering and Computing, School of Languages, Education and Cultures av ett högt kvalificerat akademiskt team bestående av mer än 110 anställda med internationell undervisningsbakgrund och doktorsexamen över 80 % av dem från 20 olika länder och regioner. För närvarande har den cirka 1 400 heltidsstudenter och över 70 internationella studenter från cirka 27 länder och regioner

  Platser

  • Shanghai

   No. 1195 Middle Fuxing Road, 200031, Shanghai

   Frågor