Keystone logo
University of Pécs

University of Pécs

University of Pécs

Introduktion

Skapandet av University of Pécs initierades först av kung Ludvig den Store 1367. Idag är University of Pécs en av de mest prestigefyllda institutionerna i landet, där det finns tio fakulteter som täcker hela spektrumet av högre utbildning att tillhandahålla omfattande utbildning av hög kvalitet. Utöver utbildnings- och forskningsverksamheten är medicinsk behandling en avgörande verksamhet för oss; Kliniskt centrum tar inte bara hand om regionens polikliniska och slutna patienter utan har även uppgifter på nationell nivå inom många områden.

University of Pécs deltar varje år i rankningen av internationella högskolor och går bra. Vi strävar efter att ytterligare förbättra vår uppfattning på alla områden.

Vi har och kommer att lägga stor vikt vid utbildningens kvalitet, då väl förberedda elever betyder den bästa publiciteten för oss. I denna anda är den kontinuerliga utvecklingen av mänskliga resurser och infrastrukturförhållanden vår högsta prioritet. Vi anstränger oss för att ge våra elever en bred variation av kunskap. Därför erbjuder vi stöd för en betydande del av våra studenter att delta i en mängd olika praktik- och utbytesprogram i erkända institutioner i Europa och andra utvecklade länder. För att vi ska kunna höja utbildningsnivån använder vi oss av den senaste tekniken och bjuder in de bästa professorerna. Vi har tagit vårt motto från Luis Pasteur: "slumpen gynnar det förberedda sinnet". Det är mest glädjande att antalet studenter har stabiliserats under det senaste decenniet, medan antalet utländska studenter har vuxit markant. University of Pécs är inte bara en prestigefylld institution, utan det är också studentvänligt. Vi vill att våra elever ska studera för att prestera och ha det bra också.

University of Pécs bedriver internationellt erkänt forskningsarbete. Vi gör vårt bästa för att göra vårt universitet till ett optimalt val för en arbetsplats för våra duktiga forskare, inte bara en utgångspunkt. Vi uppmuntrar våra uppskattade kollegor med interna bidragssystem för en ännu bättre prestation. I forskningscentret som är uppkallat efter János Szentágothai finns den senaste tekniken, utrustningen och verktygen till våra forskare och studenters förfogande. Vårt universitets huvudsakliga forskningsprofil är grundläggande vetenskaplig forskning; Men via tillämpad forskning utvecklar vi också kontinuerligt våra industriella relationer.

Inom ramen för Modern Cities Programme pågick en spektakulär modernisering på vårt universitet. I detta sammanhang är det inte bara byggande av nya byggnader och renovering av befintliga, utan dessa aktiviteter var parallella med personalutbildning. Programmet Modern Cities skapades i samarbete med staden Pécs.

Pécs är en attraktiv, vänlig liten stad och mänsklig i skala; inte bara värd, utan fungerar också som ett hem för våra universitetsmedborgare. Universitetet är stadens dominerande institution; förutom studenterna känner nästan alla invånare i Pécs sig kopplade till det. Närvaron av ett stort antal internationella studenter från hela världen och medelhavsatmosfären gör Pécs till en trevlig, livlig universitetsstad med så mycket liv. University of Pécs är dock inte begränsat till länets säte i Baranya; det finns en oberoende fakultet i staden Szekszárd, och det finns ett nätverk av utbildningscenter över hela Transdanubiska regionen bortom gränserna till och med.

Om du vill studera i en mångkulturell miljö, för rimliga studieavgifter, och uppleva högkvalitativ utbildning vid Ungerns äldsta universitet, tveka inte att kontakta oss.

Statistik

 • 650 år av tradition
 • Rankad bland de 3 bästa ungerska universiteten
 • UP tillhör de ledande 2,5 internationella högre utbildningarna i världen (källa: QS WUR 2021)
 • 40 års erfarenhet av internationell utbildning
 • 2 000 föreläsare
 • 22 000 studenter bildar 130 olika länder med en andel på 22% av internationella studenter
 • av de 5 000 internationella studenterna får mer än 1 000 Stipendium Hungaricum Scholarship från cirka 90 avsändande partners
 • 10 fakulteter
 • 24 egna kliniker
 • 8 sovsalar belägna i bostadsområdet Pécs
 • 7700 m2 modernt forskningsutrymme med högteknologiska laboratorier vid Szentágothai Research Center säkerställer att våra kollegor inom bioteknik, miljöteknik, datateknik och nanovetenskap kan utmärka sig.

  Stipendier och finansiering

  Lås upp din potential med det prestigefyllda Stipendium Hungaricum-stipendiet. Detta stipendieprogram, initierat av den ungerska regeringen, erbjuder en rad fördelar, inklusive:

  ✅ Undervisningsfri utbildning

  Stipendium Hungaricum stipendieprogram

  University of Pécs erbjuder flera stipendier för internationella studenter. Det mest populära är Stipendium Hungaricum Scholarship Program, som lanserades 2013 av den ungerska regeringen som en del av regeringens politik kallad "Östlig och södra öppning". Stipendiprogrammet förvaltas av Tempus Public Foundation.

  Programmets kärnuppdrag är att öka antalet utländska studenter i Ungern och uppmuntra ungerska högre utbildningsinstitutioner att attrahera utländska toppstudenter. För närvarande är 68 sändande partners engagerade i programmet.
  Varje år får hundratals internationella studenter tillträde till vårt universitet med detta stipendium.

  Avsättningar som omfattas av stipendiet

  • Undervisningsfri utbildning: befrielse från betalning av studieavgifter
  • Månadsstipendium: icke-examen, kandidat-, master- och masternivå: månatliga HUF 43 700 bidrag till levnadskostnaderna, under 12 månader om året, fram till slutförandet av studierna, doktorandnivå: månatlig HUF 140 000 i 12 månader ett år, tills studierna är klara
  • Boende: placering i sovsal ELLER ett månatligt bidrag på 40 000 HUF till boendekostnader under hela stipendieperioden
  • Sjukförsäkring: hälsovårdstjänster enligt relevant ungersk lagstiftning och kompletterande sjukförsäkring för upp till 100 000 HUF per år/person.

  Hungarian Diaspora Scholarship

  Det senaste stipendiet som är tillgängligt vid University of Pécs är det ungerska diasporastipendiet, som ger dig en exceptionell chans att utvecklas både personligt och akademiskt. När du studerar i Ungern kan du upptäcka den tusenåriga ungerska historien och kulturen, uppleva unika ungerska traditioner och förbättra dina ungerska språkkunskaper.
  Som innehavare av diasporastipendier kan du få en internationellt erkänd examen vid en ungersk högskoleinstitution på toppnivå och skaffa dig mycket konkurrenskraftig kunskap för att avancera både personligt och akademiskt. Du kan välja mellan ett brett utbud av program som undervisas på engelska eller ungerska som täcker alla högre utbildningsområden på alla examensnivåer. På University of Pécs kan du välja mellan 280 studieprogram. Detta stipendium är också ett utmärkt tillfälle att bygga ditt professionella nätverk och upptäcka allt om landet i en stödjande och välkomnande studentmiljö!

  Avsättningar som omfattas av stipendiet

  • Undervisningsfri utbildning: befrielse från betalning av studieavgift
  • Månadsstipendium (på begäran)
  • Boende: placering i sovsal ELLER ett månatligt bidrag på 40 000 HUF till boendekostnader under hela stipendieperioden. (på förfrågan)
  • Medical insurance

  Du kan ha chansen att bli innehavare av diasporastipendier, om du bor i en diaspora, eller om du är utländsk medborgare med utländsk adress, och du har bott utomlands i minst 10 år i rad, och du har varit har gjort din gymnasieutbildning utanför Ungern under de senaste fyra åren. Programmet är tillgängligt för medlemmar av en ungersk diaspora som bor i vilket land som helst utanför Europeiska unionen, Republiken Serbien eller Zakarpattia oblast i Ukraina. Du kan hitta mer information om diasporor här. Förutsättningen för att ansöka är att få en rekommendation från den lokala diasporaorganisationen eller den ungerska delegationen. När det gäller utfärdandet av rekommendationen rekommenderas det att kontakta diasporaorganisationerna och delegationerna 1 eller 2 månader innan du ansöker.

  Stipendieprogram för kristna ungdomar

  Låt oss slutligen presentera dig för stipendieprogrammet för kristna ungdomar. Som innehavare av kristna stipendier kan du få en internationellt erkänd examen vid en ungersk högskoleinstitution på toppnivå och skaffa dig mycket konkurrenskraftig kunskap för att avancera både personligt och akademiskt. Du kan välja mellan program som undervisas på engelska som täcker vissa högre utbildningsområden på alla examensnivåer. På University of Pécs kan du välja mellan 19 studieprogram. Detta stipendieprogram är också ett utmärkt tillfälle att bygga ditt professionella nätverk och upptäcka allt om landet i en stödjande och välkomnande studentmiljö!

  Avsättningar som omfattas av stipendiet

  • Undervisningsfri utbildning: befrielse från betalning av studieavgifter
  • Månadsstipendium på 166.600 HUF per månad (140.000 HUF för doktorander),
  • Boende: placering i sovsal ELLER ett månatligt bidrag på 40 000 HUF till boendekostnader under hela stipendieperioden,
  • Ersättning för resekostnader på 200 000 HUF per läsår,
  • Medical insurance


  Vem kan ansöka?

  Du kan ha chansen att bli innehavare av kristet stipendium om du är medborgare i följande länder: Egypten, Libanon, Republiken Irak, Israel, Palestina, Islamiska republiken Pakistan, Syrien, Republiken Kenya, Federala demokratiska republiken Etiopien, Republiken Armenien och Nigeria.
  Förutsättningen för att ansöka är att få en officiell rekommendation från den lokala kristna kyrkan.
  Du är en fullårig medborgare, i början av dina stipendiestudier; du fyller 18 år senast den 31 augusti året för den angivna ansökningstiden,
  du har behörighet och erforderliga språkkunskaper som en förutsättning för den sökta utbildningen och lämnar in underlaget senast sista ansökningsdag, dock senast den 1 augusti året för den aktuella ansökningscykeln.
  Examensutbildningar på kandidatnivå, master- och masterprogram är öppna för alla sökande, medan doktorandprogram är öppna för de sökande som har avslutat sina kandidat-/masterstudier inom ramen för Stipendieprogrammet för kristna unga i Ungern eller är registrerade för sista terminen av sina studier under läsåret som Stipendium för Kristna Ungdomsstipendier.

  Please visit the university website for more information.

  Campusliv och faciliteter

  • Garanterad studenthemsplacering och en personlig mentor ("buddy") för varje 1:a årsstudent.
  • Studentrådgivning
  • Libraries
  • Rättshjälpsklinik
  • Idrottsanläggningar och idrottsgrupper

  Platser

  • Pécs

   University of Pécs, , Pécs

   Program

   Chat with students

   Frågor