Keystone logo
© Credits to Ameena Athab
University of North Georgia - UNG

University of North Georgia - UNG

University of North Georgia - UNG

Introduktion

Ledare inom Georgia Education

University of North Georgia är en del av University System of Georgia och är utsett som en statlig ledarskapsinstitution och The Military College of Georgia. Med cirka 20 000 studenter är University of North Georgia ett av statens största offentliga universitet. UNG är placerat i den snabbast växande regionen i staten och består av fem campus förenade av ett enda uppdrag fokuserat på akademisk spetskompetens och akademiska och gemensamma kursprogram som utvecklar studenter till ledare för ett mångfaldigt och globalt samhälle.

UNG:s historia

I början av 2012 rekommenderade University System of Georgia's Board of Regents konsolideringen av North Georgia College & State University, som grundades 1873 i Dahlonega, Georgia, och Gainesville State College, som grundades 1964 i Gainesville, Georgia. Konsolideringen blev officiell den 8 januari 2013 och skapade University of North Georgia (UNG), med fyra campus över nordöstra Georgia.

I augusti 2015 öppnade UNG ytterligare ett campus i Blue Ridge, Georgia, för att betjäna studenter i den nordligaste regionen av staten.

Som en regional institution med flera campus och främsta militärhögskola är UNG unik i utbudet av pedagogiska Pathways som det erbjuder studenter. Från associerade examen till forskarnivåprogram erbjuder UNG en rad möjligheter att hjälpa till att utveckla studenter till ledare för ett mångfaldigt och globalt samhälle. En av endast sex federalt utsedda senior militärhögskolor i nationen, universitetet bär utmärkelsen The Military College of Georgia och dess nationellt erkända Army ROTC-program lockar studenter från hela staten, regionen och nationen. Dessutom har UNG utsetts av University System of Georgia som en statlig ledarskapsinstitution och har fått klassificeringen Community Engagement från Carnegie Foundation for the Advancement of Teaching.

Vår kultur

University of North Georgia är en gemenskap av studenter, lärare, personal, alumner och vänner som är engagerade i pedagogisk excellens, ledarskapsutveckling och samhällsengagemang.

UNG:s institutionella värderingar – excellens, studentfokus, integritet, engagemang och service – är väsentliga för vår identitet och vårt uppdrag att förbereda studenter att bli ledare i ett mångfaldigt och globalt samhälle. UNG:s kultur förstärker detta engagemang och vår roll som ansvarsfulla förvaltare av de resurser och det ansvar som vi har anförtrotts.

Vår vision

University of North Georgia kommer att vara en regional och nationell ledare för akademisk excellens, engagemang, utbildningsmöjligheter och ledarskapsutveckling.

Vårt uppdrag

University of North Georgia, en regional institution med flera campus och främsta militärhögskola, erbjuder en kultur av akademisk excellens i en studentfokuserad miljö som inkluderar utbildning av hög kvalitet, service, utredning och kreativitet. Detta uppnås genom bred tillgång till omfattande akademiska och gemensamma kursprogram som utvecklar studenter till ledare för ett mångfaldigt och globalt samhälle. University of North Georgia är en ledande institution för University System of Georgia och är The Military College of Georgia.

Våra värderingar

 • Excellence - Främja standarder för prestanda och ansvarighet som överträffar förväntningarna
 • Studentfokus - Underlätta framgång och uppnå utbildningsmål för alla elever och främja en välkomnande miljö som värderar och speglar mångfald och inkludering.
 • Integritet - Att i oss själva och andra odla viljan och orubbligheten att handla ärligt och etiskt
 • Engagemang - Främja aktivt engagemang, intellektuell undersökning och kreativitet, samarbete och gemenskapspartnerskap
 • Service - Att ge av sig själv för att förbättra livet och rikedomen för universitetet och alla dess medlemmar, såväl som det större samhället

Campus funktioner

Dahlonega Campus

Dahlonega Campus ligger inbäddat vid foten av Blue Ridge Mountains och har hjälpt studenter att uppfylla sin potential sedan 1873. UNG är en av bara sex högre militärhögskolor i landet med nästan 800 kadetter i vårt prisbelönta Army ROTC-program baserat här .

Med mer än 100 campusklubbar, plus grekiskt liv, intramurala sporter och studentaktiviteter, har du många sätt att engagera dig och få vänner på campus. Du kommer att älska att använda din fritid för att prova butikerna och restaurangerna som omger det historiska torget eller uppleva den majestätiska utsikten från en vandring uppför en av de närliggande bergslederna. Och när du är på humör för storstadsnöjen är vi bara en timmes bilresa från Atlanta.

Gainesville Campus

Gainesville Campus är hem för mer än 7 500 pendlarstudenter och ligger cirka en timme norr om Metro Atlanta, vilket ger dig bekväm tillgång till storstadens attraktioner tillsammans med massor av lokala nöjesalternativ eller helt enkelt en lat dag på vackra Lake Lanier.

Med sitt läge som det regionala navet för sjukvård, jordbruk, detaljhandel och andra nyckelbranscher är Gainesville Campus unikt positionerat för att ge dig tillgång till jobb och praktikplatser i en mängd blomstrande branscher.

  Studentberättelser

  Platser

  • Dahlonega

   82 College Circle Dahlonega, GA 30597, 30533, Dahlonega

  • Gainesville

   3820 Mundy Mill Rd. Oakwood, GA 30566, , Gainesville

   Frågor