Keystone logo
University of Groningen BSc i globalt ansvar och ledarskap
University of Groningen

BSc i globalt ansvar och ledarskap

36 Months

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Sep 2024

EUR 4 380 / per year *

På Campus

* per år för EU / EES-studenter. 12850 € per år för studenter utanför EU / EES

Introduktion

Letar du efter en omfattande studie där du tar en djupdykning i ämnen som politik, psykologi, ekonomi, global hälsa, jordens system och datavetenskap?

Ett program där du studerar globala utmaningar och utforskar lokala lösningar? Då är kandidaten i naturvetenskap, globalt ansvar och ledarskap vid University College Fryslân perfekt för dig!

Den praktiska kandidaten Global Responsibility & Leadership är ett framtidsinriktat program inspirerat av FN: s hållbara utvecklingsmål. Det är dedikerat till att utbilda en ny generation ledare för att hantera globala utmaningar genom att hitta innovativa lokala lösningar. Som student får du chansen att främja din personliga utveckling i ett småskaligt, internationellt lärandesamhälle. Under denna kandidatexamen lär du dig och guidas av ambitiösa forskare som strävar efter att få ut det mesta av din potential. Upplev det själv!

Under det första året skapar du en gedigen kunskapsbas genom att följa en mängd olika kurser som avslöjar den underliggande sammankopplingen av globala utmaningar och lokala lösningar. Du kommer också att bekanta dig med akademiska färdigheter som att bedriva och presentera forskning, akademisk och interkulturell kommunikation och arbeta med dina ledaregenskaper. Bredvid din studie kan du delta i aktiviteter utanför skolan som anordnas av medstudenter eller dig själv.

Under det andra året skräddarsyr du programmet vidare efter dina egna behov genom att specialisera dig genom en av tre Majors: Responsible Governance, Responsible Humanity eller Responsible Planet. Dessutom kommer du att följa kurser i etik och ledarskap, och du kommer att ha möjlighet att omsätta inlärd teori i praktiken genom att genomföra ett Living Lab (forskningspraktik) i samarbete med en av våra icke-akademiska partners.

Under det tredje och sista året fortsätter du att följa kurser i din valda major. Dessutom har du möjlighet att delta i ett utbytesprogram utomlands, en mindreårig vid en annan fakultet eller universitet i Nederländerna, en praktikplats eller genomföra en förmästare som förberedelse för en magisterexamen. Du kommer att slutföra kandidaten med din Capstone, vilket är ett kreativt sätt att presentera resultaten av din akademiska forskning och skriftliga avhandling.

Varför studera detta program i Leeuwarden?

  • Inspirerad av FN: s agenda för hållbar utveckling
  • Småskalig och personlig utbildning
  • Bostadshögskolan
  • Internationell gemenskap
  • Living Lab-projekt med lokala och globala partners

Idealiska studenter

Antagningar

Stipendier och finansiering

Läroplan

Ranking

Programresultat

Studieavgift för programmet

Karriärmöjligheter

Studentberättelser

Om skolan

Chat with students

Frågor