Keystone logo
University of Groningen

University of Groningen

University of Groningen

Introduktion

Rijksuniversitetet

Universitetet i Groningen är ett topp 100 forskningsuniversitet med en global utsikt. Vi är för närvarande rankade på 75:e plats i Times Higher Education-rankingen och erbjuder över 30 engelsklärda kandidatexamen program och över 125 masterprogram . Universitetet grundades 1614 och är ett av de äldsta forskningsuniversiteten i Nederländerna. Vi är ett verkligt internationellt universitet, med över 36 000 studenter och 9 000 internationella studenter från över 120 olika nationaliteter.

Varför välja Groningen?

Högkvalitativ utbildning: Universitetet i Groningen erbjuder ett varierat utbud av intressanta, högt ansedda examensprogram. Som student får du högkvalitativ handledning och har många alternativ att välja mellan. Universitetet i Groningen har tilldelats kvalitetsmärkningen "Bästa traditionella universitet i Nederländerna".

Högsta forskningen: vi är bland Europas främsta forskningsuniversitet. 2016 vann vår professor Ben Feringa Nobelpriset i kemi. Universitetet genomför banbrytande och socialt relevant forskning och vår forskning bygger broar mellan discipliner.

Vibrerande studentliv: Groningen är en pulserande studentstad. Dess befolkning har den lägsta medelåldern i Nederländerna. En av fyra av de 200 000 invånarna är student. Studenter kan ses överallt: studerar i parken, njuter av nattlivet och arbetar med olika deltidsjobb. Groningen är en trygg och grön stad att bo i och valdes till en av de lyckligaste städerna i Europa.

400 år av rykte: Universitetet i Groningen har en rik historia och ett utmärkt rykte. Många mycket begåvade personer inom en mängd olika discipliner har studerat eller arbetat vid universitetet under de 400 år som det funnits, inklusive fyra nobelpristagare, den första kvinnliga universitetsstudenten i Nederländerna, den första kvinnliga föreläsaren, den första holländska astronauten, och den första presidenten för Europeiska banken.

Verkligen internationellt: Vi är kända för vårt stora internationella samfund. Nästan 6 000 internationella studenter studerar i Groningen årligen från över 120 länder. Att bo i Groningen utan att prata holländska är inget problem; du kommer att kunna beställa mat, handla kläder och till och med ta idrottslektioner på engelska. Universitetet i Groningen har starka internationella kopplingar, vilket gör att du enkelt kan spendera en del av din examen på att studera utomlands. Vi erbjuder även flera unika internationella masterprogram i samarbete med andra stora europeiska universitet.

Kandidatprogram

Vi erbjuder över 30 engelskspråkiga kandidatprogram . Nio av våra kandidatprogram har tilldelats kvalitetsmärket " Top Degree Program ".

Masterprogram

För närvarande erbjuder universitetet i Groningen över 125 engelsklärda masterprogram , varav 18 är klassade som "Top Rated Program" i Nederländerna.

Fakulteterna

Forskning och utbildning vid universitetet i Groningen är organiserad inom 11 olika fakulteter. Dessa fakulteter är:

Fakulteten för ekonomi och ekonomi
Fakulteten för beteendevetenskap och samhällsvetenskap
Teologiska fakulteten och religionsvetenskap
Humanistiska fakulteten
Fakulteten för medicinska vetenskaper
Juridiska fakulteten
Fakulteten för geografiska vetenskaper
Filosofiska fakulteten
Fakulteten för naturvetenskap och teknik
University College Groningen
Campus Fryslân

Campus funktioner

University of Groningen har tre campus fördelade på två städer. I Groningen är 11 fakulteter baserade i 150 olika byggnader runt om i staden, på två campus.

Om du studerar inom fakulteten för naturvetenskap och teknik, eller fakulteten för ekonomi och företagsekonomi, kommer du förmodligen att gå på lektioner på Zernike campus i norra delen av staden.

För fakulteterna beteende- och samhällsvetenskap, teologi och religionsvetenskap, konst, medicinsk vetenskap, juridik, rumslig vetenskap, filosofi och University College Gronigen är byggnaderna utspridda över stadens centrum.

I Leeuwarden, en stad i närheten av Groningen, kan du hitta Campus Fryslân. Detta är en unik fakultet eftersom flera discipliner är representerade inom fakulteten.

Ta en titt på vår hemsida för mer information om våra fakulteter!

Groningen är en stad med en stor studentpopulation vilket ofta kan göra det svårt att hitta boende. Studenter bor i hela staden i olika typer av boenden. Dessa varierar i pris och inkluderar delat boende med andra studenter, enskilda studior eller lägenheter och med SSH – stadens oberoende studentbostadsleverantör. University of Groningen är inte ett campusuniversitet och erbjuder inte campusboende. Därför måste du hitta ditt eget boende. Ju tidigare du hittar boende, desto bättre.

För mer information om boende i Groningen, besök vår hemsida och leta efter informationen för blivande studenter!

  Stipendier och finansiering

  Universitetet har åtagit sig att erkänna excellens i akademisk prestation genom att erbjuda ett antal stipendier för internationella studenter och forskare. Flera stipendier finns tillgängliga för internationella studenter som är motiverade att studera kandidat-, magister- och doktorsexamen. program, samt för utbyten, korta kurser och forskningsvistelser vid vårt universitet.

  Ranking

  University of Groningen

  Campusliv och faciliteter

  • Bibliotek med studieplatser, tillgång till mer än 80 000 e-tidskrifter, en miljon e-böcker, tre miljoner tryckta böcker och 5 000 tidskrifter
  • Karriärtjänster som förbereder studenter för arbetsmarknaden med CV-kontroller, workshops och personlig karriärrådgivning
  • Språkcenter med kurser från franska och italienska till japanska och hebreiska, samt holländska
  • Studentservicecenter erbjuder stöd i studiefärdigheter, psykiska problem, ekonomiska frågor och studier med funktionsnedsättning
  • ACLO, en stor idrottsförening som erbjuder upp till 100 olika typer av sporter du kan delta i

  Studentlivet handlar om så mycket mer än att bara förbereda dig för en livslång prestation. Under din tid i Groningen kommer du att få uppleva allt som staden har att erbjuda, från en pulserande konst- och musikscen till ett unikt studentinspirerat nattliv.

  Gå med i klubbar

  Oavsett om du vill följa din passion, prova en ny hobby eller helt enkelt skaffa nya vänner kan du gå med i någon av våra många studentdrivna sport-, studie- och studentföreningar! Från sport till kultur, politik till partier, du hittar utan tvekan en förening som passar dina intressen. Du hittar information om studie-, student- och idrottsföreningar på vår hemsida!

  Fest stad

  Som den typiska holländska studentstaden erbjuder Groningen ett oöverträffat nattliv, med över 150 barer och nöjesställen som lockar människor från när och fjärran. Fri entré är standard och studentrabatter är vanliga, vilket gör staden till den perfekta platsen för dem som har en studentbudget. Ta reda på om festivalerna i världsklass, gatukonstinstallationerna och internationellt kända museer som Groningen har på vår hemsida.

  Ung stad

  Medan Groningen är en gammal stad med rötter som kan spåras tillbaka till järnåldern, är den befolkningsmässigt en av de yngsta i Europa. Med en medelålder på 34 år har staden en unik atmosfär som du inte hittar någon annanstans. Nyligen utnämnd till "världens cykelhuvudstad" är det ingen överraskning att Groningen har en fantastisk cykelinfrastruktur - allt är bara en kort cykeltur bort. Själva staden har allt du behöver, från gatumarknader utomhus till populära modekedjor. Ta reda på vad mer Groningen har att erbjuda på vår hemsida!

  Stor bas

  Groningen är en idealisk bas för att starta dina reseäventyr. För öppna ytor och frisk luft kan du gå och utforska havet eller någon av de holländska öarna - som ligger bara 40 km från stadens centrum. De flesta av Nederländerna, inklusive Amsterdam, och flera stora tyska städer som Hamburg, Bremen och Dortmund kan nås med tåg, bil eller buss på bara några timmar. Med Belgien, Frankrike eller Danmark bara timmar bort med tåg, bil, färja eller buss, och vår alldeles egna flygplats i Groningen-Eelde, är du en perfekt plats att resa!

  Antagningskrav för programmet

  Visa ditt engagemang och din vilja att lyckas i handelshögskolan genom att ta GMAT-provet – det mest använda provet för antagning som mäter ditt kritiska tänkande och resonemang.

  Ladda ner GMAT-miniquizet för att få en smak av frågorna du hittar i provet.

  Platser

  • Groningen

   University of Groningen PO Box 72

   • Leeuwarden

    Wirdumerdijk 34, CE Leeuwarden Netherlands, 8911, Leeuwarden

    Chat with students

    Frågor