Keystone logo
© ©Syiah Kuala University
Universitas Syiah Kuala

Universitas Syiah Kuala

Universitas Syiah Kuala

Introduktion

Universitas Syiah Kuala eller kort sagt USK är ett offentligt universitet, beläget i Banda Aceh, huvudstaden i Aceh-provinsen. Provinsen är välkänd som Bumi Syariat Islam, och den ligger på den västligaste punkten av Sumatera Island med rika naturliga källor, traditioner, kulturer och språk. Universitetet är också känt som Acehnes hjärta eller jantong Hatee Rakyat Aceh och är det äldsta universitetet i Aceh som officiellt grundades den 2 september 1961. Universitas Syiah Kuala namn togs från namnet på en islamsk lärd i Aceh, Abdurrauf bin Ali Aljawi Assingkili som är välkänd som Tengku Syiah Kuala. Han etablerade en islamisk skola vid flodens mynning och testamenterade den och sedan blev den en officiell högre utbildningsinstitution. Under denna tid gav han ett stort bidrag till utbildning och islamiska värderingar i Aceh.

Förutom Universitas Syiah Kuala huvudcampus som ligger i Darussalam, Banda Aceh, har universitetet utvecklat ett andra campus, vilket är studieprogrammet utanför Main Campus (PSDKU) som ligger i Gayo Lues-distriktet. Det inrättades officiellt den 2 september 2014.

Universitas Syiah Kuala har 12 fakulteter och en forskarskola. Fakulteten är fakulteten för ekonomi och näringsliv, veterinärmedicinska fakulteten, juridiska fakulteten, tekniska fakulteten, lantbruksfakulteten, fakulteten för lärarutbildning och utbildning, medicinska fakulteten, matematisk-naturvetenskapliga fakulteten, fakulteten för social och politisk Naturvetenskap, fakulteten för fiske och marin vetenskap, fakulteten för sjuksköterskor och fakulteten för odontologi.

För närvarande tillhandahåller Universitas Syiah Kuala 135 studieprogram som täcker diplomprogrammet, grundutbildningen, yrkesprogrammet, specialistprogrammet, masterprogrammet och doktorandprogrammet.

Med olika faciliteter och program tillgängliga har Universitas Syiah Kuala mer än 32.000 studenter från olika regioner i Indonesien och andra länder.

Universitas Syiah Kuala har framgångsrikt nått framgångar på nationell och internationell nivå, en av dem är Malem Diwa Electric Car som tävlade i Shell Eco-Marathon Asia-tävlingen och framgångsrikt blev det näst snabbaste laget att genomföra teknisk inspektion i elklassen.

Inom forskningsområdet har universitetet också ett gott rykte på nationell och internationell nivå genom sina utmärkta forskningar och prestationer som Tsunami Disaster Mitigation Research Center och Atsiri Research Center.

Universitas Syiah Kuala har förvaltat vetenskapliga tidskrifter. Några av dem har erkänts och ackrediterats av Indonesian Citation Index (SINTA) som kvartil 1 och 2 tidskrifter. Dessutom har en av universitetets tidskrifter, tidskriften Studies in English Language and Education (SiELE) indexerats av Scopus.

Universitas Syiah Kuala deltar aktivt i flera samarbetsprogram med flera länder i Asien och Europa, inklusive Erasmus Mobility and Capacity Building Program, IMT-GT (Indonesia-Malaysia-Thailand Growth Triangle) University Network Program och Erasmus+ Program.

Universitas Syiah Kuala har ett stort antal nationella och internationella samarbeten med några universitet och företag över hela världen. Genom detta samarbete höll universitetet framgångsrikt olika akademiska och icke-akademiska evenemang som höjer universitetets prestige och bygger dess potential i Indonesien och utomlands. Bara några kända program är Joint Research and Publication Program, Exchange Program, Internship Program, Disaster and Cultural Summer Camp, och Humanitarian Program, tillsammans med många andra.

Universitas Syiah Kuala kan inte bara fokusera på att förbättra kvaliteten på sitt utbildningsutbud och det är stolt över att erbjuda tillgång till högre utbildning till samhället. Dessa frågor stöds av de tre Unsyiah-arbetsenheterna som förbinder studenter eller alumner med universitetet genom Office of International Affairs, Career Development Center och Entrepreneurship Center. Dessa enheter hjälper studenter, personal och alumner att utöka sina erfarenheter inom akademiker, näringsliv och vidare.

Därför hälsar Universitas Syiah Kuala alla som arbetar tillsammans för att fortsätta att göra universitetet till vad det är idag, Acehnes hjärta. Universitetet strävar kontinuerligt efter att förbättra sin akademiska verksamhet, forskningsutveckling, humanitära projekt och kvaliteten och kvantiteten av vetenskapliga publikationer för att förverkliga sitt uppdrag att bli det ledande universitetet i Asien och Europa, och nå nivån på World Class University.

Syiah Kuala Universitys uppdrag

  1. Att genomföra "Tri Dharma - tre beteckningar" av högskolor som stödjer lokal, nationell och internationell utveckling genom att utnyttja tillgängliga lokala, nationella och internationella resurser.
  2. För att förbättra akademisk kvalitet för att producera högkonkurrerade akademiker.
  3. Att tillämpa integrerad kvalitetsledning inom utbildningsområdet genom tillämpning av transparenta, deltagande, effektiva och produktiva principer.
  4. Att ständigt stärka och bredda nätverket av institutionellt samarbete i strävan att utveckla och bevara resultaten av vetenskap, teknik, humaniora, sport och konst.

Platser

  • Banda Aceh

    Banda Aceh, Indonesien

Frågor