Keystone logo
© Università LUM
Università LUM Giuseppe Degennaro

Università LUM Giuseppe Degennaro

Università LUM Giuseppe Degennaro

Introduktion

Lum University, grundat av Giuseppe Degennaro 1995, är LUM University södra Italiens första privata universitet dedikerat till ekonomiska, juridiska, medicinska och ingenjörsstudier. Vår modell betonar praktisk kunskap och branschinteraktion, främja innovation och samhällelig tillväxt genom utbildning och forskning. Campuset sträcker sig över 11 våningar över 24 000 kvm, designat för interaktivt lärande och kulturellt utbyte.

Vår vision

LUMs utbildningsmodell fokuserar på en koppling mellan kontinuerlig och tillämpad kunskap genom ständig interaktion med nationella och internationella företag och institutioner. LUM fungerar som en pivot för vetenskaplig kunskap, genom förverkligandet av studier och forskning inom institutionsstrukturerna observatorier, vetenskapliga laboratorier och spin-offs.

Vårt uppdrag

Vårt uppdrag är att bidra till samhällets tillväxt genom utbildning, innovation och forskning.

Antagningar

Kandidater som väljer ett examensprogram vid LUM University måste fylla i föranmälningsformuläret på webbplatsen UNIVERSITALT .

Vänligen registrera dig på portalen Universitaly och ladda upp de nödvändiga dokumenten.

Vår personal kommer att göra en preliminär bedömning av de individuella ansökningarna och validera förhandsanmälan genom att ange relevanta uppgifter på UNIVERSITALETS portal.

Det preliminära godkännandet av universitetet ger inte någon rätt att få visum.

Kandidater uppmanas att ansöka så snart som möjligt på ovannämnda portal för att tillåta de behöriga italienska diplomatiska kontoren utomlands att utfärda studievisumet i tid för att slutföra registreringen.

Observera att kandidater måste ansöka om ett studievisum vid det behöriga italienska diplomatiska högkvarteret utomlands först efter att ha mottagit bekräftelsen på validering av ansökan om förhandsregistrering från LUM University via UNIVERSITALY-portalen.

Visumkrav

Alla utbytesstudenter utanför EU måste ansöka om ett studentvisum innan de kommer till Italien.

För att lära dig mer om tidsfrister och krav för visumansökningar, vänligen besök http://vistoperitalia.esteri.it/home/en. där du kan hitta all information om du behöver ansöka om visum och var du ska ansöka om det.

För att ansöka om ett visum måste du förhandsregistrera dig och skicka in ansökan på Universitaly-portalen (obligatoriskt) på href="https://www.universitaly.it/ senast den 29 november 2024. När du har förhandsregistrerat dig accepteras av LUM University, kommer vi att utfärda det officiella godkännandebrevet och ladda upp det på Universitaly-portalen.

Varför studera på Università LUM Giuseppe Degennaro

1. LUM UNIVERSITET

På toppen av vilken anledning som helst är naturligtvis universitetet, som har ett av de bästa ryktena i Italien.

LUM University är faktiskt ett av de bästa icke-statliga universiteten i Italien, grundat redan 1995, med sitt moderna och vackra campus, vilket skapar en mycket trevlig miljö där vi undervisar i våra mest innovativa kurser i juridik, ekonomi, medicin och teknik. LUM University är det enda universitetet i Italien som har en 18-håls golfbana.

2. CASAMASSIMA DEN BLÅ STADEN

LUM ligger i den lilla staden Casamassima . som är en av de 6 blå städerna i världen. Fasaderna och dörrarna till dess hem, faktiskt, i århundraden, har målats helt i nyanser av ljusblått, ljusblått och blått, vilket ger den en unik charm, erkänd över hela världen. Byns ursprung går tillbaka till romartiden, då platsen beboddes av befolkningar av messapiskt ursprung. Under århundradena har Casamassima genomgått dominans av olika makter, inklusive bysantinerna, normanderna och aragonerna, som har satt en outplånlig prägel på dess arkitektur och kultur. Casamassima har lyckats bevara sin identitet och charm intakt, vilket fascinerar konstnärer, målare och turister. De smala, slingrande gatorna i den historiska stadskärnan leder till välkomnande torg och gamla stenbyggnader, som berättar historien om byn och dess traditioner.

3. FANTASTISKA STRÄNDER

Strax utanför Casamassima ligger ett par mest kända kuststäder: Polignano a Mare , hemstaden till Domenico Modugno, författare till den berömda italienska låten "Volare", och Monopoli , med sandstränder och klippor som reser sig från det kristallklara turkosa vattnet.

Polignanos grottor och vikar som varje år lockar italienska och utländska turister. Bland de många berömda stränderna i Polignano a Mare finns Cala Porto , i centrum av staden, med sina karakteristiska runda vita stenar.

Bari själv har vackra stränder som erbjuder den perfekta balansen mellan komfort och natur. Den mest kända stranden i staden är Pane e Pomodoro, ett absolut måste för havsälskande Bari-infödingar precis utanför dörren. Fortsätter du söderut kommer du över Torre a Mare och Mola di Bari med sina mestadels klippiga kustlinjer.

En annan plats att inte missa är Monopoli som med sina låga klippor och kristallklara hav har några riktigt vackra stränder. Långa sträckor av vit sand gör den idealisk för barnfamiljer och de flesta av stränderna har lidos som erbjuder en rad faciliteter och matställen.

De mest kända stränderna i provinsen Bari inkluderar också Giovinazzo , med mycket grunt vatten prickat med en och annan sten och fin, ljus sand. Giovinazzo är en av de mest populära destinationerna för turister, lockad av stadens charmiga historiska centrum .

4. PUGLIA COUSINE

Puglia-regionen i Italien är en bördig region som snabbt blir en favoritdestination bland matälskare och älskare av traditionell italiensk mat.

Apulien är utan tvekan en av de bästa matdestinationerna i Italien.

Mat- och vinkulturen i Puglia är därför en blandning av smaker och aromer kopplade till lokala traditioner och råvaror. Ett hälsosamt och välsmakande kök, med rätter som sträcker sig från tröstande landrecept till komplexa havsberedningar där vin och olivolja intar en hedersplats vin och olivolja intar en hedersplats.

5. PUGLIA HISTORIA OCH KULTUR

Puglias kultur är grundad i historia och konst.
Romanska och barocka kyrkor, katedraler och basilikor, historiska och samtida konstmuseer är utspridda runt om i regionen, men även offentliga och privata musik- och konstevenemang är en vanlig företeelse.
Ta reda på den lokala konsten och kulturen genom att titta på vårt urval av museer, konstgallerier, musiker och många andra företag, fyll ditt öga och hjärta med den autentiska Pugliakulturen.

Platser

  • Centri Commerc. Baricentro-Auchan

    S.S. 100 km 18, Casamassima (BA), Italia, 70010, Centri Commerc. Baricentro-Auchan

  • Centri Commerc. Baricentro-Auchan

    S.S. 100 km 18, Casamassima (BA), Italia, 70010, Centri Commerc. Baricentro-Auchan

    Frågor