Keystone logo
Universidade do Vale do Sapucaí (UNIVÁS)

Universidade do Vale do Sapucaí (UNIVÁS)

Universidade do Vale do Sapucaí (UNIVÁS)

Introduktion

ORD av Dean - BARROS CARLOS Laraia

Lust, initialt, tacka och prisa Gud, i sin nåd, har gett mig livets nåd och kraft, avslutade sjuttio, förutsatt att vara här med mina kolleger, uppdraget vi har beviljats. Att detta uppdrag, som nu börjar, är Gud alltid närvarande och att hans Helige Ande upplysa oss och ge oss visdom och ödmjukhet för att tjäna bra ansvaret, åtstramning, engagemang och iver att vår University of Sapucai Valley.

Vid detta tillfälle, jag betala min avseenden till alla som kom före mig i förvaltningen av denna institution och som gav deras ovärderliga bidrag till sin konstruktion från början, när en grupp av tänkta drömmare och besannas skapandet av de första kurserna som gav upphov till vårt universitet .

Under årens lopp, var och en av som tillbringade gav sitt avgörande bidrag, och steg för steg, med uthållighet, idealism och självuppoffring, var huvudpersoner i vår historia.

Ära och vörda det förflutna är mer än en plikt, men en absolut nödvändighet, eftersom endast då kan vi leva här jordad erfarenheter och de erhållna resultaten, som vi är arvingar. Den största arv efterlämnade till oss är engagemang i samhället där vi verkar för att erbjuda en utbildning av god kvalitet till alla som kommer hit söker kunskap för att bygga sin framtid. Detta åtagande vi kommer inte att kompromissa, det gör vår flagga och existensberättigande i vårt arbete.

Ett ord av tack vare professor Benedito Afonso Pinto juni för att acceptera inbjudan att vara tillsammans i detta uppdrag. Hans erkänd erfarenhet som lärare och akademisk administratör kommer att vara mycket användbart, och jag är helt säker på att han kommer att vara bredvid mig i de beslut som vi måste ta med kloka råd, hans vikt och hans obestridliga kärlek till detta universitet.

Manifestet tacka också läraren Andrea Domingues Antonio Homer lärare Toledo Rock och William Newton Carrozza, som omedelbart välkomnade mer än en inbjudan till min uppmaning utgör frontlinjen av vår administration, ockuperar funktioner pro rektorer. Vi kommer att dela stunder av glädje och svårigheter. Det är möjligt att vi stött på i med motgångar, hårda vindar och rasande vågorna. Vi får höra sånger sjöjungfru med avsikt att få oss att sjunka. Men låt oss inte skjuta hinder, om någon, är att ställas inför och övervinna. Den akademiska världen och samhället förväntar sig att hårt arbete, engagemang, integritet, försiktighet och engagemang och det är det minsta vi kan erbjuda i utbyte mot förtroendet för oss deponeras.

Vi valdes inom ramen för "integration". Vi har för avsikt att göra vår integrerade arbete och i harmoni med Education Foundation Högre av Sapucai Valley, som genom sin ordförande och styrelse, har visat en enorm insats för att vända en ekonomisk obekväm situation utan att ge tillbaka ögonen och deras handlingar till de mest angelägna behoven hos våra universitet. Vi vill föreslå en verklig integration mellan den centrala enheten och enheten Fatima, liksom mellan de olika kurserna som utgör vår institution så att det upphör att vara splittrad i isolerade fack, men att de olika sektorerna måste dialog och slutföra en verklig känsla av universitetet. Att grunderna för universitetet, undervisning, forskning och utbyggnad är sammanflätade och är uppfyllda i jakten på de mål som ska uppnås. Men vilka vägar att följa, så att denna integration faktiskt sker? Jag föredrar att svaret ges av den spanska poeten Antonio Machado: "Caminante, no hay sätt, se hace camino al andar" - Walker, finns det ingen väg är den väg görs genom att gå.

Anställda och lärare, den mest uppriktiga tack för förtroendeomröstning i oss deponeras. Du, invigningen av var och en av entusiasm alla att fortsätta huvudrollen i vår historia, beror på framgången i vår strävan. Vi är tillsammans i samma båt och endast tar dig till en säker hamn, om vi är medvetna om ansvaret för var och en göra sin del, med djärvhet, kärlek arbete, etik och respekt för samhället att ge upp sina barn i vår vård.

Min kära, studenter! Du är orsaken till allt detta. Syftet med denna universitetet är att ge dem en utbildning som svarar mot deras önskan om social rörlighet och integration i en alltmer konkurrensutsatt arbetsmarknad. Remembering Paulo Freire, vill vi erbjuda dem en omvälvande utbildning, vilket gör dem möta sina problem kritiskt och reflexivt. Du bör inte nöja sig med att vara en ren stödja denna process, men aktiva deltagare i vårt universitet, stolt att bära och stämpling på sina skjortor namnet på UNIVAS. Den entusiasm och upphetsning av ungdomarna är viktiga ingredienser för att lämna ingen blekning, lärare och ledare, engagemang och mod att möta dagliga svårigheter. Låt oss dela sina drömmar och ideal, väcka våra ideal och drömmar kanske sover. Låt oss vara smittade av ungdom dig.

Till min kära hustru och mina barn Marilda Carlos Alexander, Ana Claudia, Ana Carla och Mauricio, mina döttrar Ana Luiza och Lidiane mina svär Marcelo och Everton, min tacksamhet för den konstanta uppmuntran och ovillkorliga stöd. Till mina barnbarn Anna Giulia, Ana Clara och Isabela Maria, tack för att göra de mest glada och bullriga mina sjuttio år. Det är värmen i hemmet, levande med familjen, som fyller på energi varje morgon av en ny dag, vi är redo att arbeta.

Jag förlänga min ära och mitt tack till familjerna mina direkta rapporter, pro-rektorer, som bör under de kommande fyra åren för att utöva gåva tolerans för våra frånvaro.

Hur som helst, jag vill tacka alla som hedrat oss med sin närvaro och tala om för dem att vänta på oss baserad förvaltning arbete, öppenhet, principerna om etik, efterlevnad av lagar och förordningar och respektera värdighet alla som gör upp vår älskade University of Sapucai Valley.

Gud är alltid med oss ​​och som tillåter oss att vara såningsmän av fred och harmoni bland alla.

Tack.

HISTORIK University of Sapucai Valley (UNIVAS) upprätthålls av högskoleförordningen Foundation Vale do Sapucai (FUVS). Det grundades den 3 september 1965 och under hela dess existens har utbildat mer än 10.000 yrkesverksamma. Det ger utbildning i grund- och avancerad nivå, alltid syftar till att harmonisera produktionen av kunskap och utveckling av kompetensen hos sina elever med dagens krav på arbetsmarknaden. Sammanlagt finns det 16 grundutbildningen, 33 Graduate Lato Sensu kurser (specialisering och MBA), 03 magister- och 01 PhD.

UNIVAS ligger i staden Pouso Alegre, i södra Minas Gerais, på stranden av två stora motorvägar i landet, Fernão Dias motorväg (BR-381) och Highway Juscelino Kubitschek (BR-459), strategiskt område för tillgång till tre större centra för produktion och konsumtion land (São Paulo, Belo Horizonte och Rio de Janeiro). Staden är fortfarande en av de bästa kvalitetsindex i livet i Brasilien. Det är en industri, handel och utbildningscentret och ligger nära Hidrominerais Resorts, Circuito das Malhas och elektronik Valley.

En stor fördel med utbildningen som erbjuds av UNIVAS inom vården är att ha ett universitetssjukhus. Sjukhus das Clinicas Samuel Libânio (HCSL) är en referens till 54 kommuner i södra Minas Gerais och serverar en uppskattad befolkning på över 2 miljoner och 600 tusen människor. www.hcsl.edu.br UNIVAS. Excellence in Teaching. Utbildning för livet.

Platser

 • Pouso Alegre

  Av. Cel. Alfredo Custódio de Paula, 320 CEP 37550-000 | Pouso Alegre | MG, , Pouso Alegre

  Program

   Institutionen erbjuder även:

   Frågor