Keystone logo
Universidade do Oeste Paulista (UNOESTE)

Universidade do Oeste Paulista (UNOESTE)

Universidade do Oeste Paulista (UNOESTE)

Introduktion

Den Prudentina Association för utbildning och kultur (APEC), sponsor av University of West Paulista (Unoeste), föddes drömmen om Agripino lärare Oliveira Lima Filho och Ana Cardoso Maia de Oliveira Lima för att möta bristen på den högre utbildningen i Presidente Prudente (SP ) och region. I maj 1972 är dessa lärare kom med ansökan om tillstånd för drift av Humanistiska fakulteten, Vetenskap, brev och Presidente Prudente utbildning (Faclepp) från Utbildningsstyrelsen.

Den godkändes av rådet i augusti samma år, och den 3 oktober 1972 presidenten, Emilio Medici Garrastazu undertecknade dekretet 71190, skapa den första högskolan APEC, det Faclepp. Det utfördes sedan det första benet i APEC, med 536 kandidater tävlar om 350 platser erbjuds. Den 21 oktober 1972 var stiftets biskop Dom José Gonçalves da Costa leverera installationsföreläsning av Faclepp provisoriskt Kristus kungen College lokaler.

På grund av de ideal Agripino och Ana Lima och den stora efterfrågan på andra kunskapsområden, under de följande åren föddes hälso högskolor: Omvårdnad, Apotek, sjukgymnastik, medicin, tandvård, den kliniska hänvisas till, och platser som laboratorier och gym Sport. Då fakulteterna för civilingenjörsstudier, Informationsteknologi och många andra populära kurser. Den höga av Bongiovani Garden (numera University City) snabbt dök komplex av byggnader som inkluderar campus I Unoeste.

Med ledning av utbildning av god kvalitet och liv, APEC hägrade upp. År 1987 föddes campus II, vid km 572 av Raposo Tavares motorvägen i Limoeiro närheten av Presidente Prudente, med kurser inom områdena lantbruksuniversitet, mänskliga och sociala Applied. Samma år, ett ministerdekret 83 / MEC erkände Unoeste som universitetet - eftersom det är den enda privata högskolan i västra São Paulo med denna titel.

Universitetet samt materialstrukturer, tekniska och mänskliga, multiplicerat alltid med hög kvalitet. Skjuter paviljonger, kliniker, veterinärsjukhus, Experimental Farm, laboratoriebyggnader, agronomiska centra, boskap och andra områden för högre utbildning, vetenskaplig forskning och ständig övning i medborgarskap. En annan relevant data: riktning APEC har alltid mycket kompetenta personal, många är en del av undervisningen / administrativ personal från början till nutid.

Platser

  • Presidente Prudente

    Rua José Bongiovani, 700 - Cidade Universitária, Presidente Prudente - SP, 19050-920, Brazil, , Presidente Prudente

    Program

    Frågor