We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

Technical University From Loja

Technical University From Loja

Technical University From Loja

Introduktion

Det privata tekniska universitetet i Loja grundades av Ecuadorian Marist Association (AME) den 3 maj 1971 och erkändes av den ecuadorianska staten enligt verkställande dekret 646, publicerat i det officiella registret nr 217 av den 5 maj 1971, det utgör som en självständig juridisk enhet under skydd av ”Modus Vivendi” som firas mellan Holy See och Ecuador, med hänsyn till kyrkans normer i dess organisation och regering.

Universitetets mentor och första kansler var Marist-broren Santiago Fernández García och UTPL: s första rektor var ingenjören Alejo Valdivieso, som utsågs till universitetets huvudmyndighet den 3 oktober 1971.

UTPL är en autonom institution med ett socialt och offentligt syfte som förmedlar, utvecklar forskning med vetenskaplig-administrativ frihet och deltar i landets utvecklingsplaner. Det är en pionjär inom modalitet för distansutbildning sedan 1976 och öppnar möjligheten att få tillgång till en högre utbildning av hög kvalitet.

1997 överförde stiftet Loja universitetets ledarskap till institutet för Kristus Frälsaren, missionärerna och de ideologiska missionärerna så att de kunde leda det med total autonomi och i enlighet med Idente-karismen.

Platser

  • Loja

    Calle París, , Loja

    Frågor