Keystone logo
Ubon Ratchathani University

Ubon Ratchathani University

Ubon Ratchathani University

Introduktion

Ubon Ratchathani University (UBU) grundades 1987 som ett regionalt campus vid Khon Kaen University och grundades som ett universitet genom Royal Charter 1990. Det syftar till att ge utbildningsmöjligheter för studenter från alla provinser och särskilt de från provinser i nordöstra Thailand , Amnat Charoen, Mukdahan, Nakhon Phanom, Sakon Nakhon, Si Sa Ket, Ubon Ratchathani och Yasothon. Universitetet stöder och uppmuntrar forskning som gynnar lokala, nationella och internationella samhällen och främjar aktiviteter som bevarar områdets kulturella identitet.

UBU ligger på Warin-Detudom Road, cirka 15 kilometer söder om Ubon. Det är lättillgängligt med kollektivtrafik från flygplatsen och de många bussterminalerna i Ubon och tågstationen i Warin. Campuset är rymligt och ligger i en lantlig miljö och upptar cirka 5300 rai (848 hektar).

Universitetets logotyp är i form av en Lan Chang-period chedi, en religiös struktur som är vanlig i Esarn (nordöstra Thailand). Chedi innehåller en lotusblomma som vilar på en tredelad piedestal som representerar provinsens huvudsakliga floder, Mekhong, Chii och Moon. De två bottenbladen i blomningen representerar de kvaliteter av moral och intellektualitet som universitetet strävar efter att utveckla hos sina studenter. De tre bästa kronbladen representerar buddhismens "trippel pärla", en erkänd Pathway till lycka. Lotusrosa är provinsens officiella färg och logotypens blå kontur representerar universitetets styrka och stabilitet. Den gula bakgrunden är UBU: s officiella färg.

Universitetets symboliska träd är Kan-Krao, ett doftande gult blommande träd som växer framåt på campus. Kan-Krao kan växa även i infertil jord. Träet är mycket hårt och tål termiter, så det är utmärkt i byggandet av hus och möbler. Trädet representerar styrkan och enheten hos universitetet som arbetar mot framtiden.

Platser

Platser
  • Ubon Ratchathani

    Thanon Sathonlamak,85, 34190, Ubon Ratchathani

    Frågor