Keystone logo
© Domus Academy
The International University of Languages and Media (IULM)

The International University of Languages and Media (IULM)

The International University of Languages and Media (IULM)

Introduktion

I mer än 50 år har IULM University varit centrum för spetskompetens i Italien för utbildning inom områdena kommunikation, språk, turism, mode och kulturarv.

Det garanterar sina studenter en gedigen kulturell förberedelse med ett integrerat förhållningssätt av teori och praktiska erfarenheter, föreslår innovativa undervisningsvägar, erbjuder banbrytande tjänster, aktiverar kontakter med arbetsmarknaden och uppmuntrar studieupplevelser utomlands.

Inkluderande policyer och socialt engagemang, såväl som det tioåriga engagemanget för utveckling av tjänster till stöd för funktionshinder och mångfald, bidrar till att placera IULM University på 81:a plats bland universiteten i världen, och först bland milanesiska universitet, för SDG n. 5 "Jämställdhet" i THE Impact Rankings 2023.

Varför välja IULM

Samtida lärande

En komplett, samtida och internationellt orienterad undervisningsmetod, där teori och praktik blandas perfekt.

Hög sysselsättningsgrad

Enligt AlmaLaurea 2023-rapporten, inom ett år efter examen, har 68 % av de utexaminerade studenterna med en kandidatexamen och 79% av de utexaminerade studenterna med en magisterexamen ett fast jobb. Efter fem års examen stiger den senare andelen till 94%.

Studentens dedikerade tjänster

Det finns flera tjänster tillgängliga som syftar till att stödja studenter under hela resan och att garantera deras personliga och professionella välbefinnande, såsom orientering för förstaårsstudenter, psykologisk rådgivning, kamrathandledning och karriärservice.

Bra förbindelser med stadens centrum

IULM campus, mycket nära tunnelbanestationen Romolo, har mycket goda förbindelser med stadens centrum och det erbjuder de bästa tjänsterna till studenterna, hjärtat i utbildningsprojektet.

Bygg din framtid i världen

Målet med IULM University är att utbilda framtida huvudpersoner i de nya kreativa industrierna inom kultur, kommunikation och ekonomi; proffs som kan möta utmaningarna och ta vara på de möjligheter som dyker upp från de internationella marknaderna och scenarierna.

Globala medborgare med kritiskt tänkande och strategisk vision, kapabla att ingripa i den digitala revolutionen som pågår.

Beläget i Milano, den italienska huvudstaden för affärer, mode och design

Milano är en kosmopolitisk och dynamisk stad. Det är en plats för kultur och konst, en vagga av internationella verkligheter som tillåter akademisk och professionell tillväxt till högsta nivå.

IULM University Campus är beläget i centrum av Milano och erbjuder faciliteter och utrymmen som är utformade för att studera, men också för roliga och samlande stunder inklusive 2 bostäder, 4 mat- och dryckesställen, dedikerade klassrum för studier, stödtjänster för ekonomiskt stöd, karriärutveckling, möjligheter att studera utomlands, mentorskap och rådgivning.

Stipendier och finansiering

Regionstipendier, återbetalning av studieavgifter och universitetsavgifter för studenter utan ekonomiskt stöd. Universitetsstipendier, incitament för praktik och forskningsuppsatser utomlands.

  • Regionstipendier och liknande ekonomiska förmåner för elever som uppfyller kraven på regelbunden skolgång, inkomst och meriter.
  • Stipendier från universitetet (incitament för studiekvalitet och forskningsuppsatser utomlands) för studenter som uppfyller meriteringskraven.
  • Stipendier till internationella studenter
  • Boende på IULM universitetsbostäder, till förmånliga villkor för studenter som uppfyller kraven på regelbunden skolgång, inkomst och meriter, eller till fullt pris för studenter som uppfyller kraven på regelbunden skolgång och meriter.
  • Cateringtjänster vid IULMs universitetsmatsal på förmånliga villkor för studenter som uppfyller inkomst- och meritkrav.

Alla förmåner tilldelas genom en tävling som hålls årligen baserat på specifika ekonomiska och/eller meritkrav.
Regionala stipendier och faciliteter för förtjänta studenter utan stödmedel delas ut baserat på de årliga bestämmelserna i regionen Lombardiet.

Ranking

Università IULM är erkänt bland de bästa institutionerna för att studera utomlands i Europa enligt educations.coms topp 10 Europa-rankningar för åren 2021, 2022 och 2023.

Studentberättelser

Platser

  • Milan

    Via Carlo Bo, 1 Milano Italy, 20143, Milan

    Frågor