Keystone logo
Sirindhorn International Institute of Technology - Thammasat University

Sirindhorn International Institute of Technology - Thammasat University

Sirindhorn International Institute of Technology - Thammasat University

Introduktion

149883__MDC1286

© SIIT - TU

Om SIIT

Sirindhorn International Institute of Technology (SIIT) erbjuder grund- och forskarutbildningsprogram (magister- och doktorandnivåer) som leder till kandidatexamen (B.Eng.), Kandidatexamen (B.Sc.), civilingenjörsexamen (M.Eng. ), Magisterexamen (M.Sc.) och doktor i filosofi (doktorsexamen). Kandidatexamen erbjuds inom följande områden: kemiteknik (ChE), civilingenjör (CE), datateknik (CPE), elektronik- och kommunikationsteknik (EC), engineering management (EM), industriell teknik (IE), informationsteknik (IT), managementteknik (MT) och maskinteknik (ME).

SIIT erbjuder tre magisterexamen i ingenjörsprogram, nämligen Master of Engineering Program in Engineering Technology, Master of Engineering Program in Information and Communication Technology for Embedded Systems, och Master of Engineering Program in Logistics and Supply Chain Systems Engineering. Det erbjuder också en magisterexamen i teknik och teknik och en doktor i filosofiprogram i teknik och teknik.

För närvarande har institutet inrättat både fakultetsmedlemmar och studentutbytesprogram med ett antal universitet i Asien, Australien, Europa och Nordamerika. Dessa program tillåter inte bara fakultetsmedlemmar att samarbeta med sina motsvarigheter i forskningsprojekt, men också studenter har möjlighet att gå på kurser vid dessa universitet. Dessutom utvidgas inbjudningar att besöka och undervisa SIIT- kurser regelbundet till kvalificerade utländska professorer under sådana program.

Institutet, under ledning av direktören, består av administrativa avdelningar, ett biblioteks- och informationsservicecenter, fem akademiska skolor och institutionen för gemensamma studier och forskarutbildningar (CGS)

Operationer av SIIT utförs på två platser: Rangsit Campus (vid Rangsit Center of Thammasat University) och Bangkadi Campus (vid Bangkadi Industrial Park).


Historia

Under det nionde gemensamma handels- och ekonomiska kommittémötet mellan Japan och Thailand som hölls i Kobe, Japan 1989, insåg delegaterna från Japan Federation of Economic Organisations (Keidanren - nu Nippon Keidanren) och Federation of Thai Industries (FTI) att för att för att förbättra den industriella utvecklingen i Thailand, behövde ingenjörsprogram, där alla föreläsnings- och laboratoriekurser skulle undervisas på engelska av högkvalificerade fakultetsmedlemmar med doktorsexamen, upprättas.

Ett samarbetsavtal mellan Keidanren, FTI och Thammasat University nåddes 1992 för att etablera kandidatexamen inom teknik vid Thammasat University med initiala medel från Keidanren och FTI. Efter två års framgångsrik verksamhet grundades "International Institute of Technology (IIT)" den 16 september 1994. Hennes kungliga höghet Prinsessan Maha Chakri Sirindhorn ledde nådigt hörnstenens ceremoni för en ny byggnad vid Rangsit Center vid Thammasat University . Hans majestätskung Bhumibol Adulyadej från Thailand beviljade nådigt institutet ett nytt namn, ”Sirindhorn International Institute of Technology (SIIT),” den 28 juni 1996.

Den 2 oktober 1997 presiderade hennes kungliga höghet prinsessa Maha Chakri Sirindhorn nådigt Sirindhorn International Institute of Technology invigningsceremoni med dess namn och byggnad. År 1999 tillhandahöll FTI en mark med en befintlig byggnad vid Bangkadi Industrial Park (BKD) för SIIT: s användning i 30 år. I juni 2001 invigde den tidigare premiärministern Anand Panyarachun en ny byggnad vid Bangkadi för program för informationsteknik och datavetenskap.

Hennes kungliga höghet prinsessa Maha Chakri Sirindhorn ordnade nådigt invigningen av Sirindhralai-byggnaden i Bangkadi den 28 juni 2006. Denna nya sex våningar bygga skolan för informations-, dator- och kommunikationsteknik (ICT), School of Management Technology (MT), ett bibliotek, ett datacenter, laboratorier och klassrum.

Bakgrunden till de tre grundande organisationerna vid Sirindhorn International Institute of Technology beskrivs kort nedan.

149887_DJI_0171

© SIIT - TU

Thammasat University

Thammasat University grundades 1934 och var ursprungligen dedikerat till undervisning inom humaniora och samhällsvetenskap. Universitetet har producerat ett stort antal akademiker som i hög grad har bidragit till Thailands utveckling och framsteg. Genom att inse vetenskapens och teknologins betydande inverkan på landets ekonomiska tillväxt inledde Thammasat University 1980- och 1990-talet examenprogram inom teknik, teknik, naturvetenskap och medicinska vetenskaper vid Rangsit Center, Pathum Thani.

Japanese Business Federation (Nippon Keidanren)

Genom sammanslagningen av flera ekonomiska och industriella organisationer grundades Japans ekonomiska organisation (Keidanren) i augusti 1946. Keidanren var en privat, ideell ekonomisk organisation som representerade praktiskt taget alla grenar av ekonomisk verksamhet i Japan. Keidanren har haft nära kontakt med både offentlig och privat sektor hemma och utomlands och strävat inte bara efter att hitta praktiska lösningar på ekonomiska problem utan också att bidra till en sund utveckling av Japans ekonomier och länder runt om i världen.

I maj 2002 slogs Keidanren samman med Nikkeiren (Japan Federation of Employer Associations) för att bli Nippon Keidanren (Japanese Business Federation). Leds av internationellt framstående ledare för det japanska näringslivet, Nippon Keidanren spelar en aktiv och inflytelserik roll för att uppnå harmoniskt ekonomiskt välstånd för hela mänskligheten.

Federation of Thai Industries

Tidigare känd som Association of Thai Industries (ATI), Federation of Thai Industries (FTI) uppstod den 29 december 1987. Det var en förvandlad kropp av ATI, som skapades 1967. FTI är en industriell privat organisation som samlar branschledare för att främja Thailands socioekonomiska utveckling. De främsta målen med FTI är att representera thailändska tillverkare på både nationell och internationell nivå, att hjälpa till att främja och utveckla industriföretag, att arbeta med regeringen för att upprätta nationell politik och att erbjuda konsulttjänster till medlemmar.

FTI är en fullserviceorganisation som samarbetar med regeringen för att mobilisera thailändska industrier för att nå internationella marknader. Det fungerar som en "match-maker" mellan utländska industrimän och thailändska resurser som kombinerar finansiell styrka, planeringsförmåga och övertygande kraft hos Thailands industrimän.

149891_W01_7228

© SIIT - TU

Platser

  • Khlong Nueng

    Phahonyothin Rd, Khlong Nueng, Khlong Luang District, Pathum Thani, 12120, Khlong Nueng

  • Bang Kadi

    131 Moo 5, Tiwanont Road, Bangkadi Muang Pathum Thani, 12000, Bang Kadi

    Frågor