
Kandidat i turism, gästfrihet och livsmedelsekonomi
Belgrade, Serbien
VARAKTIGHET
4 Years
SPRÅK
Engelsk,
TEMPO
Heltid
ANSÖKNINGSTIDEN
Sista ansökningsdag för begäran
TIDIGASTE STARTDATUM
Begär tidigaste startdatum
STUDIEFORMAT
På Campus
Stipendier
Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier
Introduktion
Singidunum University är det ledande högskolan i regionen som utbildar turism och gästfrihetsexperter. Fyraåriga studier vid fakulteten för turism och gästfrihet är utformade för att möta behoven hos dem som har bestämt sig för att driva en framgångsrik karriär inom turistnäringen - för närvarande den mest utbredda och snabbast växande branschen världen över.
Undervisningen i detta studieprogram bygger på ett tvärvetenskapligt förhållningssätt. Särskilt uppmärksamhet ägnas åt att få kunskaper och färdigheter inom ekonomi, IT och främmande språk. Praktikplatsen är en integrerad del av detta studieprogram. Studiet Turism och gästfrihet ger studenterna möjlighet att utveckla professionella och personliga färdigheter och framgångsrikt förbereda sig för de ledande befattningarna inom sina respektive områden. Förutom tillgängliga valfria alternativ relaterade till turism och gästfrihet, har vi också börjat utbilda experter inom livsmedelsekonomi.
Förutom de tillgängliga alternativen inom studieprogrammet Turism och gästfrihet har Singidunum University startat utbildningen av experter inom livsmedelsekonomi. Förutom de allmänna kurser som är relaterade till ekonomi och turism, kommer de studenter som väljer detta alternativ att delta i några expertkurser, såsom restaurangindustri, internationell gastronomi, matteknik, mat och hållbar utveckling, principer för rekreation och näring etc. Studenterna vid studien alternativet livsmedelsekonomi bör bli bekant med en mikrobiologisk, kemisk, fysisk och sensorisk kvalitet av mat. De bör också lära sig om de tekniska processerna för livsmedelsproduktion, deras näringsvärde, systemet med livsmedelskvalitet i restauranger och detaljhandelskedjor, kulturella och geografiska aspekter av mat. Utöver detta ska de också förvärva den nödvändiga kunskapen och kompetensen inom ekonomi för att kunna lyckas hantera matdistribution och försäljning.
FNs världsturistorganisation utdelar kvalitetscertifikat till kandidatexamen och masterprogram i turism och gästfrihet.
Enligt undersökningen som gjorts bland de kandidater som är medlemmar i ALUMNI-föreningen, kan de studenter som framgångsrikt genomföra programmet söka anställning inom olika områden:
- Turistguide
- Försäljningschef i turistbyråer
- Turistbyråchef
- Turistbyråns marknadschef
- Planerings- och analyssektorns chef
- Intern kontrollchef i hotellföretag
- Internrevisionschef i hotellföretag
- Receptionist
- Front office manager
- Food and Beverages Sector Manager
- Marknadschef och försäljningschef
- Hotel General Manager
- Biträdande generaldirektör
- Hyrbilens kontorchef
- Flygbolagsledare
- Cateringchef
- Global Distribution System Manager
- Cruise Company Manager
- Turismorganisationschef
- Associerar i lokala, regionala och nationella turistorganisationer
- Wellness Center Manager
- Convention Bureau Manager
- National Park Manager
- Aqua Park Manager
- Temaparkchef
- Marknadsansvarig
- Turismsektorns verkställande direktör inom transportbolaget
- Ethno Village Manager
- Commercial Operations Executive inom transportföretaget
- Corporate Travel Manager
- Destination Management Företagsledare
- Associera för turismrelaterade frågor inom den offentliga sektorn
- Associated-public eventplanering
- Lärare i gymnasiet
- Restaurang och cateringchef
- Associera i kulturinstitutioner
- PR-chef
- Personalchef
Alla kursmaterial ingår i kursavgiften.
Entréprov för studieprogrammet Turism och Hospitality Management består av följande delar:
- en intervju på engelska och serbiska om de föreslagna ämnena inom turism och gästfrihet
Vid online-registrering ska studenten få frivilliga ämnen som ska diskuteras vid tentamen.
Efter avslutad studier ska studenten få en akademisk titel Bachelor of Arts in Economics .
Legend
Studiet omfattar tre moduler:
- Turism
- Gästfrihet
- Livsmedelsekonomi
Curriculum
Jag år
- Ekonomi
- Psykologi
- Turismekonomi
- Kvantitativa metoder
- Bokföring
- Företagsinformationsteknik
- Engelska Språk 1
- Andra främmande språk 1
II år
- Förvaltning
- Marknadsföring inom turism och gästfrihet
- Valkurs 1
- Turism Destination Management
- Personalhantering i gästfrihet
- Internationell Gastronomi
- Turism Destination Management
- Personalhantering i gästfrihet
- Internationell Gastronomi
- Turismlag
- Turism och rymd
- Organisationsbeteende och företagskultur
- Engelska Språk 2
- Andra utländska språket 2
III år
- Hotellhantering
- Förvaltning av resebyråer och researrangörer
- Valkurs 2
- Finansiell verksamhet i turism
- Finansiell verksamhet i gästfrihet
- Restaurang Service
- Finansiell verksamhet i turism
- Finansiell verksamhet i gästfrihet
- Restaurang Service
- Informationssystem inom turism och gästfrihet
- Natur- och kulturresursledning
- Engelska Språk 3
- Andra främmande språk 3
- Yrkesutbildning inom turism, gästfrihet och livsmedelsekonomi
IV år
- Hälsoaspekter av turism
- Konsumentbeteende och skydd i turism
- Valkurs 3
- Hållbar turism
- Hotelldesign och planering
- Matvetenskap och teknik
- Hållbar turism
- Hotelldesign och planering
- Matvetenskap och teknik
- Valkurs 4
- Ekonomisk och finansiell analys i turism
- Ekonomisk och finansiell analys i gästfrihet
- Valkurs 5
- Tematisk turism
- Kvalitetsledning i hotellbranschen
- Livsmedelssäkerhet
- Engelska Språk 4
- Andra främmande språk 4
- Praktisk forskning och affärsfärdigheter