Keystone logo
School of Business, Renmin University of China GBBA

School of Business, Renmin University of China GBBA

School of Business, Renmin University of China GBBA

Introduktion

Välkommen till Business School, Renmin University of China (RMBS)! Som en av Kinas främsta handelshögskolor har RMBS den längsta historien om ledarskapsutbildning i Kina, som går tillbaka till 1950. Vår skolas styrkor är baserade i den rika ackumuleringen av intellektuella tillgångar från vårt moderuniversitet inom humaniora och samhällsvetenskap. stående tradition för nära integration mellan teori och praktik, nära engagemang med företag och regeringar och en stor alumni-bas. Skolan är en ledare med ett globalt perspektiv och en insiktsfull förståelse för kinesisk ledning.

Skolan är på väg att bli ”en världsklass handelshögskola som expert på kinesisk ledning”. Vi odlar framtida ledare med globala perspektiv och en stark känsla av företagens sociala ansvar och affärsetik. För att uppnå detta mål har vi utvecklat mycket innovativa utbildningsprogram som betonar fallbaserad undervisning, erfarenhetsinlärning, reflekterande lärande och actionlärande. "Kinaroten, global räckvidd" inkapslar vår kinesiska historia och globala framtid. Vår forskning innehåller inhemska förvaltningsmetoder i Kina och efterlevnad av stränga internationella standarder.

Under de senaste åren har vår skola snabbt höjt sin nivå av internationalisering i sin forskning, utbildningsprogram, fakultets- och studentkomposition och skolstyrning. Det är en av de första grupperna av kinesiska handelshögskolor som har ackrediterats av EQUIS och AACSB och är medlem i Global Network for Advanced Management (initierat av Yale School of Management). Baserat på partnerskap med 80+ ledande handelshögskolor över hela världen, erbjuder vi gott om terminlånga utbytesmöjligheter utomlands, dubbla examensalternativ och tillgång till program och kurser som erbjuds av ledande handelshögskolor runt om i världen.

Våra kärnvärden är en innovation i strävan efter excellens. Genom kunskapskapande och spridning bidrar vi till världen samtidigt som vi uppnår självförverkligande. Vi välkomnar alltid ny fakultet och personal med idéer och passion, och studenter med en dröm att utmärka sig i näringslivet att gå med oss i spetsen för ledarskapsutbildning.

Dekan och professor
Handelshögskolan,
Renmin University of China

142973_1.jpg

Fakta och siffror

Skolans historia går tillbaka till 1950. Den var känd som en pionjär inom ledarskapsutbildning i Kina och var bland de första grupperna av akademiska institut som erbjöd Kinas eget MBA-program, EMBA-program, MPAcc-program och doktorsexamen. program inom industriell ekonomi, allmän förvaltning och redovisning. Det var också den första som levererade ett kinesiskt-utländskt gemensamt EMBA-program.

Med nära 4 000 studenter är RMBS den största och mest internationaliserade bland alla 32 skolor vid Renmin University of China (total studentpopulation: 25 000+; rankad nr 1 inom samhällsvetenskap och humaniora i Kina av utbildningsministeriet) .

Skolan har 7 akademiska avdelningar, inklusive avdelningen för generaladministration, avdelningen för organisation och personalresurser, avdelningen för marknadsföring, avdelningen för managementvetenskap och teknik, avdelningen för handelsekonomi, redovisningsavdelningen och avdelningen för ekonomi. Bland de 138 heltidsanställda fakultetsmedlemmarna har 30% utomeuropeiska doktorsexamen. examen tilldelas av bland andra Princeton University, Carnegie Mellon University och Rutgers University. År 2012 rankades Renmin Universitys företagsadministrationsdisciplin (under Business School) som 1: a i den nationella bedömningen av förstklassiga discipliner av utbildningsministeriet. År 2017 erkändes det som en av de högsta nivåerna (högsta nivån: A +) i Kina.

Vår skola har fått både EQUIS (2010) och AACSB (2013) ackrediteringar och rankades bland de 50 bästa av Financial Times i MBA-, EMBA- och EE-program nyligen. Skolan är en av de grundande medlemmarna i Global Network for Advanced Management (GNAM) som initierades av Yale School of Management 2012.

142974_2.jpg

Uppdrag, vision och värderingar

Uppdrag

Att bidra med kinesisk ledningsvisdom och globala ledarskapstalanger till världen.

Syn

Att vara en handelshögskola i världsklass som expert på kinesisk ledning.

värden

Innovation i strävan efter excellens.

Socialt ansvar

I linje med det strategiska målet "att bli den mest respekterade handelshögskolan" bildade skolan Etik och socialt ansvarskommitté den 1 april 2013, som syftade till att öka personalens och elevernas medvetenhet om etik, socialt ansvar och hållbarhet med bistånd från Student Affairs Office, General Office, Student Volunteers Association och Labour Union.

142975_3.jpg

Platser

  • Beijing

    Mingde Business Building, No.59, Zhongguancun Street, Haidian District, 100872, Beijing

    Frågor