Keystone logo
San Francisco State University

San Francisco State University

San Francisco State University

Introduktion

Välkommen till San Francisco State University

Beläget i en av världens vackraste och olika städer, SF State campus har en vibrerande mix av människor, kulturer och språk i ett lugnt hörn av San Francisco, bara 1,6 km från Stilla havet. Kollektivtrafik ligger intill campus erbjuder enkel tillgång till spänningen i centrum bara 20 minuter bort. San Francisco Bay Area ger studenterna rikliga möjligheter att förbättra sina utbildningsprogram. Fältarbete, lokala projekt och praktikplatser göra lärandet levande samtidigt som du en fördel på arbetsmarknaden efter examen.

campus

Den huvudsakliga universitetsområdet omfattar 58 hektar av Mercedsjön Park, är Downtown Campus i hjärtat av den finansiella och tech centrum av staden, Romberg Tiburon Center för miljöstudier ligger på San Francisco Bay och det finns en Sierra Nevada Fält Campus i Sierra foten.

vagn

Topp 10 Majors för internationella studenter

 1. företagsekonomi
 2. teknik
 3. datavetenskap
 4. internationella relationer
 5. biologi
 6. Utbildning / TESOL
 7. Broadcasting & Electronic Communication Arts (BECA)
 8. Bio
 9. psykologi
 10. Kommunikationsstudier

akademisk kalender

 • Höstterminen är mitten av augusti till december (16 veckor)
 • Vårterminen är mitten av januari till maj (16 veckor)
 • Summer Sessions köra juni-augusti (5-10 veckor)

Inskrivning

 • Studenter: 26,815
 • Forskarstuderande: 3,441

Internationella studenter: 1,695 Totalt studenter: 30,256

Accreditation

Grundades 1899, är SF State del av California State University (CSU) systemet. SF staten är ackrediterat av ackrediterande kommissionen för Senior Högskolor och universitet i västra Association of Skolor och högskolor (WASC). Akademiska institutioner och program också individuellt ackrediterad.

Ranking och utmärkelser

SFSU

I en region känd för innovation, kreativitet och progressivt tänkande, är SF staten intellektuella hjärtat och själen i den omgivande staden. En ledare i lärande samhällstjänst och internationell utbildning, är SF staten också en viktig samhällskraft, samarbetar med regeringen, företag och utbildningspartner för att främja universitetet och regionen. Våra många utmärkelser och utmärkelser inkluderar:

 • Etablerade den första internationella relationer avdelning vid ett amerikanskt universitet (skicka fler studenter utomlands än någon mastergivande institution i landet);
 • College of Business erkänd som en av endast 15% av handelshögskolor i världen som uppfyller stränga AACSB internationell ackreditering standarder;
 • Utsetts till en av landets främsta filmskolor av The Hollywood Reporter. Mellan 1999 och 2016, var mer än ett dussin alumner nominerad till en Oscar;
 • 10 alumner och lärare hedrad med Pulitzerpriset;
 • SF statliga alums grundade framgångsrika företag från bebe butiker till e-lån och har haft topp ledande positioner på Starbucks, Symantec, AT & T, Disney och mer.

Bostäder

SF staten erbjuder flera på campus boende alternativ: uppehållkorridorer, lägenheter med ett, två eller tre sovrum och familjelägenheter. Tema och lärande samhällen är tillgängliga för boende som vill leva med andra studenter med liknande majors och personliga intressen. Höljet ansökningsprocessen är separat från universitetet programmet. Efter att du har lämnat in din ansökan, du bör gälla för bostäder så fort du får din SF State ID-nummer. Du behöver inte ha fått formell antagning att ansöka om bostad.

English Language Requirements

Certifiera din engelska kunskap med Duolingo English Test! DET är ett bekvämt, snabbt och prisvärt engelska onlinetest som accepteras av över 4 000 universitet (som det här) runt om i världen.

Platser

 • San Francisco

  1600 Holloway Ave. , 94132, San Francisco

Frågor