Keystone logo
Sami Education Institute

Sami Education Institute

Sami Education Institute

Introduktion

Det samiska utbildningsinstitutet (SAKK) är en yrkeshögskola med en central roll i utvecklingen av befolkningens behov och den arktiska regionen.

Det är det enda urbefolkningsinstitutet för gymnasieskolan i Finland, beläget ovanför polcirkeln, med tre campus i samernas hemland. Institutionen organiserar tvärvetenskapliga kontaktbaserade och virtuella utbildningskurser, workshops och examensprogram för unga vuxna och mogna studenter. Kärnplanen stöder samernas försörjning med tonvikt på utvecklingen av de samiska språken och samiska kulturer för att främja naturbaserade yrken och sysselsättning.

Samiskt utbildningsinstitut uppmuntrar partnerskap med nationella och internationella nätverk för att bevara och utveckla utbildningen av inhemska kulturer och försörjning i den cirkumpolära norr. Blivande utländska kollegor uppmanas att kontakta oss för att diskutera hur vi kan hjälpa till med att främja studieresor och forskningsprojekt. Vår administrativa personal är tillgänglig för att vägleda dig i logistik och andra fakturerbara tjänster som institutet kan erbjuda.

Platser

  • Inari

    Menesjärventie, 99870 Inari, Finland, , Inari

    Frågor