Keystone logo
Sabanci University

Sabanci University

Sabanci University

Introduktion

Med sin fakultet i världsklass, globalt rankad utbildning på engelska och prisvärda undervisningsavgifter jämfört med universitet på liknande sätt över hela världen, är SU platsen att studera i Turkiet. Universitetet tillhandahåller också starka stipendier för studenter från alla nationer och alla utbildningsområden, vilket garanterar en högkvalitativ utbildning för alla. SU erbjuder alla program på sitt gröna campus i Tuzla, Istanbul, Turkiet.

Med vetenskap, teknik och sociala strukturer som utvecklas dag för dag, behöver världen mer kvalificerade individer som besitter de kunskaper och färdigheter som krävs för att göra karriär var som helst i världen. Medveten om denna brådskande fråga beslutade Sabancı Group 1994 att etablera ett "världsuniversitet" som leds av Sabancı Foundation. Fröna till Sabancı University, Sabancı-gruppens mest omfattande projekt för socialt ansvar inom utbildningsområdet, såddes sommaren 1995, vid en sökkonferens. Just nu är Sabancı University det högst rankade turkiska universitetet i THE World University-ranking och rankas i 500-600-klassen.

Sabancı Holding är ett strategiskt portföljbolag som fokuserar på att skapa mervärde med koncernens ekosystem och prioriterar en högpresterande kultur. Sabancı-koncernens företag är för närvarande verksamma i 12 länder. Sabancı Group har 70 företag och 60.000 anställda. Dessa företag har tillsammans bidragit väsentligt till utvecklingen av Turkiets ekonomi. Sabancı Holdings egna aktier, liksom aktierna i sina 11 dotterbolag, är noterade på Borsa Istanbul (BIST) och utgör 8,1% av det totala börsvärdet på den turkiska aktiemarknaden.

Utbildning

Universitetet tillhandahåller en tvärvetenskaplig utbildning inom sina tre fakulteter med elva grundutbildningar. På SU har studenter chansen att välja sina högskolor efter sitt första eller andra läsår. Detta gör att studenterna kan bestämma vilket program de ska studera på universitetet med större förståelse för högre utbildning och om sina egna akademiska och karriärintressen och talanger.

Forskning

Sabanci University positionerar sig som ett av de mest innovativa och forskningsinriktade universiteten i Turkiet. Som en del av sin filosofi syftar universitetet till att rikta sina forskningsinsatser främst mot tillämpad och strategisk forskning med syftet att främja kunskap, stödja undervisning och bidra till samhällets framsteg. Universitetet har ett stort antal laboratorier och forskningscentra, inklusive det mest avancerade Nanotekniska forsknings- och applikationscentret i regionen. SU har också den högsta forskningsinkomsten per fakultetsmedlem bland alla turkiska universitet.

Karriärmöjligheter

Kandidater vid Sabanci University är högt värderade inom alla sektorer och många länder både professionellt och inom akademin. 96% av akademikerna får jobb inom ett år efter examen. 81% av de övergripande alumnerna bedriver professionell karriär i välkända företag. Unilever, Accenture, Procter & Gamble, Ford och Deloitte & Touche är bland de företag som våra alumner arbetade på.

SU -examen är också värdefull om du vill driva en akademisk karriär. De universitet våra kandidater valde som destinationer för forskarskolan inkluderar Carnegie Mellon University, University of California, Politecnico di Milano, Boston University, Harvard University, Brown University, Stanford University och University of Massachusetts.

Varje SU-student måste göra en obligatorisk praktik innan examen. Karriärutvecklings- och praktikkontoret för SU, som tillhandahåller karriärrådgivning för studenter, ger också många jobb- och praktikmöjligheter över hela världen för SU-studenter och håller rekryteringsevenemang på campus med välkända företag.

Antagningskrav för programmet

Visa ditt engagemang och din vilja att lyckas i handelshögskolan genom att ta GMAT-provet – det mest använda provet för antagning som mäter ditt kritiska tänkande och resonemang.

Ladda ner GMAT-miniquizet för att få en smak av frågorna du hittar i provet.

Platser

  • Istanbul

    Sabancı University, Orta Mahalle, Üniversite Caddesi No: 27 Tuzla, 34956, Istanbul

    Frågor