Keystone logo
Rome University of Fine Arts (RUFA)

Rome University of Fine Arts (RUFA)

Rome University of Fine Arts (RUFA)

Introduktion

RUFA, verkliga drömmar och konkreta projekt

RUFA, Rome University of Fine Arts, är ett multidisciplinärt, internationellt utbildningscentrum – juridiskt erkänt av ministeriet för utbildning, universitet och forskning (MIUR) – som erbjuder auktoritativa, innovativa kurser inom området konst, design och kommunikation. RUFA arbetar i samarbete med välrenommerade yrkesverksamma och prestigefyllda företag, och garanterar sina studenters teoretiska förberedelser par excellens, förutom ständigt uppdaterad metodologisk-operativ vägledning samtidigt som man håller ett skarpt öga på arbetsplatsen och aktuella marknadstrender. RUFA grundades 1998 med målet att inom en enda akademi uppfylla ambitionerna hos italienska och utländska studenter och dess grundare Maestro Alfio Mongelli. , ger en konstnärlig utbildning av högsta kaliber och starka, konkreta framtida anställningsmöjligheter.

Uppdaterad och stimulerande utbildningsförslag

RUFA erbjuder en stor uppsättning utbildningsförslag som inkluderar några av de mest spännande och efterfrågade studieområdena. Med ledning och råd från prefekterna för avdelningen för bildkonst och avdelningen för design och tillämpad konst/New Technologies for the Arts, kan studenter vid RUFA välja sin framtida yrkeskarriär bland tio olika kandidatutbildningar:

Målning / Skulptur / Scenografi / Grafisk design / Serier och illustration / Design / Bio / Fotografi/Hållbar modedesign/Multimedia & spelkonst

Åtta Master of Arts utbildningar:

Multimedia Konst och design / Visuella och innovativa design / Datoranimering och visuella effekter / Filmkonst / Set Design / Skulptur / Målning / Grafisk Konst.

För seniorer och alla studenter som behöver ytterligare specialiserad utbildning, erbjuder RUFA även flera korta kurser, Masters och avancerade kurser. 1° nivå akademisk magisterexamen i:

Art Curating & Management / Bio & New Format Production / Design Management

Sedan många år tillbaka har RUFA arbetat intensivt i partnerskap med det prestigefyllda KDU University College i Malaysia, och tillsammans inrättat ett Master in Visual and Innovation Design-program. Mellan de två universiteten har ett mycket dynamiskt, kulturellt utbyte och utbyte av idéer och design utvecklats, som syftar till att berika utbildningsstudenter som är inskrivna vid båda institutionerna. Interpenetrationen mellan antik och samtida tradition är bara en kulturell kostym som det romerska universitetet delar med sin malaysiska motsvarighet. Under de senaste åren har relationerna mellan de två instituten främjats ytterligare tack vare stipendieutmärkelser. RUFA och KDU University College är helt överens om de enorma möjligheter till tillväxt som denna synergi ger, faktiskt Hon Wei Min, vice rektor för det malaysiska universitetet, har sagt: "Vi är övertygade om att våra studenter kan lära sig mycket av stort värde från RUFA som sedan kan flyttas hem. Båda våra länder har ett oerhört gammalt kulturarv, tillsammans med en lika stark anda för konstnärliga uttryck, och mötet och sammansmältningen av de två kan bara ge upphov till många nya, positiva idéer. Vi tror på dig och du tror på oss”.

Det bakomliggande målet är alltid att göra oss mottagliga för kontaminering mellan olika språk, transversalitet, forskning och experiment.

Anpassad metod

RUFA-utbildningsmetoden bygger på en särskild och specialiserad undervisningsmetod, som syftar till att ansluta sig till universitetsutbildningen och yrkesutbildning.

Under sina RUFA-studieår kan eleverna delta i laboratorier, workshops, erfarenhetslektioner, utställningar, presentationer och debatter. Dessa är alla moderna och effektiva verktyg som tar eleverna närmare verkligheten hos den professionella arbetskraften. För att göra det mesta av sina studier uppmuntrar RUFA studenterna att utnyttja de tillgängliga möjligheterna, bygga en solid teoretisk och praktisk grund. De kan då skapa inspirerad konst som kombinerar tvärvetenskaplig förorening, transversell anrikning och innovativt experiment.

Eftersom RUFA är samtida, syftar det till att lära och träna med sitt hjärta på tradition och sitt sinne projiceras in i framtiden.

Glancing tillbaka i tiden, mot framtiden

Att studera kreativ konst i en atmosfär som är förorenad av stimuli och uppmuntringar av högsta möjliga relevans erbjuder ofrånkomliga fördelar. Rom var renässans mycket vagga och fortfarande idag är stadens historiska och konstnärliga arv ett emblem av världsomspännande beröm. Men Rom är också en ständigt föränderlig stad, där dynamiska, spännande nya språk gör det till en stad för nya och spännande moderna trender. Den stora mångfalden som erbjuds i stadens museer och gallerier är det mest uppenbara testamentet för detta. I själva verket har Rom inte bara en strålande klassisk proffering utan också en stimulerande kalender med händelser och initiativ som kommer under banan av nya trender och allt från konst till musik och till och med tecknade jobb.

Missa inte chansen att studera mitt i turbinmotorn av konstnärliga stimuli som är Rom. Att studera här betyder att du går in i framtida historia!

Platser

  • Rome

    Via Lariana, 8, , Rome

    Frågor