Keystone logo
Riga Technical University

Riga Technical University

Riga Technical University

Introduktion

Riga Technical University : den erkända lettiska ledaren på den globala gränsen för högre utbildning Riga Technical University (RTU) grundades 1862 och är ett väletablerat universitet som har en stark internationell profil. Det äldsta tekniska universitetet i de baltiska staterna, RTU firade sitt 160-årsjubileum förra året och har expanderat till nio fakulteter med 61 studieprogram på engelska som erbjuder utbildning i världsklass inom många efterfrågade karriärområden, inklusive datavetenskap, maskinteknik, elektronik och materialvetenskap. Med en inskrivning på 14 000, inklusive 4 000 internationella studenter som representerar mer än 105 olika länder, erbjuder RTU en mycket mångsidig gemenskap för studenter, lärare och personal.

RTU-fördelen

 • Studera med RTU:s fakultet i världsklass och dra nytta av dedikerade forskningsmentorer som verkar i skärningspunkten mellan människor, information och teknik.
 • Rika lärandeupplevelser som ger en bred teknisk utbildning och djupa ämneskunskaper.
 • Blomstrande akademisk gemenskap byggd kring en dynamisk campuskultur.
 • Transformativ lärmiljö driven av socialt engagemang önskan att förändra världen.
 • Förbättra ditt globala nätverk i Riga, en högteknologisk härstadsmetropol med småstadshistorisk charm.
 • Accelerera personlig tillväxt på ett universitet som värdesätter originalitet, uppfinningsrikedom, ärlighet och mod.

I mer än 160 år har folket på RTU tänjt på kunskapens gränser och vågat drömma. Våra alumner inkluderar Nobelpristagare, olympier, presidenter, vetenskapliga pionjärer, entreprenörer och ledande forskare. Mycket har förändrats sedan 1862, men under dessa år har en sak förblivit densamma: RTU-studenter är fantasifulla och innovativa och leder vägen till en bättre framtid. RTU-studenter är redo för vad morgondagen behöver. Är du?

Antagningar

Platser

 • Riga

  Ķīpsalas iela,6a, 1048, Riga

  Frågor