
Naturvetenskaplig kandidatexamen in
BSc i livsmedelsvetenskap och näring med professionella studier
Queen's University of Belfast - Medical Faculty

Nyckelinformation
Campus läge
Belfast, Storbritannien
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
4 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
GBP 4 710 / per year
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
01 Sep 2023
Introduktion
I BSc i livsmedelsvetenskap och näring med professionella studier handlar programmet om att få kunskap och förståelse för nyckelområden i relation till livsmedelsproduktion och konsumtion. Livsmedelsvetenskap avser ”lämpligheten för ändamålet” av vår mat när det gäller utseende (t.ex. färg- och ytegenskaper, konsistens, smak och lukt) och hur dessa kan förbättras, tillsammans med de fysiska, mikrobiologiska och kemiska aspekterna av vår mat, vilket kan vara skadligt för människors hälsa och hur dessa kan minimeras.
Näring gäller näringstillförseln från livsmedel som är nödvändiga för att stödja människokroppen i hälsa och vid ohälsa under alla livsstadier. Denna grad betonar det inbördes förhållandet mellan dessa områden och deras lika betydelse i livsmedelsproduktionen.