Keystone logo
Purdue University Fort Wayne BA i kvinnovetenskap
Purdue University Fort Wayne

BA i kvinnovetenskap

Fort Wayne, Amerikas förenta stater

Request duration

Engelsk

Request pace

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

Request study format

Stipendier

Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier

Introduktion

Kvinnors studier är ett tvärvetenskapligt studieområde som undersöker kön och dess korsningar med andra identitetskategorier, inklusive ras och etnicitet, sexualitet, klass, nationalitet och funktionshinder. Som sådan ger det studenterna möjlighet att integrera kunskap över olika akademiska discipliner, att förstå kön inom både historiska och samtida sammanhang och att utveckla metoder för utredning, analys och forskning som återspeglar den komplexa karaktären av hur kön fungerar i våra liv, hur system för makt och förtryck fungerar, och hur individer och organisationer kan åstadkomma meningsfull social förändring.

Ett tematiskt fokus på minst tre kurser (9 av de 33 högskolepoängen i huvudkrav) måste väljas i samråd med din kvinnliga studievägledare. Det tematiska fokuset ger sammanhållning inom denna tvärvetenskapliga huvudämne och kan definieras på flera sätt: geografiskt (t.ex. kvinnor i Amerika, kvinnor i Västeuropa); kronologiskt (t.ex. kvinnor i antiken, kvinnor från renässansen); efter en kategori eller fråga (t.ex. kvinnor och fred, kvinnor i färg etc.).

English Language Requirements

Certifiera din engelska kunskap med Duolingo English Test! DET är ett bekvämt, snabbt och prisvärt engelska onlinetest som accepteras av över 4 000 universitet (som det här) runt om i världen.

Om skolan

Frågor

Liknande kurser

  • Kvinno-, genus- och sexualitetsstudier (BA, bifag)
    • Binghamton, Amerikas förenta stater
  • Women's Studies
    • Carson, Amerikas förenta stater
  • Bachelor of Arts i Integrative Studies - Women and Gender Studies Concentration
    • Fairfax, Amerikas förenta stater