Keystone logo
Pomona College Köns- och kvinnostudier Major kandidatexamen
Pomona College

Köns- och kvinnostudier Major kandidatexamen

Claremont, Amerikas förenta stater

Request duration

Engelsk

Request pace

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

Request study format

Stipendier

Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier

Introduktion

Undersök den kulturella och historiska produktionen av sexuell skillnad, effekterna av feministisk forskning och korsningen mellan kön och ras, sexualitet, klass och kolonialism.

Kön och kvinnors studier (GWS) major och minor är stränga undersökningar om flera former av sexuell skillnad, konstruerad av kultur och historia, och hur dessa former korsar sig med sociala krafter som ras, sexualitet, klass och kolonialism.

Att studera GWS utmanar konventionella kulturella antaganden om kvinnor, sexualitet och könsroller. Det främjar utvecklingen av nya idéer och forskning inom feministisk vetenskap inom en öppen, stödjande miljö.

Majors kan antingen betona det teoretiska fokuset för den senaste feministiska tvärvetenskapliga stipendiet eller driva en gemensam major som länkar feministisk forskning och teori till discipliner som konsthistoria, ekonomi, engelska, franska, historia, medievetenskap, politik, psykologi, religionsvetenskap, teater eller vetenskap, teknik och samhälle.

English Language Requirements

Certifiera din engelska kunskap med Duolingo English Test! DET är ett bekvämt, snabbt och prisvärt engelska onlinetest som accepteras av över 4 000 universitet (som det här) runt om i världen.

Om skolan

Frågor

Liknande kurser

  • Kvinno-, genus- och sexualitetsstudier (BA, bifag)
    • Binghamton, Amerikas förenta stater
  • Women's Studies
    • Carson, Amerikas förenta stater
  • Bachelor of Arts i Integrative Studies - Women and Gender Studies Concentration
    • Fairfax, Amerikas förenta stater