Keystone logo
© Eva Dang
Point Blank Electronic Music School

Point Blank Electronic Music School

Point Blank Electronic Music School

Introduktion

Point Blank Elektronisk Musikskola

Översikt säte i London i '94 och röstade världens "Best Music Production & DJ skolan" av läsarna av DJ Mag, Point Blank lär den kreativa processen att göra musik på högsta nivå. Använda expert instruktörer, state-of-the-art faciliteter och internationellt erkänd ackreditering, har många framgångsrika akademiker passerat genom deras dörrar inklusive Claude Vonstroke, Goldie, Nicole Moudaber, Leona Lewis, AlunaGeorge, Patrick Topping, Gemma Cairney, Monki, Felix Jaehn - listan kan göras lång ...

Skolan har sitt säte i London och LA, och erbjuder även innovativa onlinekurser. London campus i Shoreditch erbjuder musikproduktion kurser, ljudteknik, musikbranschen, sång, radioproduktion och DJ kurser - alla undervisas av mycket erfarna yrkesmän från varje område av musikindustrin, inklusive aktiva musikproducenter och Grammy-prisbelönta låtskrivare.

Instruktörer är alla experter musikindustrin och har arbetat med artister som Pharrell Williams, Massiv attack, Bob Marley och Depeche Mode. Eleverna lär sig i toppmoderna studios som de har obegränsad tillgång till. Detta inkluderar 48 kanaler SSL Duality Delta och Audient skrivbord, den senaste utrustningen från Native Instruments och Pioneer och mycket mer.

Point Blank han erbjuder och utbildning. BA (Hons) i musikproduktion och ljud Engineering finns att studera i London, medan CertHE och DipHE kurser genomförs online via distansundervisning, alla ackrediterade av Middlesex University.

Skolan har studenter från hela världen studerar med dem, inklusive USA, Indien, Frankrike, Spanien, Brasilien, Afrika och Australien. De online-kurser innebär också att eleverna kan uppnå en erkänd kompetens under studietiden från var som helst i världen.

 1. Jobbutsikter Point Blank till fullo utnyttjar sina utmärkta förbindelser med musikindustrin. Genom skolans anslutningar studenter tillgång till praktikplatser och jobb på internationellt kända organisationer, däribland Defected, Universal, BBC, Skölj, NTS, Mute och många fler. Inom Point Blank är Radio kurser är det vanligt att 100% av en klass för att få arbete inom industrin. Studenter har gått vidare för att hitta arbete på BBC, Kiss, Skölj och även starta egna stationer, såsom Radar Radio. Skivbolaget in-house distribueras av iTunes, Spotify, YouTube, Beatport och mer, med studenter möjlighet att lämna sina spår för övergång, om de så önskar. Eleverna kan också hitta sitt arbete främjas på skolans YouTube-kanal och sociala nätverk till över 1,5 miljoner fans. Ordförande Universal Records säger, "Universal stödjer vad Point Blank gör och är glada att ge progression vägar för studenter som visar verklig talang och beslutsamhet".
 2. Kurs och föreläsare Point Blank samarbetar med Middlesex University för att validera sin universitetsutbildning i London samt deras högskoleutbildning som levereras på nätet. Point Blank program tilldelas och kvalitetssäkrad av Middlesex University. Alla studenter på universitetsutbildning i London har tillgång till toppmoderna studios som de har obegränsad tillgång till. Detta inkluderar SSL Duality Delta, Audient 48 Channel, TLAudio och Oram mixerbord och mycket mer. Online Cert / DipHE motsvarar antingen en eller två år av en examen. Studenterna har en chans att få praktisk erfarenhet i musikbranschen samtidigt som du får en erkänd examen. De krediter som vunnits från ett framgångsrikt slutförande av kurserna är erkända av HE institutioner runt om i världen - så att eleverna kan gå vidare till det sista året av en examen. Eleverna kan också dra nytta av Point Blank expertinstruktörer, enastående faciliteter och praktiska händer på stil av undervisning utan att ta den akademiska vägen. Du kommer fortfarande att uppnå i hus Point Blank Diploma på ett framgångsrikt slutförande av kursen.
 3. Uni faciliteter Point Blank är den enda skolan i Storbritannien med en 48-kanal SSL Duality Delta SuperAnalogue® ™ konsol. Anläggningarna har 12 professionella studios där du studerar, samt ytterligare 5 praxis studior med olika färdskrivare att eleverna har möjlighet att boka utanför studie timmar att arbeta på sin musik. Ett centralt område nav säkerställer också att eleverna kan nätverka med dem utanför sina egna omedelbara klasser, som gör det möjligt musikproduktion, radio och sjunga eleverna kan samarbeta på plats för att ömsesidig nytta. DJ Studio sponsras av Pioneer DJ med den senaste utrustningen inklusive CDJ2000nxs, DJM2000nxs, DDJ-SX styrenheter PLX-1000 skivspelare och mycket mer. Live Sound Engineering studenter få tag på erfarenhet av att arbeta på fem livespelningar på en mängd olika London arenor samt få praktisk erfarenhet på Islington O2 Academy. Du kan ta ett foto turné här (lägg länk till foto tur) 4. Stadsliv Baserat på Hoxton, är Point Blank i mitten av höften East London. Det finns många oberoende skiv och modebutiker samt klubbar, barer, kaféer och en blomstrande levande musikscen. Den närmaste tunnelbanestationen är Hoxton medan Old Street är en 10-minuters promenad bort med utmärkta kommunikationer.
 4. Student Support Point Blank har en utsedd medlem av personalen att hjälpa stöd studenter att hitta bostad, ger pappersarbete och ansluter studenterna inför en kurs.
 5. Behörighet Examens Kursen kräver vanligtvis 160 UCAS poäng eller motsvarande erfarenhet.

Music Production & Live Sound Engineering Diploma kräver fyra GCSE passerar minst av grad C (musik och engelska att föredra).

För radiosändningar Diploma normala minimi behörighet är ett "A" nivå och Maths och engelska språk GCSEs i lönegrad "C" eller högre.

Platser

 • London

  London, Storbritannien

 • Los Angeles

  Los Angeles, Amerikas förenta stater

  Frågor