Keystone logo
Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences

Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences

Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences

Introduktion

Universitetet grundades 1991 och har sedan länge fått rykte om sitt välavrundade akademiska utbildningsprogram och motiverade studentkår. Intresserade studenter kan välja mellan ett 50-tal utbildningsprogram som undervisas vid tre institutioner i Magdeburg och två institutioner i Stendal. Cirka 130 professorer garanterar ett mycket bra kontaktförhållande mellan studenter och studenter, med cirka 4200 studenter i Magdeburg och 2100 i Stendal. Sedan vintersemestern 2005/06 har universitetet exklusivt erbjudit kandidat- och magisterstudier.

Internationell

Universitetet upprätthåller kontakt med mer än 100 universitet över hela världen. Många utbytesprogram och flera internationellt orienterade utbildningsprogram erbjuds.

Varför studera vid Magdeburg-Stendal University?

Ta reda på varför Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences är det bästa valet för dig - för en utomlandsvistelse samt ett examensprogram.

Ett ungt universitet

Du och Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences har mycket gemensamt. Till exempel grundades universitetet 1991, vilket innebär att det förmodligen ligger runt din ålder.

Innovativa utbildningsprogram

Om du funderar på att studera i ett främmande land som Tyskland, gillar du förmodligen det nya och spännande. Perfekt! Universitetet erbjuder nya och spännande studieområden som tillämpade barndomsstudier, säkerhet och riskförebyggande och teckenspråkstolkning.

Språkkurser och kulturevenemang

Om du läser detta har du förmodligen redan lärt dig åtminstone ett främmande språk, nämligen engelska. Bra! Universitetet ger gott om möjligheter att utvidga dina horisonter genom språkkurser och kulturevenemang.

I hjärtat av Tyskland

Det centrala läget för båda platserna i Tyskland möjliggör snabba förbindelser till Berlin, Hannover eller Leipzig. Perfekt för utflykter till dessa städer!

Övningsinriktade studier

Universitetet fokuserar på praktikorienterade studier som kopplar inlärning i klassrummet med praktisk erfarenhet istället för alltför teoretiska föreläsningar som i gymnasiet.

Låga kostnader

Om du ska börja ditt studentliv funderar du antagligen på studentbudgeten. Inga problem! Semesteravgiften är överkomlig och i Magdeburg inkluderar den också användningen av det lokala transiteringssystemet. Bostäderna i Magdeburg och Stendal är till ett lågt pris och bra kvalitet.

Gröna campus

Studentlivet handlar inte bara om att lära sig utan också om att ha kul! Studentkommittén anordnar fester, sportkontoret håller dig aktiv och de gröna campusen är perfekta för att slappna av efter lektionen.

Platser

  • Magdeburg

    Hochschule Magdeburg-Stendal Dezernat II - SG Studentische Angelegenheiten Postfach 3655

  • Stendal

    Osterburger Straße 25, 39576, Stendal

Frågor