Keystone logo
Macromedia University of Applied Sciences

Macromedia University of Applied Sciences

Macromedia University of Applied Sciences

Introduktion

Välkommen till Macromedia University — universitetet för digital transformation

Att välja ett universitet är ett viktigt livsbeslut. Det är platsen där du lägger grunden för ditt framtida karriärnätverk och upptäcker ditt valda arbetsområde och börjar forma din professionella identitet. Vi är mycket glada över att du har intresserat dig för Macromedia, ett erkänt privat tyskt universitet, och vill berätta mer om hur vi kan hjälpa till att forma din framtid.

Våra program — din framtid

På Macromedia University, vårt fokus är på våra studenter. Vi strävar efter att skapa ett utrymme där de kan utvecklas. Vi främjar nyckelkompetenser som kommunikationsförmåga och ett entreprenörstänkande. En stor del av våra kurser bygger på praktiska projekt som sker i form av individuell coachning. Digital transformation förändrar i grunden strukturen i vår professionella värld och vi behöver människor i hjärtat av dessa förändringar som kan tänka över discipliner och ta på sig personligt ansvar. Det här är de människor vi utbildar. Som universitet för digital transformation, vi ser vår roll som möjliggörare: vi gör det möjligt för våra studenter att förstå och forma förändringar. Processen och resultatet kan inkapslas kortfattat: du ändrar.

Våra utbildningar är en blandning av teoretiska föreläsningar och praktiskt projektarbete. Studenterna uppmuntras att ta ansvar för sina studier och ges möjlighet att samarbeta med ledande mediefigurer och nyckelaktörer från internationella organisationer, som arbetar nära universitetet som gästföreläsare och projektsponsorer. Vi erbjuder heltids kandidatkurser och forskarutbildningskurser för en internationell karriärväg inom medie- och kommunikationssektorn. Alla program är ackrediterade av FIBAA och leder till en internationellt erkänd examen. Ett samarbete med vår brittiska partner, University of Westminster, gör att vi kan erbjuda ytterligare kandidatexamen inom våra grundutbildningar.

Masterprogram — forma den digitala framtiden i högre positioner

Macromedias masterprogram är i princip nära anpassade till medie- och kommunikationsbranschens yrkesmässiga krav. Denna princip återspeglas i universitetets undervisningsprocesser. Alla föreläsningar hålls på engelska och hålls på ett stimulerande och praktiskt sätt i små klasser.

Fallstudier, simuleringar och projektarbete - främst i samarbete med medieföretag - hjälper studenter att utveckla expertis som underlättar tillgången till eftertraktade karriärer. Med små klasser och intensiv handledning, Macromedias inlärningsmiljö återspeglar den angelsaxiska magisterkulturen, inklusive individuell coachning av kvalificerade föreläsare. Vår forskarskola kommer att förse dig med relevanta metoder och verktyg för att aktivt forma den permanenta omvandlingen av samhälle och ekonomi som professionell, förbereder dig för en framgångsrik karriär med utmärkta framtidsutsikter.

Fördelarna med att välja Macromedia University

 • Topposition i CHE Ranking 2014/15
 • Små klasser med intensiv, individuell handledning
 • Globalt erkända, statligt godkända examina
 • Campus i Berlin, München och Köln; Berlin och München är i topp 10 ”Bästa studentstäder 2017” rankning efter toppuniversitet
 • Autentiska, praxisorienterade projekt med över 500 välkända företag
 • Högkvalificerade professorer och industrins insiders som föreläsare
 • Välutrustade medialaboratorier
 • Starka karriärmöjligheter i Tyskland: 18 månaders visum efter framgångsrik examen
 • Mästarkurser går tre dagar i veckan
 • Utbildningsprogram helt på engelska
 • Campus som ligger i de bästa industristäderna i Tyskland
 • Världsomspännande nätverk av partneruniversitet

Campus funktioner

Vårt campus - kopplat till Tysklands främsta branschaktörer

Våra campus är baserade i några av Tysklands mest livliga städer: München, Stuttgart, Köln, Hamburg, Freiburg, Leipzig och Berlin. Våra studenter drar nytta av vår utmärkta samtrafik med den lokala industrin på varje campusplats. Universitetet sysselsätter cirka 100 professorer och kända forskare och experter från medieföretag, multinationella företag, universitet och kommunikationsbyråer. Cirka 3,000 studenter har varit inskrivna hittills, inklusive ett ökande antal internationella studenter som väljer att studera vid Macromedia hjälper till att stärka den redan blomstrande kosmopolitiska kulturen vid Macromedia University.

  Platser

  Platser
  • Munich

   Macromedia University of Applied Sciences Sandstrasse 9, 80335, Munich

   • Berlin

    Macromedia University of Applied Sciences Mehringdamm 33, 10961, Berlin

    Frågor