Keystone logo
Memorial University, Grenfell Campus

Memorial University, Grenfell Campus

Memorial University, Grenfell Campus

Introduktion

Grenfell Campus, Memorial University ligger i östra Kanada i staden Corner Brook på Newfoundlands västkust.

Grenfells unika läge erbjuder internationella studenter en livlig, vänlig och säker inlärningsmiljö. På Grenfell är våra klassstorlekar små, så det är lätt att lära känna dina professorer och klasskamrater - du kommer känna dig hemma på nolltid. Memorial University har också de lägsta internationella kurserna i landet, samtidigt som du erbjuder en utbildning som respekteras runt om i världen.

Internationella studenter spelar en viktig roll i studentlivet på Grenfell . Du kommer att bli en del av campusgemenskapen och lägga till samhällets kulturella mångfald.

Varför Grenfell? Eftersom vi är fantastiska, det är därför.

Vi är överkomliga, har ett fantastiskt läge, erbjuder små lektioner i en säker miljö, erbjuder garanterat studenthem till förstaårsstudenter och har högklassiga faciliteter.

överkomliga

Som campus av Memorial University, kommer du att njuta av den lägsta undervisningsgraden i engelsktalande Kanada. Provincial Government ger hög prioritet till utbildning, vilket ger omfattande finansiering till Memorial University. Detta åtagande gör det möjligt för oss att tillhandahålla en prisvärd och högkvalitativ gymnasieutbildning.

Små klasser, säker miljö

Visst många universitet har små klasser, men vid Grenfell känner du dina profs på förnamn. Och Corner Brook är också liten, så du känner dig trygg och säker i en av de säkraste städerna i Nordamerika. Vi erbjuder högskoleexamen i konst, företag, utbildning, bildkonst, omvårdnad, resurshantering och vetenskap. Magisterexamen erbjuds inom miljöpolitik och boreala ekosystem och jordbruksvetenskap. Vår lilla campusmiljö kommer att hjälpa dig att trivas i dina utbildningar. Många av våra studenter får också göra forskning med sina professorer - ett tillfälle som ger dig unik praktisk erfarenhet.

Location, location, location

Grenfell ligger i en av de vackraste inställningarna i landet: ren luft, brummande hav, majestätiska berg. Newfoundlands västkust är ett nav för äventyr på sommar, vinter, vår och höst. Vandringsleder kryssar över området. Det finns fläckar att åka skidor, snowboard, bergsklättring och zipline. Marmor Mountain Resort är 1700 meter högklassig skidåkning och snowboard och Blow Me Down Trails Cross Country Ski Club har 42 km preparerade spår - båda bara några minuter från campus. Och en kort bilresa bort är Gros Morne National Park, ett världsarv med sjöar, rika skogar och glaciärsnivna fjordar. Få din utomhusspår på.

Vi är också en blomstrande teatergemenskap med flera produktioner varje år. Våra konstgallerier är hemma för utställningar från hela världen. Ta en promenad downtown för att shoppa, nattliv och restauranger eller besöka våra andra shoppingområden, inklusive detaljhandelns stordistrikt. Vi är en liten stad med allt du behöver.

Platser

  • Corner Brook

    20 University Drive, Corner Brook, A2H 5G4, Corner Brook

    Frågor