Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
Manhattan College

Manhattan College

Manhattan College

Introduktion

Manhattan College grundades 1853 av bröderna av kristna skolor, en katolsk undervisningsordning som startades av Johannes Baptist de La Salle. Lasallian-uppdraget driver vårt fokus på kvalitetsutbildning för alla och service till våra grannar i nöd. Vår pittoreska campus ligger i The Bronx, 35 minuters tunnelbana från Manhattan.

I början

131: e och Broadway plats

I maj 1853 flyttade fem Christian Brothers sin lilla Canal Street-skola till det som då var känt som Manhattanville, en del av New York City på 131st Street och Broadway. Bröderna var bärare av en utbildningstradition som började på 1700-talet Frankrike med Saint John Baptist de La Salle, lärarens skyddshelgon. Lasallianska traditionen skapade en ny typ av skolsystem och höjde arbetet med att undervisa skolan - behandla det som ett yrke och ett yrke. Bröderna uppmanades att gå utöver rota-minnet för att ”röra elevernas hjärtan”. Praktiska ämnen lärdes ut som skulle leda till en användbar roll i samhället; religion lärdes att ge ett åtagande till kristen etik.

Flytta från Manhattan till Riverdale

fyrkantiga konstruktion

När skolan växte behövdes nya kvarter. Hörnstenen i "New Manhattan" lades 1922 i Riverdale-området i Bronx, dess nuvarande läge. Tillägget av nya byggnader och studentbostäder förstorade och förstärkte campus avsevärt. Från denna tillgängliga webbplats erbjuder högskolan tillgång till de kulturella, utbildnings-, affärs- och underhållningsmöjligheterna i New York City samt en fristående bostadsområde för campus.

1900-talet

vetenskapslaboratorium på 1950-talet

Efter andra världskriget och under mitten av seklet fortsatte Manhattan College att växa och blomstra och lägga till nya skolor och utbildningsprogram. På campus finns både högskolan och en förberedande skola för gymnasieelever. 1973 blev Manhattan College medvetande och accepterade sina första kvinnliga grundutbildare. Under de kommande decennierna förvandlades studentorganet från en majoritetspendlare till en majoritetsbostadshögskola med öppningen av nya bostadshustorn.

Platser

  • The Bronx

    Manhattan College Parkway,4513, 10471, The Bronx

    Frågor