Keystone logo
L’Université Catholique Du Congo

L’Université Catholique Du Congo

L’Université Catholique Du Congo

Introduktion

Det katolska universitetet i Kongo är en katolsk privat universitet känt för sin goda kvalitet, dess dynamik, dess exceptionella kvaliteten på utbildningen som erbjuds till sina studenter och relevansen av sin läroplan. Skapad 1987 av biskopskonferensen Zaire, under namnet ändras från fakulteten katolsk teologi Kinshasa till katolska fakulteterna Kinshasa (FCK). Institutionen därmed räknas två fakulteter: Teologiska fakulteten och filosofi. I juli 1989 den ständiga kommittén för biskopar bestämde sig för att skapa ett tredje alternativ, som för vetenskap och teknik utveckling, känd sedan 2000-2001 läsåret fakulteten för ekonomi och utveckling. Det beslutade också under samma session i juli 1989 för att organisera inom Teologiska fakulteten, en Canon juridiska avdelningen. I juni 1991 den ständiga kommittén för biskopar bestämde sig för att skapa en fjärde alternativ: Stats Communications, vars officiella invigningen ägde rum i oktober 1993.

Vid utgången av juni 2007 den ständiga kommittén för biskopar beslöt styrelsen att skapa en sjätte fakultet: juridiska fakulteten och statsvetenskap, som öppnade i oktober 2009. Efter fem års existens, kommer det att exploderade i två i oktober 2013, För det första, juridiska fakulteten och för det andra att i statsvetenskap.

Med tanke på den resning av katolska fakulteterna Kinshasa, plenum i juli 2009 och var officiellt proklamerade det katolska universitetet i Kongo (UCC), vars stadgar redan godkändes 2003 och arbetsordningen 2008.

Det katolska universitetet i Kongo i dag erbjuder en diversifierad program av lärare och examen från den 1: a, 2: a och 3: e cykeln, som kännetecknas av tvärvetenskap, värdering av allmän kultur och kristna värderingar.

Det katolska universitetet i Kongo (UCC) har två campus, ett beläget i hjärtat av staden Kinshasa i Limete, den andra i den västra delen av staden, i staden Mont Ngafula. De två campus som innefattar antingen campus Limete och Mont Ngafula, passar in i stadsstrukturen av staden av Kinshasa.

Campus Mont Ngafula är under uppbyggnad, som ligger i den västra delen av staden Kinshasa, i kommunen Mont Ngafula nära församlings St Rita, mittemot City grön stadsdel. Det består av tre fakulteter som Teologiska som innehar ordförande för Catholic University of Congo, filosofi, och att social- Communications. Dess byggnad är byggt på tre nivåer, i form av ett kors av Jesus att varje vinge är en uppsättning målgrupper. Campus Limete, som består av fyra fakulteter, ligger på Avenue of the University # 2 i centrala Kinshasa i kommunen Limete, nära socken Saint Raphael, strax utanför Pastoral Center Lindonge. Fakulteterna organiserade Limete site är: Canon juridik, ekonomi och utveckling, Law and Political Science. Det är där den här webbplatsen är baserad administration vid universitetet i det också bland annat den stora bibliotek, forskningscentrum, apotek och många restauranger och terrasser besöks av studenter.

Det katolska universitetet i Kongo är direkt tillgängliga med hjälp av rullande transporter. Ett brett fält tillåter Parker fordon som kommer följa med elever och de lärare är nästan alla byggnader. UCC är stadsuniversitets par excellence och kvalitetssäkring.

Officiellt erkännande av den institution som den kongolesiska staten

Det katolska universitetet i Kongo är erkänd av dekret nr 06/0106 av den 12 juni 2006 om godkännande NÅGRA privata institutioner för högre utbildning och universitet undertecknas av ordföranden för Demokratiska republiken Kongo Joseph Kabila i Kinshasa 12 juni 2006 .

Mont Ngafula: En modern campus

Studenter från det katolska universitetet i Kongo uppskattar deras moderna campus, byggt på en kulle i staden Mont Ngafula, som omfattar en byggnad som uppfyller internationella normer, med publiken, administrativa kontor, bibliotek, datorrum och kafeterior . Andra insatser pågår.

En enastående coaching

Ryktet om det prestigefyllda katolska universitetet i Kongo bygger på engagemang, tillgänglighet och användbarhet av sina lärare (lärare och assistenter) samt dess många anpassade inrama alternativ. En UCC hittar du lärare som kommer att uppmuntra dig och driva dig till vetenskaplig forskning, att avge era åsikter och som kommer att stödja dig i stunder av tvivel eller svårigheter.

Viktig forskning

Under de senaste åren har UCC satt sina spår som en av de främsta forskningsuniversiteten i Demokratiska republiken Kongo. Forskningen sker i den vetenskapliga, ekonomiska, sociala, kulturella, miljömässiga eller förbättra livskvaliteten. Inklusive organisera tvärvetenskapliga symposiet, föreläsningar för varje fakultet, vetenskapliga workshops, etc.

Kostnaden för den totala forskningsfinansieringen vid UCC ibland når ......... ..L'UCC ger en viktig och nödvändig plats ser i kategorin katolska universitet allmänt ändamål.

Platser

  • Kinshasa

    Avenue BY-PASS, 384, , Kinshasa

    Frågor