Keystone logo
Lincoln University of Missouri

Lincoln University of Missouri

Lincoln University of Missouri

Introduktion

I slutet av inbördeskriget tog soldater och officerare från det 62: e USA färgade infanteriet, stationerade i Fort McIntosh, Texas, men bestod huvudsakligen av Missourians, åtgärder för att inrätta en utbildningsinstitution i Jefferson City, Missouri, som de kallade Lincoln Institute. .

Medlemmar i det 62: e färgade infanteriet bidrog med $ 5 000; detta kompletterades med cirka 1 400 dollar, ges av det 65: e färgade infanteriet. Den 14 januari 1866 bildades Lincoln Institute formellt under en organisationskommitté. I juni samma år införlivades den och kommittén blev en styrelse. Richard Baxter Foster, en före detta första löjtnant i det 62: a infanteriet, utsågs till första rektor för Lincoln Institute. Den 17 september 1866 öppnade skolan sina dörrar för första klass i en gammal rambyggnad i Jefferson City.

År 1870 började skolan få stöd från delstaten Missouri för lärarutbildning. 1871 flyttade Lincoln Institute till nuvarande campus. Arbete på högskolenivå lades till läroplanen 1877, och genomgången av Normal School Law tillät Lincoln-akademiker att undervisa för livet i Missouri utan ytterligare undersökning. Lincoln Institute blev formellt en statlig institution 1879 med att egendomen avlades till staten. Under den andra Morrill Act of 1890 blev Lincoln en institution för markbidrag, och året därpå lades industriella och jordbrukskurser till läroplanen.

Platser

  • Jefferson City

    Chestnut Street,820, 65101, Jefferson City

    Frågor