Keystone logo
Lebanese University

Lebanese University

Lebanese University

Introduktion

Skapandet av det Lebanese University var en idé som först nämndes i talet från den tidigare utrikesministern Hamid Frangieh under avslutningsceremonin för den tredje UNESCO-konferensen i Beirut som hölls den 11 december 1948, under vilken han sade: "Libanon hoppas att se skapandet av ett Lebanese University med andan av UNESCO "

Inrättandet av det Lebanese University kom till följd av en populär mobilisering och studentmobilisering som inleddes den 23 januari 1951 med en generalstrejk som varade under en lång period under vilken gymnasie- och universitetsstudenter, mestadels från Saint Josephs universitet, deltog. Rörelsen omfattade demonstrationer och sammandrabbningar med säkerhetsstyrkor som leder ministerrådet att träffas den 5 februari samma år.

Eftersom det inte finns något verkligt oberoende för ett land utan ett officiellt nationellt universitet som bevarar sitt kulturella och vetenskapliga arv, bevittnade 1951 skapandet av den första enheten vid det Lebanese University med inrättandet av Higher Normal School och Institute of Statistics under regi av Dr. Khalil Al-Jurr.

Platser

  • Mount Lebanon Governorate

    Mount Lebanon Governorate, Libanon

    Frågor