Ungkarl i livsmedel vetenskap och teknik
Lebanese International University
Nyckelinformation
Campus läge
Beirut, Libanon
språk
Begär info
Studieformat
På Campus
Varaktighet
Begär info
Takt
Heltid
Studieavgifter
Begär info
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Oct 2023
* per kredit
Introduktion
Kandidatexamen i Food Science and Technology
I programmet ingår följande kurser:
Mat Service Management
Den tar upp teorier tekniker för hantering av funktionell drift av matservice: Inköp, budget och kontroll hantering. Den kommer att fokusera på utvecklingen av små och storskalig matlagning färdigheter, menyplanering och standardrecept manipulation i enlighet med kostförändringar. Det kommer också att utveckla de kunskaper och kunskapsbasen för att hjälpa till och förvalta tillhandahållandet av måltider via en institutionell matservering. Aspekter av organisatorisk design, ledarskap, motivation, förhandling, resurshantering, marknadsföring, produktion, säkerhet och sanitetsfrågor diskuteras. Förkunskaper: Förvaltning av organisationer (Principles of management, introduktion till management), NUTR 250, BMGT200..
Teknik för livsmedelsprodukter Tillämpning av bioteknik för produktion av råvaror, samt för produktion, bearbetning, lagring, förpackning, beredning av rood produkter diskuteras kortfattat. Olika kemiska, mikrobiologiska och fysiska förändringar som sker till mat införs. Förkunskaper: ENGL 150
Grundläggande Nutrition
Introduktion till vetenskapen om näringslära. Studie av näringsprinciper och deras tillämpning inom begreppen wellness, fitness och hälsa, personlig rood val, matgrupper och guider, val av näringsriktig kost och kost planering, grundläggande information om näring och energi och deras källor, identifiera sanningar och osanningar bland utannonserade påståenden om livsmedel, utöver de nuvarande kontroversiella frågor om komplettering och populära dieter diskuteras.