Keystone logo
© The University of Milan La Statale
University of Milan

University of Milan

University of Milan

Introduktion

Universitetet i Milano, även känt som "La Statale", är ett hundra år gammalt, multi-campus, multidisciplinärt offentligt universitet i hjärtat av Milano, den italienska huvudstaden för innovation, kultur och design. La Statale, det största universitetet i Lombardiet, ett av de rikaste och mest avancerade distrikten i Europa, är mycket väl rankat, både på nationell och internationell nivå, tack vare den höga kvaliteten på sin undervisning och akademiska forskning. Med sina 8 fakulteter och 2 skolor (Humaniora, School of Exercise and Sports Science, Pharmacy, Medicine, Veterinary Medicine, Law, Political, Economic and Social Sciences, Agricultural and Food Sciences, Science and Technology, School of Language Media and Intercultural Communication) La Statale erbjuder 157-graderskurser på grund- och forskarnivå, 36 doktorandprogram, 65 forskarskolor och flera yrkesutbildningar, sommar- och vinterskolor.

Genom att gå med oss ​​kommer du att uppleva en verklig internationell, utmanande, banbrytande akademisk miljö! La Statale är faktiskt den enda italienska medlemmen i LERU, ett prestigefyllt nätverk som samlar, endast på inbjudan, 25 forskningsintensiva europeiska universitet. Det är också en stolt medlem av 4EU+ Alliance som syftar till att utveckla ett integrerat europeiskt universitetssystem. Inom en snar framtid kommer våra vetenskapliga fakulteter att flyttas till MIND (Milano Innovation District) campus, ett ambitiöst projekt som syftar till att erbjuda studenter från hela världen de mest avancerade, tilltalande och funktionella infrastrukturerna, faciliteterna och laboratorierna i nära anslutning. med The Human Technopole labs.

Du kommer att studera på ett modernt urbant campus i ett starkt innovationsdrivet ekosystem. Internationella studenter är mycket välkomna till vårt universitet. Vi erbjuder mer än 40 engelsklärda program på alla nivåer (bachelor, master och doktorand), mer än 20 dubbelexamensprogram, gratis italienska språk- och kulturkurser, dedikerat ekonomiskt stöd och fasta förmånliga studieavgifter. Gå med oss ​​och bli en del av vår spännande framtid!

Vi ser fram emot att se dig i Milano.

Organisation

De personer, styrelser och planeringsdokument som är involverade i akademisk styrning: från rektor till styrelsen. Lednings- och förvaltningskontor, bibliotek, institutioner, fakulteter och skolor, kulturhus och institutioner samt universitetsgårdar.

  • Styrning och strategi
  • Kontor och lokaler

Kvalitetssäkring

Processerna, människorna och verktygen säkerställer kvalitet i undervisning, forskning och det tredje uppdraget, kalendern för utbildningsevenemang.

Forskning

Universitetet i Milano är ett ledande italienskt universitet för investeringar i forskningsinfrastruktur och humankapital: två väsentliga element för att tackla de komplexa kunskapsutmaningarna i ett snabbt föränderligt socialt och industriellt sammanhang.

Som en offentlig institution som sysslar med kunskapsutveckling och utveckling har universitetet alltid engagerat sig i forskningsprojekt som påverkar medborgarnas livskvalitet. Forskningen vid universitetet i Milano bedrivs mestadels inom institutionerna och de många specialiserade strukturerna, vilket gynnar skapandet och tillväxten av nätverk för samarbete lokalt, nationellt och internationellt.

Vetenskaplig verksamhet involverar hela det akademiska samhället från professorer, forskare, doktorander, stipendiater och stipendiater till studenter, i en idealisk strävan efter nya idéer.

Tredje uppdraget

Utöver sina två nyckelfunktioner – vetenskaplig forskning och utbildning – engagerar universitetet sig i Third Mission-aktiviteter som syftar till att sprida kultur , och kunskap och överföra forskningsresultat utanför det akademiska samfundet, på så sätt bidra till social och kulturell tillväxt.

Universitetet avser att vara en ekonomisk och kulturell motor för det lokala området , som främjar framsteg och innovation och främjar dialog och interaktion med medborgare, det ekonomiska systemet och offentliga och privata institutioner.

I "kunskapssamhället" kommer vi att utnyttja vår multidisciplinära kompetens för att skapa synergier och främja samarbeten och utbyten både internt och externt.

Platser

  • Milan

    Via Festa del Perdono, 7, 20122, Milan

  • Milan

    Milan, Italien

Frågor