Keystone logo
Kutaisi International University

Kutaisi International University

Kutaisi International University

Introduktion

Kutaisi International University (KIU) är ett högst rankat offentligt universitet i Georgien och den allra första ultramoderna campusbaserade institutionen för högre utbildning i Kaukasusregionen. Universitetet tillhandahåller en modern, brett upplagd bostadsutbildning i nivå med ledande institutioner i USA och Europa. KIU-lärare inkluderar nationella och internationella professorer, topprankade experter inom sina områden. Internationella professorer som är anställda är huvudsakligen från Tyskland, på grund av det strategiska partnerskapet mellan KIU och TUM International (ett dotterbolag till Technical University of München (TUM)). Vår hederspresident är TUMs tidigare president prof. Wolfgang Herrmann. KIU stöds av International Charity Foundation - CARTU med en donation på 1 miljard euro. Målet för universitetet är att vara ett internationellt nav för utbildning, vetenskap och teknik i regionen.

KIU campus ligger i staden Kutaisi, den tredje största staden i Georgien (Sakartvelo). KIU campus är utspridda på en vacker 150 hektar mark i en miljövänlig skog med en flod som rinner genom den.

En viktig del av KIU:s strategiska plan är öppnandet av världsledande medicinska och vetenskapliga forskningscentra. Dessa kommer att inkludera ett KU Hadron Therapy Center (HTC) som rymmer två cyklotroner, Proton Therapy Clinic för cancerbehandling och Cyclotron Research Lab för att stödja internationell samarbetsforskning inom medicinsk och experimentell fysik, strålningsbiologi, kemi och multidisciplinära projekt. Faciliteterna på Kutaisi International University Campus kommer att tillhandahållas av IBA (Ion Beam Applications SA).

Innovation och teknik

Målet för Kutaisi International University (KIU) är att gradvis utvecklas till ett nav av innovationer och teknik i regionen. Universitetets uppdrag är att bygga det humankapital som ska stödja utvecklingen av innovationer och ny teknik. KIU:s studenter kommer att utrustas med den kompetens som kan möta efterfrågan på arbetsmarknaden. KIU:s läroplan ger sina studenter möjligheter att anmäla sig till praktikprogram utvecklade och implementerade till stöd för den privata sektorn och arbetsgivare.

Att främja innovationer och stödja entreprenörskap i regionen ska uppnås genom ett klusternav som KIU utvecklar i framtiden. KIU:s innovationsekosystemstödjande verksamhet syftar till att:

 • Ge strukturellt stöd till innovationer genom att vårda nystartade företag
 • Främja långsiktigt värdeskapande för att generera framtida verksamheter
 • Inspirera en företagskultur

KIU genom sin entreprenörsstrategi och verksamhet som täcker forskning, utbildning och tekniköverföring syftar till att bidra till upprättandet av ett hållbart innovationsekosystem i Georgien och den bredare regionen genom sammankoppling av människor, discipliner, organisationer och sektorer.

KIU har 2021 etablerat KIU Innovate – en innovations-ekosystemplattform som syftar till att stödja KIU:s engagemang i branschen.

KIU Innovate täcker tre riktningar

 • KIU:s Industry Advisory Council – Detta rådgivande råd på hög nivå ger KIU råd om hur man framgångsrikt kan engagera industrin och bli ett nav för innovationer och teknik i regionen. Rådsmedlemmarna är representanter för handelskamrar, företagsföreningar och industriledare.
 • KIU Corporate Partners – industri och myndigheter som är intresserade av att samarbeta med KIU i konkreta projekt och har partnerskapsidéer som är ömsesidigt fördelaktiga och som har gemensamma mål.
 • Innovation Ecosystem Platform – syftar till att stödja KIU-studenters och utexaminerades nystartade företag, organisera tekniköverföringar, skapa företagsinkubatorer och genomföra andra projekt och aktiviteter som främjar innovationer.

Campus funktioner

Kutaisi International University Campus ligger i det miljövänliga området nära Kutaisi (den näst största staden i Georgien), utspridda på en vacker 150 hektar mark, omgiven av en skog med en flod som rinner genom den.

Campus är bra anslutet och lätt att nå. Det ligger 25 km från Kutaisis internationella flygplats och bara 3 timmars bilresa från Georgiens huvudstad - Tbilisi. Kutaisi internationella flygplats är ansluten till stora europeiska och internationella destinationer. Kutaisi har en busstation och en järnvägsstation med regelbundna buss- och tåglinjer.

KIU erbjuder bekväma och fullt möblerade bostäder för studenter och akademisk personal. Universitetet erbjuder moderna och toppmoderna laboratorier, studentlokaler, cafeterier, bibliotek, samarbetsområden, ett interaktivt ledningssystem för lärande, som alla kommer att skapa ett framåtsträvande teknikorienterat pedagogiskt ekosystem.

KIU erbjuder sovsalar och bostäder för sina studenter och personal på campus tillsammans med alla nödvändiga bekvämligheter för studier, forskning och ett rikt studentliv.

20-24 kvadratmeter lägenhet typ studio med autonom uppvärmning, varmvatten, AC, balkong, dusch, toalett, pentry med mikrovågsugn och handfat, möbler (två enkelsängar eller en dubbelsäng, garderob, bord med 2 stolar, skrivbord med 1 stol , bokhyllor, etc.), Wi-Fi, säkerhet, städtjänster.

 • Dubbelrum – 250 USD (månadsvis)
 • Enkelrum – 500 USD (månadsvis)

  Antagningar

  Platser

  • Kutaisi

   ახალგაზრდობის გამზირი შესახვევი 5/7 4600 Chognari, Imereti, Georgia, , Kutaisi

   Frågor