B.Sc. inom turism och catering
Kodolanyi Janos University (KJU)
Nyckelinformation
Campus läge
Budapest, Ungern
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
230 timmar
Takt
Heltid
Studieavgifter
EUR 2 800 / per semester *
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
* studieavgift för förberedande kurs 2250 €/termin
Introduktion
På Kodolányi - ett av Ungerns mest prestigefyllda universitet med en enorm historia av turistutbildning - kan du lära av mycket respekterade och erfarna, professionella lärare. Hos oss kan du vara en del av spännande klasser fyllda av upplevelser samtidigt som du lär dig om aktuell och marknadsförbar information om den ungerska och internationella turistnäringen. Du får omfattande teoretisk och praktisk kunskap inom det mest dynamiskt utvecklande området för turismutveckling och du kan också njuta av världen av gastronomi, aktiv turism och kreativ turism.
Beskrivning av programmet
Programmets kvalifikationsmål motsvarar den sjätte nivån i det europeiska kvalifikationsramsystemet, och det ungerska nationella kvalificeringsramsystemet sjätte nivån.
Syftet med kursen är utbildning av ekonomiska yrkesverksamma som har förmåga att förstå företags- och företagsadministrationsprocesser i allmänhet och som kan internationaliseras för den globala affärsmiljön.
Genom att gå denna kurs kommer du att kunna:
- förstå turismindustrins principer och flernivåstyrningssystem, dess trender och natur, utmaningar och risker.
- förstå organisation och ledning av de olika typerna av organisationer och institutioner inom turistnäringen. Den specialiserade kunskapen gör att du kan förstå, planera och analysera operativa och funktionella affärsprocesser hos organisationer och institutioner.
- organisering och hantering av ett nytt kreativt, innovativt, kvalitetsorienterat program eller projektbaserade insatser för företagstjänster.
- interkulturell kommunikation och interaktioner med kunder, för att förstå och påverka val och beteenden.
- fortsätter dina studier på masternivå.
Specialiserat fokusområde
- Grön ekonomi
- Hotell- och cateringhantering
- Turismutveckling
- Europeiska unionens studier
Översikt över klasserna
- Studiefärdigheter och inlärningsmetoder
- Ungerska som främmande språk
- Globalisering och sociala problem
- Externa tjänster inom företag & IR
- Kreativitet och innovation inom turismen
- Upplev design inom turism, gästfrihet och evenemangshantering
- Hållbarhet och turismutveckling
- Ansvarig turismförbrukning
KJU BSc i turist- och cateringprogrammets ställning
- Programmet är en del av KJU Budapest International Campus -programmet och genomförs tillsammans med det ungerska programmet på ett hållbart sätt.
- Programmet är kopplat till KJU: s strategiska mål för kooperativ utbildning inklusive arbetsbaserat lärande (WBL)
- Programmet är kopplat till KJU: s strategiska mål för entreprenörskapsutbildning att utveckla studenter för privata, ideella eller sociala entreprenörskap.
Intressanta fakta från turistavdelningen
- Nästan 40% av Ungerns turismsexperter studerade vid Kodolányi.
- Lärarna på turistavdelningen i Kodolányi har nästan 120 års erfarenhet som de fick när de arbetade inom olika turismområden. De är också mycket aktiva på resor: de reste till mer än 80 länder och håller ständigt tal vid flera internationella konferenser.
- Inte bara detta, utan de gick också för att undervisa på flera universitet runt om i världen, vilka erfarenheter de byggde i sina klasser och undervisningsmetoder tillbaka i Ungern.