Keystone logo
Kühne Logistics University

Kühne Logistics University

Kühne Logistics University

Introduktion

Logistikuniversitet

Studera logistik vid världens enda logistikuniversitet!

Kühne Logistics University (KLU) är ett privat universitet som erkänts av staten. Det ligger vid Hamburgs hamn.

KLU, som sponsras av den ideella stiftelsen Kühne-Stiftung, erbjuder en mängd olika kurser och forskning inom logistik, materialflödeshantering och affärsförvaltning. Våra kandidat-, master- och PhD-program tilldrar sig många internationella studenter och vi kan erbjuda utmärkta lärare, en intim studiemiljö och ett extensivt företagsnätverk. Vår Executive MBA består av en serie seminarier och internationella sommar- och höstskolor, vilket ger yrkesaktiva utmärkta möjligheter att utöka sina kunskaper.

Med sin internationella lärarkår och sin forskningsexpertis inom logistik och relaterade företagsekonomiska ämnesområden är KLU unikt. Det räknas som ett av toppuniversiteten i 2012 års ”Handelsblatt” – en rangering av institutioner som fokuserar på affärsadministration i Tyskland, Österrike och Schweiz.

Hamburg, Tyskland

Det finns ingen bättre plats för att studera logistik!

Med över fyra miljoner invånare är Hamburg, tack vare öppnandet av Östeuropa och globaliseringen, en väldigt välmående stad.

Denna storstad vid havet är den mest östliga hamnen i Nordeuropa, vilket gör den till en perfekt hamn för Östeuropa. Hamburg drar stor fördel av sin placering i förhållande till världshandeln. Staden utgör en global knutpunkt som förbinder länderna på andra sidan havet med Central- och Östeuropa, såväl som med det baltiska området.

Hamburgs hamns historiska kärna är ”Speicherstadt”, det tidigare lagerområdet, där världens vackraste lagerlokalskomplex byggdes i slutet av 1800-talet. Med detta som bakgrund byggs det moderna HafenCity nu i det tidigare hamnområdet, och Kühne Logistics University befinner sig just där – i hjärtat av Hamburg och rätt vid vattnet. Studenter finner här allt de behöver för sina studier och kan känna sig som hemma. Detta inkluderar toppmodern utrustning, interaktiv undervisning, lässalar, moderna lokaler, trådlöst internet, ett välförsett bibliotek och tillgång till relevanta internetdatabanker för forskning.

Antagningar

Platser

  • Hamburg

    Kühne Logistics University - KLU Grosser Grasbrook 17

Chat with students

Frågor