Keystone logo
Kauno Kolegija

Kauno Kolegija

Kauno Kolegija

Introduktion

Kaunas University of Applied Sciences (på litauiska - Kauno Kolegija , även kallad KUAS) är en stor och ständigt utvecklad ackrediterad offentlig läroanstalt i Baltikum. Att vara ett tvärvetenskapligt universitet för tillämpad vetenskap erbjuder det ett brett spektrum av kandidatexamen med en praktisk förspänning. Vi är engagerade i att utbilda högkvalificerade specialister inom teknik, teknik, samhällsvetenskap, humaniora, konst, medicin och hälsovetenskap.

KUAS strategiska ambitioner inkluderar interaktion mellan vetenskaplig och pedagogisk verksamhet, integration av forskning i studieprocessen, introduktion av innovationer, omsorg om studenternas behov och kompetensutveckling. Ansvar, professionalism, öppenhet, respekt och känsla av gemenskap är de underliggande värderingarna som beaktas genom universitetets alla aktiviteter. Högkvalitativa studier och uppmärksamhet på studenternas behov samtidigt som vi strävar efter att bli en ledande institution med framgångsrik inverkan på socioekonomiska förändringar i regionen och landet är vårt universitets huvudmål.

Huvudsakliga fakta och siffror

 • Cirka 5500 studenter
 • Över 600 akademiska anställda
 • Cirka 200 inkommande studenter och över 350 utgående studenter per år
 • Över 250 utländska partners
 • Topppositioner i betyg av litauiska lärosäten
 • Studenter undervisas över fyra fakulteter i Kaunas City och en regional avdelning i Tauragė
 • Kurser i hybridmodellen finns tillgängliga, vilket innebär en kombination av kurser som arrangeras både på distans och i klassrum
 • Möjligheter att erhålla en dubbel examen via det internationella mobilitetssystemet

Vår institution idag

Idag är KUAS en av de största professionella lärosätena i Litauen, med en gemenskap på cirka 5 500 studenter, cirka 1000 anställda och över 30 000 akademiker, som framgångsrikt har etablerat sin karriär i litauiska och utländska företag. Universitetet levererar grundnivåstudier som leder till en professionell kandidatexamen. Det har fyra fakulteter och en regional avdelning.

Den genomsnittliga studentåldern är 22-23 år. Undervisningen för nästan två tredjedelar av de framtida yrkesverksamma täcks av staten, medan de återstående studenterna betalar undervisningsavgifter. Över 1.600 studenter examen från universitetet varje år.

Platser

 • Kaunas

  Pramonės prospektas, 20, 50468, Kaunas

Frågor