Keystone logo
Kauno Kolegija

Kauno Kolegija

Kauno Kolegija

Introduktion

Kauno Kolegija Högre utbildningsinstitution (på litauiska – Kauno Kolegija , vidare kallad KK) är en stor och ständigt utvecklad ackrediterad offentlig högre utbildningsinstitution i Baltikum. Eftersom det är ett multidisciplinärt yrkeshögskola erbjuder det ett brett spektrum av kandidatprogram med en praktisk fördom. Vi är engagerade i att utbilda högt kvalificerade specialister inom områdena teknik, teknik, samhällsvetenskap, humaniora, konst, medicin och hälsovetenskap.

KKs strategiska ambitioner inkluderar samspelet mellan vetenskapliga och pedagogiska aktiviteter, integrering av forskning i studieprocessen, införande av innovationer, omsorg om elevernas behov och kompetensutveckling. Ansvar, professionalism, öppenhet, respekt och känsla av gemenskap är de underliggande värderingarna som beaktas genom all verksamhet vid universitetet. Högkvalitativa studier och uppmärksamhet på studentbehov samtidigt som vi strävar efter att bli en ledande institution med en framgångsrik inverkan på socioekonomiska förändringar i regionen och landet är huvudmålen för vårt universitet.

Huvudsakliga fakta och siffror

 • Cirka 5500 studenter
 • Över 600 akademiska anställda
 • Cirka 200 inkommande studenter och över 350 utgående studenter per år
 • Över 250 utländska partners
 • Topppositioner i betyg av litauiska lärosäten
 • Studenter undervisas över fyra fakulteter i Kaunas City och en regional avdelning i Tauragė
 • Kurser i hybridmodellen finns tillgängliga vilket innebär kombinationen av kurser anordnade både på distans och i klassrum
 • Möjligheter att erhålla en dubbel examen via det internationella mobilitetssystemet

Vår institution idag

Idag är KK en av de största professionella högre utbildningsinstitutionerna i Litauen, med en gemenskap på cirka 5 500 studenter, cirka 1 000 anställda och över 30 000 utexaminerade som framgångsrikt har etablerat sina karriärer i litauiska och utländska företag. Universitetet levererar den första cykeln av studier som leder till en professionell kandidatexamen. Den har fyra fakulteter och en regional institution.

Den genomsnittliga studentåldern är 22-23 år. Undervisningen för nästan två tredjedelar av de framtida yrkesverksamma täcks av staten, medan de återstående studenterna betalar undervisningsavgifter. Över 1.600 studenter examen från universitetet varje år.

Platser

 • Kaunas

  Pramonės prospektas, 20, 50468, Kaunas

Frågor