Keystone logo
© Carrianna Field
Javier Barroeta Alta Costura

Javier Barroeta Alta Costura

Javier Barroeta Alta Costura

Introduktion

Din skola för mode och Haute Couture i Bilbao

Specialiserat sig på World of Fashion, Textile Design och Haute Couture.

121821_121804_JavierBarroetaenclase.jpg

Lär dig att skapa dina egna klänningar och allt du vill veta om världen av haute couture med Javier Barroeta-skolan.

Med mer än 40 år i Haute Coutures värld upptäcker Javier Barroeta brist på praktisk utbildning hos unga designers och 2015 öppnar han dörrarna till sin Haute Couture School, en pionjär i Baskien.

För att ge kontinuitet i deras arv, brinner för mode och unga designers från hela världen, lär de sig varje kurs sina unika tekniker under sin kreativa ledning, för att specialisera sig i världen av Haute Couture med ett omfattande utbildningserbjudande.

121824_121802_Anthony-Molina-8web.jpg

Varför träna i modebranschen med Javier Barroeta-skolan?

 • Mer än 2,5% av BNP: sektor i kontinuerlig tillväxt
 • Mer än 19 000 företag: strategisk sektor i Spanien inom modebranschen
 • Praktikplatser i de mest prestigefyllda företagen både nationellt och internationellt
 • Internationellt erkännande av en av referenserna till Haute Couture i Spanien och professorer som har arbetat för de viktigaste modemärkena

Skolvärden

 • 100% praktisk utbildning
 • Modellering på Couture skyltdocka
 • Små grupper
 • Anpassad utbildning
 • Professionals inom området Haute Couture och design
 • Lär dig skolans historia och metodik
 • 100% handgjord sömnad, unik träning.

Våra kollaboratorier

Avtal med viktiga företag för praktik.

121819_collaboration.png

Historia om Haute Couture-skolan

Javier Barroeta föddes i Lemoa (Bizkaia, Baskien), där hans tidiga yrke som couturier ledde honom till att vara en lärjunge av de bästa i sin tid, befälhavaren i haute couture Pedro Rodríguez. Som en del av sitt lag i Madrid lär Javier Barroeta under fyra år att han var den första i Spanien som gjorde parader på banor med skyltdockor. En mycket intressant couturier och en viktig del för att förstå historien om spanska mode. Idag är Javier en fortsättning på ett arv som han har gjort sin egen och utvecklat sin egen teknik perfektionerad och berikad med sin erfarenhet som en couture-mästare under dessa 40 år.

1989 grundade han det som nu är hans haute couture-hus i Bilbao. Det är i hans verkstad där han skapar, presenterar sina samlingar och pamprar sina kunder. Under årens lopp expanderar det sitt universum med skapandet av bröllopsklänningar, gudmorklänningar och gästklänningar utformade uteslutande en efter en. I sin tur skapar han sin egen linje med för-en-porter, semi-couture och hög läderbearbetning "ett grundligt och känslomässigt arbete där jag arbetar med känslor", förklarar Javier. Utsökta samlingar för speciella kvinnor.

Javier Barroeta upptäcker en brist på praktisk utbildning hos unga designers och 2015 öppnar dörrarna för hans Haute Couture-skola, en pionjär i Baskien. För att ge kontinuitet i deras arv, brinner för mode och unga designers från hela världen, lär de sig varje kurs sina unika tekniker under sin kreativa ledning, för att specialisera sig i världen av Haute Couture med ett omfattande utbildningserbjudande.

121825_121810_JavierBarroetamodelaje2.jpg

filosofi

Denna skola bygger på ett hantverk där handarbete och ny teknik samlas för att utbilda framtida modedesigner.

Filosofin för Javier Barroeta Bilbao School är att överföra all kunskap som förvärvats under hela sin karriär så att unga designers har en behärskning av branschen för att kunna leda eller vara en del av stora team eller workshops

Det officiella ordet kommer från termen handel, Javier Barroeta tror fast att handeln med Haute Couture måste överföras så att kvalitet och design förblir kännetecknet för framtida modedesigners.

121822_121805_JavierBarroetadisenoycreatividad.jpg

metodik

Javier Barroeta School of Fashion and Haute Couture föreslår en workshoputbildning där sömnad och modellering på skyltdockor är viktigt.

Att veta att en konstnärlig och designutbildning är nödvändig för att också utbilda framtida kreativa Javier Barroeta Bilbao Haute Couture-skolan är baserad på tre pelare:

 • Modellering på dummy
 • Handgjord sömnad
 • Kreativitet och design

Alla ämnen kompletterar och sammanfogar varandra, så att eleven har en kontinuerlig utbildning och dynamik undviker varje avsnitt.

mål

Javier Barroeta Bilbao Haute Couture-skolan grundas med målet att erbjuda 100% praktisk utbildning där eleverna lär sig de tekniker som krävs för att genomföra olika discipliner inom modevärlden.

121827_121801_JavierBarroeta.jpg

Platser

 • Bilbao

  Concha Jeneralaren Kalea, 6, Bilbao, Spain, 48008, Bilbao

  Program

   Institutionen erbjuder även:

   Frågor