Keystone logo
Illinois College Online

Illinois College Online

Illinois College Online

Introduktion

År 1829 förde våra grundare en företagande vision till prärien och förändrade utbildningen i regionen. Presbyterian missionär pastor John H. Ellis uppmärksammade Congregational-studenter vid Yale University med planer för kollegiet, vilket fick en av de berömda ”Yale Bands” att flytta västerut för att hjälpa till med grundandet av College. Statens två första högskoleexamen fick examen från Illinois College 1835.

I synnerhet var Illinois College ett centrum för avskaffningsrörelsen. En storjury åtalade en grupp studenter för att ha rymt slavar, och två campushus tros ha varit en del av tunnelbanan. Dessutom var den första presidenten för Illinois College, Edward Beecher, en uttalad motståndare till slaveri och bror till den inflytelserika antislaveriförfattaren Harriet Beecher Stowe.

Bland besökarna och föreläsarna på campus under högskolans tidiga år var Abraham Lincoln, Ralph Waldo Emerson, Bronson Alcott, Mark Twain, Horace Greeley och Wendell Phillips. Den mest kända alumnen, William Jennings Bryan, klass 1881, var en trefaldig kandidat för USA: s president, statssekreterare och kongressledamot. Amerikanska senatorer, kongressmedlemmar, statsguvernörer och federala domare är bland de många akademiker från Illinois College som har lett inflytelserika karriärer inom offentlig tjänst.

Högskolan blev co-utbildning 1903 genom att införliva Jacksonville Female Academy. År 1932 skapade Phi Beta Kappas samhälle ett kapitel vid Illinois College, och det är fortfarande en av endast 11 i staten.

I mer än 180 år har Illinois College fortsatt traditionen för spetskompetens inom liberal konstutbildning. Den rika historien och känslan av arv firas allmänt och är en känsla av stolthet bland studenter och alumner.

Platser

  • Jacksonville

    1101 west college avenue, Illinois 62650, , Jacksonville

    Frågor