Keystone logo
IFPASS

IFPASS

IFPASS

Introduktion

IFPASS , Training Institute for the Insurance Profession, är en viktig aktör inom försäkringsutbildning, med mer än 6 000 elever välkomna varje år. I mer än 70 år har institutet bidragit till utbildningen av befintliga anställda eller nyanlända genom fortsatt yrkesutbildning eller grundutbildning i hela landet.

Det är också ledningsorganet för en av de största CFA (lärlingsutbildningscenter) i Ile de France: CFA de l'Assurance.

IFPASS erbjuder diplomkurser från Bac + 2 till Bac + 5 nivåer, certifikat och ett varierat utbud av kvalificerade utbildningskurser i linje med försäkringsbolag och deras anställdas behov.

Således leddes institutet att skapa en HR-servicenhet med fokus på supportaktiviteter för VAE (Validation of Acquired Experience), kompetensbedömningar och rekrytering.

Med en lärarpersonal, 90% av försäkringspersonalen, ansikte mot ansikte och fjärranlärningsmetoder, är framgångsgraden 84% för alla utbildningsnivåer tillsammans. Tack vare sitt utbildningserbjudande stöder och säkrar IFPASS anställdas karriärvägar samtidigt som de tillgodoser behoven av prognoshantering av jobb och företagens kompetens.

Platser

 • Puteaux

  Rue de la République, 92800, Puteaux

  • Bordeaux

   Rue d'Ornano,202, 33000, Bordeaux

   • Lyon

    Avenue Tony Garnier,50, 69007, Lyon

    • Schiltigheim

     Avenue de l'Europe,30, 67300, Schiltigheim

     • Marseille

      Boulevard Vincent Delpuech,29, 13006, Marseille

      Frågor