Keystone logo
International College of Liberal Arts - Yamanashi Gakuin University

International College of Liberal Arts - Yamanashi Gakuin University

International College of Liberal Arts - Yamanashi Gakuin University

Introduktion

Välj liberal konst. I Japan.

International College of Liberal Arts (iCLA) är en fyraårig liberal konsthögskola i amerikansk stil där det primära undervisningsspråket är engelska. Studenter kan välja från ett brett utbud av kurser som en del av en innovativ läroplan som leder till en kandidatexamen i International Liberal Arts. Bara 90 minuter väster om Tokyo kombinerar iCLA en mångkulturell inlärningsmiljö med en vacker traditionell japansk miljö i skuggan av berget Fuji. iCLA erbjuder studenter den unika möjligheten att fördjupa sig i själva essensen av japansk kultur, samtidigt som de skaffar sig en modern och globalt relevant utbildning på våra toppmoderna faciliteter.

Registrera dig för iCLA:s Virtual Open Campus den 6 april 2024

Alla iCLA-studenter delar en läroplansupplevelse för liberal arts college när de studerar mot vår innovativa Bachelor of International Liberal Arts-examen. iCLA-läroplanen utformades för att odla kritiskt, kreativt, självständigt och globalt tänkande. iCLA-studenter lär sig hur man skaffar och analyserar kunskap för att skapa sina egna svar på uråldriga frågor.

Vårt bostadscampus erbjuder en tvärkulturell livsupplevelse, vilket säkerställer att temat internationalisering och globalisering löper genom hela livet på iCLA, inte bara i klassrummet. Små interaktiva klasser är kärnan i vårt pedagogiska förhållningssätt. Låga fakultet-till-student-kvoter främjar nära kopplingar mellan instruktörer och studenter och förbättrar kommunikation och samarbete mellan studenterna själva.

Det första årets gemensamma erfarenhet inkluderar fokus på grundkurser och omnibuskurser som är ett utmärkt sätt för studenter att hitta det som är intressant för dem och fatta ett välgrundat beslut om deras huvudområde.

Under det andra året tittar studenterna närmare på sitt huvudämne samtidigt som de tar en mängd olika kurser och upplevelsebaserade lärandeworkshops. De traditionella huvudämnena i Global Business and Economics och Statsvetenskap berikas av integration med kurser i datavetenskap, psykologi och sociologi som ger djup och bredd. Kurser i konst, musik, språkkonst, scenkonst ges ett symbiotiskt förhållande i huvudområdena Japan Studies och Interdisciplinary Arts. Humanioras unika natur framhävs av "design ditt eget huvudämne"-filosofi där studenter kan välja ett brett utbud av kurser från olika discipliner och designa sina egna huvudämnen.

Under det tredje året har studenterna en god känsla för sitt specialområde och kan bedriva en fördjupning inom sitt huvudområde. Studenter kan studera utomlands (valfritt för internationella studenter) i en av över 60 partnerskolor spridda över 30 länder.

Under det sista året står seniorseminariet och Graduation Research Project (GRP) i fokus för studien. GRP tillåter studenter att visa upp sina färdigheter i skrivande, kritiskt tänkande och problemlösning som de har lärt sig under college. Studenter utvecklar självständigt tänkande genom att diskutera och dela sin forskning med kollegagruppen och gör sig redo att bestämma nästa steg efter college.

Antagningar

Hur man ansöker

Det är enkelt att ansöka till iCLA via vårt onlineansökningssystem. Det finns olika procedurer beroende på din antagningskategori enligt följande:

Internationella studenter kan ansöka online.Japanska studenter som har studerat under en utländsk läroplan i minst två år mellan årskurs 7-12 och uppfyller vårt engelska språkkrav på TOEFL iBT 76 (eller motsvarande accepterat färdighetstest) kan också ansöka via vårt internationella onlineansökningssystem, enligt samma riktlinjer som för internationella sökande.Japanska studenter som inte har studerat under en utländsk läroplan eller inte uppfyller våra engelska språkkrav, se detaljerna i vår ansökningsprocess för inhemska studenter på vår hemsida.

Ansökningsförfarande:

  1. Kontrollera att du uppfyller våra behörighetskrav och är berättigad att ansöka
  2. Fyll i onlineansökningsformuläret och ladda upp de nödvändiga dokumenten
  3. Betala ansökningsavgiften på 7 000 ¥
  4. Granskning av ansökningshandlingar och intervju
  5. Meddelande om resultat

Screeningmetod: Ansökningar utvärderas baserat på en omfattande genomgång av alla dokument, inklusive uppsatsen (Statement of Purpose) och en intervju. Sökande kommer att kontaktas individuellt via e-post angående antagning och stipendieresultat.

Platser

  • Kofu

    2-7-17 Sakaori

Frågor