Keystone logo
Hong Kong Polytechnic University

Hong Kong Polytechnic University

Hong Kong Polytechnic University

Introduktion

Med 80 år av stolt tradition är PolyU ett forskningsuniversitet i världsklass och rankas bland världens 100 bästa institutioner.

Hong Kong Polytechnic University (PolyU) är ett hem för att utbilda tänkare, kommunikatörer och upptäckare i att leverera positiva effekter. Vi är fast beslutna att utbilda morgondagens ledare idag genom en professionellt inriktad utbildning som ger akademiker oöverträffade placeringar för att trivas i företag och branscher.

Vi strävar efter tvärvetenskaplig forskning och effektiva innovationer för upptäckter för att lösa verkliga utmaningar. Våra forskare utvecklar banbrytande idéer, främjar hållbarhet, lyfter ekonomiska resultat och förbättrar samhällens liv till förmån för Hongkong, nationen och världen.

Vårt motto

Att lära sig och ansöka till förmån för mänskligheten

Ovanstående härleds från det kinesiska mottoet, citerat från den stora kinesiska klassikern Yijing (Book of Change) och två forntida avhandlingar, en från Han-dynastin och en från pre-Qin-tider.

Den ursprungliga kinesiska texten kan omformuleras enligt följande: "Lär dig varje sanning och använd kunskapen som du har lärt dig för att utföra varje uppgift" och "att lära dig, att tjäna".

Vår vision

Var ett ledande universitet som utvecklar och överför kunskap och ger den bästa holistiska utbildningen till förmån för Hongkong, nationen och världen.

Vårt uppdrag

Att driva genomslagskraftig forskning som gynnar världen.

Att vårda kritiska tänkare, effektiva kommunikatörer, innovativa problemlösare och socialt ansvarsfulla globala medborgare.

Att främja ett universitetssamhälle där alla medlemmar kan utmärka sig i sina ambitioner med en stark känsla av tillhörighet och stolthet.

Internationell gemenskap

Njut av en internationell, berikande och inkluderande campusmiljö. Genom vårt omfattande globala nätverk kommer du att få tillgång till internationella akademiska utbyten och förbättra din förståelse och uppskattning av kulturell mångfald och bredare sociala frågor. Alla studenter uppmuntras att ta sig an studerandes mobilitetsprogram utanför Hong Kong.

Internationella fakulteten

PolyU främjar internationalisering bland lärare och personal. Vi söker aktivt mångfald i fakultetsorganet genom proaktiv rekrytering och retention.

Vår fakultet och personal deltar i många multikulturella aktiviteter på campus och förbättrar aktivt våra globala förbindelser genom forskning, utbildning och kunskapsöverföring.

Globala perspektiv i akademiska program

PolyU uppmuntrar studenter att arbeta tryggt i en internationell arbetsmiljö och att ge positiva bidrag som globala medborgare.

Vi infunderar ett världsperspektiv i alla våra program och ger studenterna många möjligheter att öka global medvetenhet och engagemang. Studenter kan ta kreditbärande ämnen utanför Hong Kong.

Genom utbytes-, praktik- och Service-Learning-programmen får våra studenter exponering på världsscenen.

Internationella samarbeten och partnerskap

Rankat bland de 100 bästa universiteten globalt, är PolyU redan världsledande på många områden. Genom att mobilisera våra tillgångar och talanger, engagera internationella allianser såsom University Social Responsibility Network (USRN) och University Alliance of the Silk Road (UASR), samarbeten och branschpartnerskap och etablera strategiska plattformar, hjälper vi till att bana väg för närmare globala förbindelser.

PolyU främjar tvärvetenskaplig forskning, särskilt inom framväxande områden som artificiell intelligens och robotik, vilket bidrar till levande innovation för att lösa globala och / eller sociala utmaningar.

Skapa den framtid du föreställer dig

Vår professionella utbildningsmodell använder sig av en unik erfarenhetsinlärningsmetod som består av praktik, serviceinlärning och utländska utbytesmöjligheter. Vi har ett brett utbud av lokala och internationella ledarskaps- och utvecklingsprogram för en verkligt omvandlande utbildningsupplevelse - utrusta studenterna med rätt kompetens för att vara socialt ansvariga morgondagens ledare.

Platser

  • Hung Hom

    Yuk Choi Road,11, , Hung Hom

    Frågor