Keystone logo
Hong Kong Baptist University School of Communication

Hong Kong Baptist University School of Communication

Hong Kong Baptist University School of Communication

Introduktion

Om kommunikationsskolan

Skolan för kommunikation av Hongkong Baptist University grundades 1968. Det ger ett omfattande utbud av kommunikationsprogram tillgängliga i Hong Kong på grundnivå och forskarutbildning.

Inom den fyraåriga läroplanen för Bachelor of Communication (Honours) Programmet erbjuder skolan tre val av stora och ett antal koncentrationer inom specialområden. De inkluderar:

  • Film: Erbjuder två koncentrationer inom animation och mediekonst och film och tv.
  • Journalistik: Erbjuder tre koncentrationer i kinesisk journalistik, data- och mediekommunikation och internationell journalistik.
  • PR och reklam: Erbjuder tre koncentrationer inom reklam och branding, organisationskommunikation och PR.

Skolan driver även självfinansierade grundutbildningsprogram och högre examensprogram. På forskarutbildningsnivå omfattar utbudet av lärda masterprogram inom kommunikation, film, tv och digitala media, produktion för film, tv och nya medier, internationella journalistikstudier, mediahantering. Det finns också forskarutbildningsprogram (MPhil och Ph.D).

Skolan har etablerat ett antal forskningsinstitut och centra för bränsleexpertis inom en rad fokusområden och att odla interdisciplinär forskning.

97877_97848_AO8K5684.JPG

Inrymt i en byggnad med syfte, har skolan en effektiv fördelning av undervisningsresurser samt tillgång till den senaste utrustningen. AI Media Research Laboratory och VR

Skolan upprätthåller nära förbindelser med Hongkongs medie- och kreativa industrier. Med tanke på dess långa historia och inflytande är det inte förvånande att många av de mest ledande befattningarna inom dessa branscher är upptagna av sina alumner med enastående prestationer. Dessa relationer har inte bara etablerat ett starkt rykte för skolan utan erbjöd även nätverksmöjligheter för alumner och fungerat som en kunskapsbrunn för nuvarande studenter.

Alumni Sharing Forum, med utmärkta filmregissörer, manusförfattare och kreativa regissörer som utexaminerades från skolan, 1: a Global University Film Awards, Pulitzer Prize Winners Workshop och olika mästarklasser och forskningseminarier är alla exempel på händelser som organiseras av skolan för att främja relationer med akademin och de industrier där studenterna kommer att arbeta i framtiden.

97876_97849_DSC_0302bufaaward.JPG

Vision och uppdrag

I linje med universitetets filosofi för "hela människors utbildning" är kommunikationsskolans uppgift att ge ett innovativt tillvägagångssätt för sitt område och att bygga på enhet, ledarskap och tillväxt för att bäst tjäna sina studenter och samhället. I denna era av information och kommunikation betyder ett starkt kommunikationsprogram en institution av modern betydelse. Studenten som bor i det 21: a århundradet borde ha en förståelse för de många dimensionerna av kommunikation, en medvetenhet om kommunikationsprocessen och välutvecklade färdigheter som kommunikatör. Ett sådant program odlar dessutom det kritiska sinnet och stimulerar den kreativa andan. Förpliktade till att uppnå kompetens inom undervisning, forskning och tjänster, försöker fakulteten göra skolan till en plats för kontinuerlig intellektuell upplysning och professionell utveckling.

97879_97850_AO8K5497.JPG

I enlighet med Hongkong Baptist Universitys hängivenhet till utbildningsinsatser av högsta kvalitet har Kommunikationsskolan följande mål:

Vision Statement

Vi strävar efter att vara den valfria kommunikationsskolan i Asien, respekterad för excellens i anpassningsförmåga, kreativitet, innovation och etisk praxis, för att utbilda framtida ledare och yrkesverksamma inom kommunikation, för att skapa användbar kunskap om kommunikation och för att tjäna samhället genom kommunikation.

97875_97851_L3JOURNAL_COVER_2835BNNstudiostuwork.jpg

Uppdragsbeskrivning

Vi strävar efter att uppfylla vår vision genom helhetsutbildning, innovativ forskning och aktiv service för Hongkong, större Kina och det globala samhället.

"Sanningen är dygd" är vårt motto. Vi håller fast att sanningen ska närma sig genom fri, ansvarsfull, effektiv och balanserad kommunikation av exakta fakta, olika åsikter och kreativa verk. Att kontinuerligt närma oss och upprätthålla sanningen strävar vi efter att:

  • Att främja utestående och socialt ansvarsfulla samhällsledare, utövare och forskare genom kvalitetsundervisning och lärande
  • Att fördjupa kunskap inom olika kommunikationsområden genom schoa larly, kreativ och professionell produktion
  • Att förutse och betjäna de förändrade behoven hos lokala, regionala och globala samhällen

Denna skola erbjuder ett grundutbildningsprogram, nämligen programmet Bachelor of Communication (Honours).

97878_97852_Keystonedolbyhkbu_20181029_COMD2.jpg

Platser

  • Hong Kong

    5 Hereford Road, Kowloon Tong, , Hong Kong

Frågor