Keystone logo
University Of Design Schwäbisch Gmünd

University Of Design Schwäbisch Gmünd

University Of Design Schwäbisch Gmünd

Introduktion

Den HFG anser design för att vara en innovativ disciplin med vetenskapliga, samhälleliga och tekniska aspekter. Design utövar ett ansvarsfullt och permanent inflytande på kulturella, tekniska och ekonomiska utvecklingen. Universitetet undviker medvetet konstnärliga eller hantverk aspekter i sin undervisning i konstruktions stiftelser. Tvärtom, alla fem kurser betonar vetenskapliga principer och kunskaper, och en rationell motivering av designbeslut.

Foundations design

Intensiva och tvärvetenskapliga grundstudier är kännetecknande för HFG programmet. De bestämmer HFG specifika läroplansmodell och är en viktig orsak till den höga kvaliteten på design kurser i Schwäbisch Gmünd. Grundkurser skapa en stabil grund för kreativ kompetens inom projektering och etablera en tillförlitlig repertoar av metoder, estetiska upplevelser och tekniker. Stiftelsen studierna systematiskt granska lagar yta och rymd, ljus och färg, tid och rörelse.

Omfattande utbildningskoncept

Den HFG holistiska utbildningskoncept bygger på strukturella kombinationen av: Undervisningen Programmet syftar till att uppmuntra nyfikenhet och kunskapstörst, att utveckla metodiskt tänkande, att överföra etablerad professionell innehåll, och för att stärka elevernas sociala och interkulturell kompetens.

Stämningen vid universitetet präglas av en öppen och produktiv kultur diskussionen med internationellt erfarna handledare. De organisatoriska och tekniska element samordnas och integreras till stöd för elevernas inlärningsprocesser.

Under de stora kurserna arbetar studenterna på projekt och valde sina egna betoningar. Alla program syftar till att undersöka effektiva individuella fallstudier, för att utveckla långtgående lösning hitta principer, och för att demonstrera sin modell karaktär för framtida designuppgifter. Kritiskt och metodiskt tänkande, teoretisk motivering, och praktiska färdigheter blir oupplösligt samman.

Nyckel kvalifikationer

För design för att överföra kunskap och utveckla ett mervärde måste korsa gränser mellan discipliner och kulturer. Utvecklingen av nyckelkvalifikationer såsom självförvaltning, grupparbete färdigheter, språk och interkulturell kompetens är därmed också en naturlig del av universitetets utbildningar.

kärn~~POS=TRUNC ämnen

Kärnämnen i Communication Design kursen omfattar kommunikationssystem och publikationer, utställningar, informationskampanjer, visualisering av vetenskapliga och tekniska innehåll, inriktning och orientering, företag och institutionella identiteter och undervisnings- och läromedel.

Interaction Design Kursen behandlar med mjukvarugränssnitt, maskin och enhetskontroll, internetapplikationer, informationsterminaler, och applikationer för de senaste medieteknik.

Produkten Design Kursen handlar om utformningen av tekniska konsument- och investeringsvaror, verktyg, möbler, mässmontrar, medicinsk utrustning och tillbehör transporteras och användas på kroppen, och med planering av system transport, logistik och rörlighet.

Design forskning

Den HFG värderar ansökan orienterad designforskning högt. All forskningsverksamhet koncentreras centralt i ett institut för tillämpad forskning (IAF). Detta fokuserar på forskning och utveckling frågor som rör de tre stora områden av interaktion, kommunikation, och produktdesign. Aktuella forskningsprojekt inkluderar ergonomiska utformningen av medicinsk utrustning och system och aspekter av interaktionen mellan människa och designade produkter och system.

Goda utsikter

Den utmärkta rykte HFG Schwäbisch Gmünd förklarar sina utexaminerade över genomsnittet chanser i arbets marknaden. Universitetet erbjuder lovande möjligheter för yrkesutövningen och öppnar vägar för att utforma forskning. De två MA kurser erbjuda både ett engagemang med mycket komplexa konstruktions ämnen och även involvera elever i teoretiska studier av design ämnen.

Tradition och Vision

Universitetet drar sin dynamiska och kraft från områdena aktuella vetenskapliga, sociala och ekonomiska utvecklingen och från sin långa och kontinuerlig tradition. Denna tradition påverkas av undervisningsmetoder i Bauhaus och särskilt av Hochschule für Gestaltung Ulm.

Innovativ design syftar till att uppnå ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. Den HFG är en ständigt lärande dynamisk organisation för att ständigt förbättra den höga kvaliteten på sina utbildningsprogram. Det syftar till att säkerställa att eleverna når den högsta nivån av yrkeskvalifikationer och gå att spela en aktiv roll i företräder användarna av designtjänster. I framtiden HFG har för avsikt att fullfölja detta mål genom att erbjuda professionella vidareutbildningskurser.

Platser

  • Schwäbisch Gmünd

    Hochschule für Gestaltung Schwäbisch Gmünd University of Applied Sciences Rektor-Klaus-Straße 100

    Frågor