Keystone logo
Hamm-Lippstadt University of Applied Sciences

Hamm-Lippstadt University of Applied Sciences

Hamm-Lippstadt University of Applied Sciences

Introduktion

Arbetspraktiserad och i små grupper erbjuder Hamm-Lippstadt tekniska högskola högkvalitativa studieprogram med tydlig inriktning mot nuvarande och framtida marknadskrav. Det unga laget av professorer är praktiskt taget erfarna. Med en tvärvetenskaplig inriktning fokuserar undervisningen på både främjande av individuella styrkor och upplåtande av sociala kompetenser, som teamarbete.

Ett nytt universitet i Hamm och Lippstadt med stor designpotential. Modern campusliv, marknads- och övningsorienterade studieformer, öppenhet, tolerans, laganda och höga krav från början. De nybyggda och barriärfria campuserna i Hamm och Lippstadt ger idealiska förutsättningar för den framtida inriktningen av ingenjörer. En total yta på 32.250 kvadratmeter ger laboratorier med toppmodern utrustning, såsom scanningelektronmikroskop, industriell CT-skanner, 3D-projektionsytor, inbyggda system eller kranspår samt gott om plats för studentarbete, kommunikation, undervisning och forskning.

Nära framtiden

Arbete på ett praktiskt sätt och i små grupper erbjuder vi ett studieprogram på en mycket hög akademisk nivå med en tydlig inriktning mot nuvarande och framtida marknadskrav. Lärarna av professorer är praktiskt erfarna och unga. Med en tvärvetenskaplig inriktning fokuserar undervisningen på både främjandet av individuella styrkor och förmedling av sociala kompetenser som teamarbete. Helt från början är projektorienterat arbete till stor vikt. Sist men inte minst är kreativitet och kommunikation viktiga faktorer som krävs för att förbereda ingenjörer för framtiden.

Vi delar gemensamma mål

Vi är nyfiken på våra studenter, ser fram emot intressanta möten och upprätthåller en intensiv, partnerskapsbaserad utbyte med branschen. Vår lilla organisation erbjuder snabba och okomplicerade tjänster inom alla områden. Sportaktiviteter och stöd till unga familjer öppnar många möjligheter. E-bibliotek, digitala auditorium och central kunskapshantering gör universitetet tillgängligt från hela världen. Oavsett om du är ungkarl, mästare eller professionell som genomgår utbildning: Vi utbildar unga, kreativa och högkvalificerade ingenjörer, som har utmärkta karriärmöjligheter på grund av deras marknadsorienterade kompetenser.

Vår högre matematik är ingen tråkig teori

Naturvetenskap är grunden för ingenjörsvetenskapliga kurser. Våra läroplaner bygger på kunskaper i matematik, fysik, kemi och biologi som förvärvats i skolan och placerar den i nya sammanhang. Formlerna omvandlas till applikationer. Ansökningar omvandlas till forskningsprojekt. Forskningsprojekt omvandlas till produkter.

Oslagbar när det gäller praktisk relevans

Oavsett om det är praktisk termin i form av praktik, projekt eller avhandlingar är det mycket viktigt för oss att engagera företag i undervisning. Detta är särskilt tydligt i dubbla studieprogram, som vi erbjuder som praktik- och träningsintegrerade kurser.

Lära sig för livet

Företagen förväntar sig att deras anställda har specialkunskap samt maximal personlig kompetens och kompetens som teamorientering, projektledning och språkkunskaper. Dessa kunskaper främjas under hela studietiden vid Hamm-Lippstadt University of Applied Sciences. Dessutom lägger vi stor vikt vid interkulturella kompetenser. Det är viktigt att expandera sin horisont och förbereda sig för den internationella arbetsmarknaden i ett tidigt skede. För att underlätta beslutet för praktik eller studiebesök utomlands har vi reserverat en hel term för det. Fördelarna är helt uppenbara: fullt erkännande av prestationer och ingen tid förlorad under studierna. Internationella kontoret hjälper studenterna med alla organisatoriska problem, så att administrativa och språkliga hinder, såväl som kostnader, hålls låga.

Platser

  • Lippstadt

    Marker Allee 76–78, 59063, Lippstadt

Frågor