Keystone logo
Georgetown University Qatar

Georgetown University Qatar

Georgetown University Qatar

Introduktion

Om Georgetown University i Qatar

Georgetown University i Qatar (GU-Q) är en extra plats för Georgetown University, baserat i Education City i Doha. Universitetet erbjuder ett fyraårigt grundutbildningsprogram i internationella frågor som leder till kandidatexamen i utländsk tjänst (BSFS). Studenter har möjlighet att välja en av fyra majors och en av tre certifikat.

GU-Q erbjuder också en mängd olika utbildningsmöjligheter för verkställande och professionell utbildning och fungerar som en bostadsort för Georgetown University School of Continuing Studies 'Emergency and Disaster Management-program.

Georgetown University

Georgetown University grundades 1789 och består av en livlig gemenskap av exceptionella studenter, fakulteter, alumner och yrkesverksamma som är dedikerade till verkliga tillämpningar av forskning, stipendium, tro och service.

Uppdrag

Georgetown University i Qatar (GU-Q) är engagerad i att uppfylla Georgetown Universitys uppdrag att främja intellektuell, etisk och andlig förståelse genom seriös och hållbar diskurs bland människor av olika religioner, kulturer och övertygelser. Georgetowns Qatar-campus bygger på denna universitetsanda och utbildar, forskar och tjänar för att fördjupa kunskapen och ge studenter och samhälle en helhetlig pedagogisk erfarenhet som skapar globala medborgare som är engagerade i mänskligheten. Vi visar värdena på Georgetown University; försöka bygga på Edmund A. Walshs utrikesdepartementets världsklass och arbeta med vår partner, Qatar Foundation, i sina strävanden för att uppnå Qatar National Vision 2030 och bidra till att utveckla Qatars kunskapsekonomi.

Syn

Vår vision är att erkännas som den ledande akademiska institutionen för internationella angelägenheter i Mellanöstern genom att visa otillräcklig kompetens inom undervisning, forskning och samhällsutbrott.

Varför Qatar

Qatar, välsignad med en av de högsta BNP per capita siffror i världen ligger vid korsningen av öst och väst. Ett modernt, blomstrande land i hjärtat av Mellanöstern med en ambitiös utvecklingssyn, den erbjuder en hög levnadsstandard, med utmärkta faciliteter, modern infrastruktur och en blandning av lokal och kosmopolitisk kultur. Qatar har blivit ett knutpunkt för regionala och globala nätverk och möten i internationell diplomati, energi, finans och ekonomi, medier och idrott.

Med detta kommer en mängd kulturella, intellektuella och konstnärliga evenemang och arenor - inklusive sådana ikoniska byggnader som Museum of Islamic Art, designad av IM Pei. Landet erbjuder en säker och familjevänlig miljö och är en utmärkt plats att bo, studera och arbeta. Dess centrala läge gör det också det perfekta läget för att utforska asiatiska, afrikanska och europeiska destinationer. Direktflyg länkar Doha till städer över hela världen.

Ackreditering

Georgetown University är ackrediterat av Middle States Commission on Higher Education, ett institutionellt ackrediteringsorgan erkänt av USA: s utbildningsminister och rådet för högre utbildning ackreditering. Mellanösternstaterna inkluderar District of Columbia, Delaware, Maryland, New Jersey, New York, Pennsylvania, Puerto Rico och Amerikanska Jungfruöarna.

Georgetown Universitys Qatar-campus är en extra plats för universitetet i Washington, DC. De akademiska program som erbjuds i Qatar är ackrediterade av Mellanösternstaternas kommission för högre utbildning och erkänd av lokala myndigheter i delstaten Qatar.

Universiteten avslutade framgångsrikt sin ackreditering granskning under våren 2012. Denna process äger rum vart tionde år och gäller för hela universitetet.

Platser

  • Doha

    Education City | P.O. Box 23689, , Doha

Frågor